Над четвърт милион заразени с COVID-19 са се възстановили

Починалите са повече от 69 хиляди
Обновена: 6 апр 2020 08:48 | 6 апр 2020 08:48, Ния Христова
7
 Над четвърт милион заразени с COVID-19 са се възстановили
Снимка: Pixabay
Повече от четвърт милион заразени са се възстановили от началото на пандемията по света, показват данни на Университета "Джонс Хопкинс". Починалите вече са над 69 хиляди. 
 
За изминалото денонощие в Италия починали 525 души. Това е най-малкият брой починали за един ден от 19 март насам. Броят на хоспитализираните намалява за първи път. За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания.
 
Починалите във Франция за последните 24 часа са 357. Това е най-малкият брой жертви на коронавируса за денонощие през последната седмица, съобщи генералната здравна дирекция, цитирана от Франс прес. От началото на пандемията в страната са починали общо 8 078 души, 5 889 от тях в болници и 2 189 в старчески домове и други медицинско-социални заведения.
 
Около 80% от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години. Повечето от тях са завърнали се от чужбина. От останалите 20 на 100 - 15% са хора над 60 години и 5% са деца.
 
Всички завърнали се от чужбина ще бъдат тествани, но в режим на изолация, защото руският опит показва, че след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и установяването на патогена е най-трудно. Затова пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван.
 
До този момент в Русия са регистрирани 5 389 случаи на коронавирус. Повече от половината в Москва. По данни на федералния оперативен щаб, починалите са 45 души, посочва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия всички завърнали се от чужбина ще бъдат тествани, а в България кога? Над два месеца идващите от чужбина разнасят заразата, а правителството се тупа в гърдите и тръби: взели сме всички мерки.
4
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 4 години
Анонимнии 2, ти дето сега откриваш света и болката в него с Коронавируса - да ти пусна видео в ю-туб как деца умират от глад, без болка, с празен поглед? Паникьори такива, напълнихте нацията с пос-еричи и интернет зом-бита...
3
2
 
1
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Не гледайте колко са се възстановили, а колко са умрели.Там е трагедията !
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕто ти едно стряскащо видео за това какво изпитва болният от вируса, потърси Shareka Williams - ако имаш нерви да го изгледаш.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо такава новина за добро утро?Редно е с черна статистика за умрели, покосени, интубирани и увредени от короната да започнем!