Австралийски учени: Лекарство за краста бори COVID-19

Скоро биолозите започват и тестове върху хора
Обновена: 6 апр 2020 23:35 | 6 апр 2020 23:11, Петя Славова
57
Австралийски учени: Лекарство за краста бори COVID-19
Снимка: БГНЕС


Нова надежда в борбата с коронавируса. Този път добрите новини идват от лаборатория в Австралия. Там успяха да преборят вируса с антипаразитно лекарство за краста, което се продава и у нас. Според пробите медикаментът унищожава заразата напълно за 48 часа. След успешния експеримент биолозите започват тестове и върху хора.

Още по темата

Със своя експеримент биолозите от университета „Монаш” в Мелбърн стигнаха най-далеч от всички учени по света, които опитват да открият лекарство срещу коронавируса. В лабораторни условия австралийските учените не само спряха размножаването на вируса, но и успяха да убият всички третирани клетки, заразени с COVID-19, при това само за часове.

"Открихме, че дори 1 доза може по същество да премахне цялата вирусна РНК за срок от 48 часа. Но дори след 24-я час има значително подобрение", обясни д-р Кайли Гастаф.

Широкоспектърното лекарство, което тестват, е на пазара от 30-ина години насам и добре познато във ветеринарната медицина, тъй като лекува краста, убива въшки и тении.

"То е лекарство против паразити. Паразитите са характерни както за животните, така и за човека. Човекът е животно де факто. Но има опит с него и в хуманната медицина, дори в педиатрията", обясни проф. д-р Иво Петров, медицински директор в "Аджибадем Сити Клиник".

В хуманната медицина се използва в борбата с различни вируси, включително ХИВ, обикновен грип и "Зика". Продава се под формата на хапчета, инжекционен разтвор, както и различни мехлеми. Биолозите от австралийския университет обявиха, че след успешните тестове, предстои експериментът да бъде повторен, но върху хора.

"Оптимист съм и мисля, че когато третираме COVID-19 и използваме лекарството много, много внимателно, можем да го направим. И, да, тогава ще знаем повече и тогава ще можем да кажем, че имаме нещо ново, различно", обясни проф. Дейвид Андрюс, цитиран от Нова тв.

Дотогава обаче прилагането му профилактично е забранено, тъй като не се знае какви странични ефекти има. Все още не е известна и точната доза, която може да се смята за безопасна за човек.

От университета в Мелбърн призоваха хората да не се самолекуват, а първо да изчакат тестовете върху хора. В стандартни условия подобни експерименти продължават до половин година и чак след това може да бъдат пуснати в производство. Иначе в момента учените от цял свят тестват различни видове вече познати медикаменти, за които смятат, че може да помогнат в борбата с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано има истина в новината.Хората мислят за лекарства, докато *** вярва, че ракията ще му помогне срещу вируса.
19
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лекарство !!!Спрете да лъжете хората !!!Трумпи преди 10 дни обяви че имал "Game changer" и той бил .....хинина!?!?Лекарство на 75 години в синтетичната му форма?!?!А вчера каза че спасение НЯМА и десетки хиляди американци ще загинат.Престанете с фалшивите нУвини !!!
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските учени до къде са с проучванията ;)?
17
1
 
2
 
! Отговори
Акъл даваш гледам преди 4 години
До ДжоИ кво предлагаш да направим срещу вируса?
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От името на всички пара.мара.бара.зити:Да живеят Австралийските "учени" - най-учените "учени" у света!!!!!
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тази логика и диатомичната пръст лекува.
14
6
 
5
 
! Отговори
Мркетингови новини преди 4 години
Или австралийците бъркат болестта или има залежи от нещото дето трябва да се продадат.
13
2
 
18
 
! Отговори
245 преди 4 години
Да я тестват у нас първо върху заразените трима депутати, домусчиев и оня от общинския съве тна София- сами се подложиха на риска.Ние слушкаме ,стоим си вкъщи
12
2
 
17
 
! Отговори
Джо преди 4 години
Не споменават лекарството, предполагам за да не хукнат всички да се презапасяват и някое гето да не въшляса, но лекарството се нарича Ivermetcin. Проблема е, че много лекарства са напълно успешни ин витро, но много трудно могат да се накарата да работят така и вътреклетъчно. Има супер успешни препарати, които унищожават рак ин витро, но прилагането ин виво е напълно различно. С други думи, ако загреем вируса то 60 градуса също ще го убием, но не виждам на някой болен да му нагряват дробовете
11
6
 
18
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Странджа ли си, манджа ли си, барна ли те ще ти омекне главата бързо
10
6
 
12
 
! Отговори
Lechenie s Chesqn преди 4 години
Edna glava chesqn2 litra iaka rakiaLiagate na legloto i gledate vtoracheno v chesnovata glavaPrez tova vreme poemate rakiata na edri glqtkiKogato vidite dve chesnovi glavi vmesto edna -STE IZLEKUVANChestito!!
9
20
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Там е работата, че вирусологията е бая сложна материя и множество 'специалисти' се изхождат по въпроса, а малкото, които знаят бяха заглушени от всичката медийна ди а рия.. Вируса не е толкова опасен. Няма начин с ограничения да изчезне.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как мразим такива статии има лекарство, измислиха ваксина и накрая завършват с след година година и половина и то при положение ,че се ползва от 30г. наша па са има наредба 10 абе ти конституцията нарушаваш та нека наредба те спира толкова са бавни тия администрация че немам дума .
7
2
 
17
 
! Отговори
Газдов преди 4 години
Никой лекар, специалист в сферата на вирулогията не би казал обикновен грип. Инфлуенцата има много и различни щамове. Отделно лабораторни условия не са жив, човешки организъм. Тези сензации са с цел да получат финансиране за институтите, защото както и пише поне 6 месеца няма да има нищо. През това време сумати *** и уплашен народ може да си навреди с такива лекарства.
6
6
 
16
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Статията дава широко поле на разни доморасли разбирачи.
5
20
 
18
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
С лекарство за краста намажете Нинова
4
7
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ Е ТОВА ПСЕВДО ЛЕКАРСТВО!!!НАКИСНАЛИ КОРОНА ВИРУС В ПСЕВДО ЛЕКАРСТВОТО И ТОЙ ГО УБИЛ ЧАК СЛЕД 48 ЧАСА!!!СЪЩИЯ ТЕСТ С ЙОД ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО УБИЕ ЗА МИНУТИ!!!ВСЕКИ СЕ ОПИТВА ДА СИ ПЛАСИРА МИЗЕРНИТЕ ЛЕКАРСТВА ДОРИ СЛАБИЯ ХИНИН СИГУРНО Е 10 ПЪТИ ПО-ДОБРО ЛЕКАРСТВО ОТ ТОВА!
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците пък борят вируса с даларгин.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има логика, вирусът си е вид пaразит, сега си мисля някой пестицид на Монсанто дали няма да свърши същата работа.
1
36
 
9
 
! Отговори
Умунолог преди 4 години
Може да се пробва над краставото племе буллгарско! Ако не излечи Ковида, поне ще им излекува крастата!