541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21

Починали са още трима души
Обновена: 6 апр 2020 09:21 | 6 апр 2020 08:20, Нели Христова
381
541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21
Снимка: БГНЕС

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая на коронавирус, това обяви ген. Мутафчийски на редовния брифинг на Оперативния щаб. Двама души са починали през изминалото денонощие, а преди минути е починал и мъж от Пещера. Той е бил на 72 години с множество придружаващи заболявания. Дргите две жертви са жени, на 60 и 75 години, които са се лекували в Пирогов. Те също са имали множество придружаващи заболявания.

Изследвани са 252 нови проби през изминалото денонощие, а от новите 19 нови случая, 6 са настанени в болница. Заразените в България са общо 541 души.

Наблюдава се 3,6% увеличение на болните спрямо предишния ден. В София са 15 от случаите.

6 от положителните проби са на служители от Центъра за спешна медицинска помощ. Изследвани са 85 души. В центъра за спешна помощ на ВМА също има 1 положителен тест.

Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният - на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.

Вече 30 души медицински персонал са заразени с COVID-19 - 5,5% от всички случаи. От тях - 17 лекари, 8 медицински сестри и друг медицински персонал - 5. Средната възраст е 51,5 години, като завърнали се от чужбина са 4 лица. 22-ма са се заразили по време на работа.

Жертвите в България вече са 21, 3,7% от всички заболели, като средната възраст е 65 години.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
6
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До ГошоНе знам баце, питай тия дето пишат тука че вирус нема и тва е световна конспирация да им земат кинтите. Малко е мистерия ако имат кинти как така тва че нема да работат един два месеца е такъв проблем. Тва е се едно ЦеСеКато да пищат, че им крадат кинтите, като немат никакви.
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се чува ветеринарните лекари с техния персонал и санитарно обслужващи звена как наука с обширни направления за изучаване на живата/органична/ материя по видове,родове,разновидности и местонахождения в среда с не/мигриране на индивидите с що мутации доказани по причини вируси как опасни за тях как щамове по видове с изисквани номенклатурни номера на завеждане с контрол за опазване на околната среда включваща животинския свят за съществуване и на хората по същите мерки на изолации за лечение...
213
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооууу, оня с шалчето и оня от Варна, не ви ли казаха 100 пъти да си вземете стая? Докога ще ви четем глупостите?
212
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоше, защо да са ***? Двамата си говорят по темата.
211
1
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До ВарненецБаце, аз нищо не "искам" от теб, не знам как достигна до таа идея. Само казах, че ако си толко притеснен от тва че можеш да хванеш воруса по най-сложните начини, требва да си готов да се пазиш по също толко комплексен начин. Аз не вервам, че ше хвана вируса от нищо, така че ми стигат и мерките които зимам (мием си ръцете, кака Мара мие дръжките на вратите и покупките, такъви работи, даже и шалче на Левски носа пред устата да не си мислат че феновете сме безотговорни пред обществото)
210
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за варненец....Не е на ракия, на хероин е- левскар е Бацето.
209
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Баце, да ти имам логиката! Значи щом не се интересуваш откъде е заразения, то значи имаш право да си ходиш без ръкавици и без маска навсякъде, но ако видиш ли ти аз искам информация откъде е заразения, то трябва да си сложа маска и ръкавици???Баце, да не започна с ракията отрано?
208
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
до БацеАха, значи ти си излизаш съвсем нормално без ръкавици и без маска, а искаш аз да нося? Не е ли малко идиoтскo от твоя страна меко казано да си искаш правата без да имаш отговорност в този случай??
207
1
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 231"баце и варненец айде да сложите точката вече!"Баце, не се чувствай пренебрегнат, ние си говорим, но никой не те спира да си кажеш каквото ти е на душата. Нема нужда да има напрежение, тук нема лимит на броя разговори които могат да се водат доколко знам
206
2
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До ВарненецБаце, аз излизам съсем нормално, но аз не искам от никой да ми дава имената на други хора, нито къде живеат, нито къде ходат, с други думи баце, моите мерки съответстват на моите желания. Знам, че на некои от вас теа работи доста им се разминават (то ние затва го водим тоа разговор) и подозирам, че причината за таа разлика е в тва, че една част от българите са свикнали да искат права без отговорности от една страна, а от друга, че си търсат извинения ...
205
3
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 229Баце, ние само по темата со говорим. Тва че некои от вас искат просто да плюят по некой политик и да спорат за тва има ли тест за таа гад или не, си е ваша болес. От моа гледна точка теа дето си мислат че нема вирус и сичко е за да ви земат парата са си или за изтрезвителното или за психиатрията или за сектор Г на Българска армия.
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето се затопля и времето на уйдурмата "коронавирус" приключва.Има и щети - безработица, 10 милиарден заем, неоправдано паникьосване на обществото.
203
1
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
до 230 БацеОлеле майкооо, значи искаш да ми кажеш , че ти излизаш от вас навън едва ли не в стил Марешки в НС??? Стига ме разсмива, Баце!
202
1
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До ВарненецБаце, не искам да те притеснявам, но ако мислиш че тва е адекватна мерка тва вече требва да го правиш така или иначе, щото не знаеш кой от хората с които живееш го има. Или чакаш властите да ти кажат да сложиш ръкавици? Смисъла на таа ситуация (карантина, препоръки от СЗО и други такъви важни хора е, хората да вземат максимално високи мерки). Само на некои българи изглежда им требва да им падне нещо на главата, за да почнат да прават нещо.
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе на вас двамата варненеца и бацето не ви ли казаха да си вземете обща стая и да се отдадете на либоф бре? Вмирисахте темата
200
0
 
5
 
! Отговори
Слава на Партията преди 4 години
Слава на БКП! Всичк имнения,които не славят партията-се трият!
199
0
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Не, Баце, ще си сложа най-малкото ръкавици като излизам от нас...Баце!И ти ще го направиш, нали? Знам!
198
0
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До ВарненецБаце, само от любопитство (ше забравим за момент, че забрави за останалите работи дето каза), ако ти кажат че некой от твоа блок е болен ше се преместиш ли от вас?
197
1
 
0
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Скептик до ВарненецБаце, аз си имам мненьие като секи уважаваш се фен, обаче не разбрах кво значи че "паразитирам" на чужди мнения? Са като се замисла, те помолих да ми кажеш откъде ти идва информацията за да си направа сам изводите, обаче ти си се окопал като защита на ЦеСеКато пред Наско Сираков и не казваш. Иначе баце, интересно че некои дето се позовават на зодии са същите дето говорат за световни конспирации.
196
0
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
до 221 Баце Ако кажат, че човека живее в еди си кой квартал и в еди си кой блок само, значи сме му узнали името???? Не думай, бе Баце! Няма смисъл с теб!