541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21

Починали са още трима души
Обновена: 6 апр 2020 09:21 | 6 апр 2020 08:20, Нели Христова
381
541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21
Снимка: БГНЕС

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая на коронавирус, това обяви ген. Мутафчийски на редовния брифинг на Оперативния щаб. Двама души са починали през изминалото денонощие, а преди минути е починал и мъж от Пещера. Той е бил на 72 години с множество придружаващи заболявания. Дргите две жертви са жени, на 60 и 75 години, които са се лекували в Пирогов. Те също са имали множество придружаващи заболявания.

Изследвани са 252 нови проби през изминалото денонощие, а от новите 19 нови случая, 6 са настанени в болница. Заразените в България са общо 541 души.

Наблюдава се 3,6% увеличение на болните спрямо предишния ден. В София са 15 от случаите.

6 от положителните проби са на служители от Центъра за спешна медицинска помощ. Изследвани са 85 души. В центъра за спешна помощ на ВМА също има 1 положителен тест.

Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният - на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.

Вече 30 души медицински персонал са заразени с COVID-19 - 5,5% от всички случаи. От тях - 17 лекари, 8 медицински сестри и друг медицински персонал - 5. Средната възраст е 51,5 години, като завърнали се от чужбина са 4 лица. 22-ма са се заразили по време на работа.

Жертвите в България вече са 21, 3,7% от всички заболели, като средната възраст е 65 години.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
3
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Скептик до БацеБаце, в шлема има капчици, но те са микроскопични. Секи въздух има некаква влажност, тва не значи, че въздуха дето издишаш съдържа вируса (поне не в общия случай). Аз само казах, че таа работа със заразяването генерално не се случва посредством дишане в близос Ако беше така да не си мислиш че дистанцията от 1.5 -2 м ше ти помогне? Мързи ме да сметам, но съм доста сигурен,че въздуха дето издишаш докато си в автобуса, кануто или космическия кораб стига до другите за нула време
254
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкептикНа пациентите в напреднала фаза, им правят пункции, директно им забиват инжекция в белия дроб и им изтеглят по 2-3 литра течност за 24 часа.Ама автоимунната реакция още повече се засилва и още по-бързо се пълни дроба.Удължава се с ден, два агонията, но стигне ли се до там леталният изход е по-вероятен.После след смъртта, дробовете може и да са като корк.
253
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Китайският патолог каза че били като корк доколкото разбрах.
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Скептик до БацеНапротив.Няма изсъхване на дробовете.Обратно.Имунната система кара Дробовете да се пълнят със собствените ти лиги и секрет и проблемът е, че не можеш да се отхрачваш.
251
0
 
2
 
! Отговори
dd преди 4 години
Най-добрите са нашите! Браво!
250
1
 
1
 
! Отговори
Скептик до Баце преди 4 години
Капчиците по шлема или какво е там да са Конденз. Щом има Конденз има изпарения. Тия изпарения са на течност в белите дробове. Изпаряват с различна скорост различни течности. С шлем или без шлем издишваме обединена смес на това, което сме вдишали + изпарения от вода. Може при издишване да се увлече и слюнка. Даже е сигурно. Но ти ми даваш идея защото имало изсъхване на дробовете при тази пневмония. Значи освен кислород би трябвало да се подава и водни пари. Вземи го кажи там дето си дежурен.
249
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 266Лъжец си ти.Къде ги видя тези 3 дни снижение на заразените?01/04 - 39202/04 - 42203/04 - 44104/04 - 45205/04 - 474
248
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Събличай се....Събличай се...
247
1
 
5
 
! Отговори
Аз не разбирам ама преди 4 години
да питам - парлаента като се оказа един позитивен и се саморазпуснаха. А тези болните дето са, доказаните, тях питате ли ги от предприятие ли са, разпускате ли предприятията, нещо? Или то това само важи за парламента, за театъра, който играете?А журналистите зомбират народа и диванните експерти пишат ли пишат.Ако за един ден нито една медия не пише за вируса, дали пък няма да отшуми всичко а? Не че не е сериозна работата
246
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, дръж си ракията, чесънът, туршията, и чистите ръце на дистанция от 2 метра и определено нищо няма да те хване.
245
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За починалите.Лош въпрос, но актуален.Кремират ли се или се погребват?Извършва ли се ритуал в църквата, или в ритуална зала към гробищния парк?Починалият затворен ли е плътно в ковчега, или открит?
244
4
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 273.. анализира надълго и нашироко опасността от преасяне на зарази посредством въздушно капков път и, не знам дали ше ми поверваш баце, но насекъде е установена значителна опасност само при директен досег. Даже и теа скафандърчета дето ги слагат на пациентите за изравняването на налягането в дробовете при сваляне не представляват голема опасност ако хората не ги пипат, а като се свалят те са пълни с такъви микрокапчици. Даже има изследвания за тва колко влияе дали се проветрява ..
243
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ве Бацето, гледам сега хронологията на коментарите в тази тема....ти от 4 часа пишеш тук само в тази тема? Toлкова ли си забил? Да викаме ли линейка? Карлуково нещо да те караме?Бaси смешника! Муахахаахаа...
242
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът е бил в България още от есента. И е донесен от Италия, не от Китай!
241
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гама глобулин.
240
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирусът е безпомощен пред - ракия, чесън, туршия, чисти ръце и дистанция от 2 метра.
239
1
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 273Баце, не се нервирай, не е добре за здравето. Баш тва дето го каза не е верно, баце. Само ако издишаш нема как да го заразиш и по принцип като издишаш издишаш въздух, не капки (освен ако не си некой кит ама и те издишат въздух смесен с вода която са глътнали). Ако му говориш може, щото тогава със сигурност хвърляш капчици слюнка, затова можеш. Ако кихнеш също баце. Има правени изследвания за т.нар. aerosol-generating procedures в клиниките и доколко са заразни, та там се ...
238
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нима някой допуска, че вирусът е влязъл в България с първия, засечен от щаба?
237
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бацето е на хероин ви казах, вие не ми вярвате!Обяснимо е- Левскар!
236
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 272 ***, в издишания въздух ти отделяш и микроскопични водни частици и ако дишаш до някой на 50 см в лицето му, то се заразява човека. Ти не виждаш тия частици отделени от ноздрите ти много ясно. Може и без кашляне и без кихане да заразиш човек на близко разстояние.