541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21

Починали са още трима души
Обновена: 6 апр 2020 09:21 | 6 апр 2020 08:20, Нели Христова
381
541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21
Снимка: БГНЕС

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая на коронавирус, това обяви ген. Мутафчийски на редовния брифинг на Оперативния щаб. Двама души са починали през изминалото денонощие, а преди минути е починал и мъж от Пещера. Той е бил на 72 години с множество придружаващи заболявания. Дргите две жертви са жени, на 60 и 75 години, които са се лекували в Пирогов. Те също са имали множество придружаващи заболявания.

Изследвани са 252 нови проби през изминалото денонощие, а от новите 19 нови случая, 6 са настанени в болница. Заразените в България са общо 541 души.

Наблюдава се 3,6% увеличение на болните спрямо предишния ден. В София са 15 от случаите.

6 от положителните проби са на служители от Центъра за спешна медицинска помощ. Изследвани са 85 души. В центъра за спешна помощ на ВМА също има 1 положителен тест.

Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният - на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.

Вече 30 души медицински персонал са заразени с COVID-19 - 5,5% от всички случаи. От тях - 17 лекари, 8 медицински сестри и друг медицински персонал - 5. Средната възраст е 51,5 години, като завърнали се от чужбина са 4 лица. 22-ма са се заразили по време на работа.

Жертвите в България вече са 21, 3,7% от всички заболели, като средната възраст е 65 години.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
5
 
1
 
! Отговори
270 преди 4 години
До Анонимен 270Баце, възушно-капков път не означава "по въздуха", сметам че разликата е очевидна, но ако не е да кажа, че тва значи, че требва да има "капков" компонент. С други думи, ако некой не ти кихне в лицето или ни не ти прехвърли капки по друг начин (докосване или като ти говори насреща) не можеш да се заразиш, само защото пътувате в един автобус баце, това имах предвид. Надявам се, че сега по-спокойно ше кажеш ако имаш да казваш нещо друго.
234
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът отдавна е в България! Нека щабът да направи справка от регистрите на хоспитализираните и включително и от джипитата, колко заболели и починали от пневмония от ноември 2019 до февруари 2020 г.! Поне това може да го направят! Това го твърдят доста лекари! Със сигурност ще светне цялата картина!
233
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 269 Папуняк, короната се предава по въздушно- капков път! Викаш това по въздуха не става??? Що не си пиеш хапчетата бе баце?
232
1
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 265"Ако заразата се предаваше по въздуха ...."Баце, не знам къде ги четете теа работи, но таа гад не се предава по въздуха. Сметам, че хората първо требва да си изяснат некои базови положения, преди да се впускат в размишления за големите конспирации.
231
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за над 3 седмици броене имаме 21 жертви. Под 1 човек дневно. Трябва ли да се припомня статистиката на КАТ?Годишно около 800 човека - над 2-***/ден => не трябва да сме излизли от извънзаконното безредно положение.
230
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко тестове - малко болни.Какво по- хубаво от това.Глупаво племе - лош живот.Мангъров ще излезе прав щото е специалист и това пише в Епидемиологията /специалност от медицината./Ха познайте до кога ще откара епидемията в Бг и дали ще има какво да ядете.
229
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко дена Бацо каза, че му се рита футбол, че му омръзнало да гледа физиономиите на Мутафчийски, Горанов и Дончев.И каза нещо много важно - Ако три дена имаме намаление на заразените веднага отхлабваме мерките.Три дена вече имаме снижение на заразените, но не чуваме за разхлабване на мерките.Може ли да вярваме на един лъжец, за който лъжата е като дишането, рефлективен процес?
228
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се каже 500, изглежда много. На практика на ден са от 16 до 25. Ако заразата се предаваше по въздуха на разстояние по-малко от метър, всички живеещи заедно, а и пътуващи в автобус, кола, купе, работещи в същия цех, продавачи ..., щяха да са заразени. Сега последните данни са с доста повече изследвани. Пак същото.Само дето хората психясват.
227
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше ясно, че епидемията се управлява хирургически, не епидемиологически! И ще дойде денят, в който ще има хора, които ще се срамуват от това, което направиха, затова, че не послушаха правилните хора, а правилните хора спряха да убеждават, че нещата не са такива, каквито изглеждат и си казаха на ум - "Май*ната Ви, правете каквото си знаете - пък да става каквото ще!".
226
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше ясно, че епидемията се управлява хирургически, е епидемиологически! И ще дойде денят, в който ще има хора, които ще се срамуват от това, което направиха, затова, че не послушаха правилните хора, а правилните хора спряха да убеждават, че нещата не са такива, каквито изглеждат и си казаха на ум - "***, правете каквото си знаете - пък да става каквото ще!".
225
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ризи вестител на смъртта ЛентаЛъжийски не знае ли като лекар,че стреса и стоенето в къщи без разходка на чист въздух сриват набързо имунитета,Убедена съм,че знае ,но май този продажен слуга на мутрата Борисов цели точно това да отслаби имунитета на населението и да има повече болни и заразени та да продължава възможно най дълго това извънредно положение което се превърна в непоносима тирания и диктатура на Борисов и хунтата му ,които знаят,че падне ли извънредното положение падат от власт и ТЕ
224
0
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 240"за варненец....Не е на ракия, на хероин е- левскар е Бацето."Баце, изключително ме натъжава като гледам ентелегнтен човек, къвто беспорно си ти, да използва долни похвати извесни от времето на комунизма за клепане (или както се казва по ентелегенски (да баце, знам че е "интелигентен", схващаш, нали?) дискредитиране) и вместо съдържанието да атакуваш автора. Не че не познавам и наркомани, но повечето от тех са менажери, директори и други такъви.
223
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си от ГЕРБ - палец, ако не си - палец на доло
222
2
 
11
 
! Отговори
шефче преди 4 години
Щабът реално прави следното:::азиатците си бъркат в носа....започваме да си бъркаме в носа...СЗО каза да слагаме каски...ние слагаме, ИНДИЯ ги бият с пръчки, който си подаде носа навън...ние почваме да го правим....китай блокирал един кой си град...ние блокираме......плюс сводка за заболели, умрели и т.н...Ми то и аз го мога това и ще гледам CNN и BBC...Септември , ще дойдем на МАНГЪРКОВИЯТ с разликата, че икономиката разбита и хората уплашени дано да греша
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, и? Има ли епидемия?
220
1
 
7
 
! Отговори
гогич преди 4 години
А масови тестове кога? А бързи тестове кога? Държавите, които ги въведоха, вече виждат ползите от тях - в Германия, Австрия и др. броя на заразените спада през последните няколко дни, а и излекуваните са повече от новорегистрираните!!! А наште викат - нЕма смисъл, бла бла.....Ама всеки ден по 20-30 нови случая....Май искат до Нова Година да държат тва изванредно положение, щото взе да им харесва - няма недоволство, няма протести....
219
4
 
6
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Днес 19 нови заболели ,вчера, 24 и т.н. Значи владетеля на БГ трябва да смекчи мерките.Поне така твърдеше преди 3 дни-ако намалеят болните за 3 дни ,свалям домашния арест.Да, ама както винаги Боку ни е излъгал.Този човек никога не държи на думата си.Направо се чудя как някой може въобще да му вярва на лъжите.Няма град или село ,където да не е обещал някакви велики неща и...НИЩО.ГОЛЯМО НИЩО.Как не му омръзва да лъже , направо не знам.
218
2
 
3
 
! Отговори
До 250 преди 4 години
Това е истината. Трябва някой да работи за дебелите американци и програмите им за отслабване. Да могат да се бият, да се изнасилват и да се мешат на воля.
217
2
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 243"Гоше, защо да са ***? Двамата си говорят по темата."Баце, аз като страстен познавач на българската душа (почти толкова колкото на Цесекарската) ше ти кажа, че теа господа са сърдити, че им прекъсваме хубавото плюене и тръшкане. Реално тва е "темата" за тех. Вчера имаше същата тема (с малко по-малки цифри) и сички опити да се говори с факти се оказа че са напразни. Ако питаш некой нещо конкретно и минава на режим ****хвъргачка. Жалко е, защото тука е пълно с експерти
216
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много смешен вирус. Надрискания проект на Бил Гейтс. Сега някой в някоя лаборатория трябва да бъде наказан. Васалните медии могат да спират с истерията.