Болните от COVID-19 скочиха с 4,4% само за денонощие, вече са 565

Починалите са 22 пациенти или 3,3% от заразените
Обновена: 7 апр 2020 08:25 | 7 апр 2020 08:10, Камелия Цветанова
254
Болните от COVID-19 скочиха с 4,4% само за денонощие, вече са 565
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 24 нови случая на болни от коронавирус съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
С тях броят на болните нарасна на 565.

Увеличението е с 4,4% в сравнение с вчера, посочи проф. Мутафчийски. 

16 от новите болни са настанени в болници.

Няма нови области със заразени.

Починалите до момента пациенти са 22 пациенти или 3,3% от заразените.

Болните от Спешната помощ в София са 8.

Заявени са 1000 теста за скрининг. 

От преди три седмици такова проучване се направи в Пловдив, каза проф. Мутафчийски.

Общият брой на пациентите в болниците са 201.

Заразените медицински работници са 35.

В световен мащаб броят на заразените се увеличава, но се забавя темпът на развитие на болестта, каза още проф. Мутафчийски.

В България нещата като че ли се задържат, добави той, но подчерта, че все още е рано за генерални изводи.

"Вчера обсъждахме с премиера каква е ситуацията в България и плод на този разговор е и заповедта на здравния министър за фермерските пазари и обобщаващата заповед за допуск до границата. Други неща не са обсъждани към момента. Със сигурност строгите мерки трябва да останат до Великден", коментира той.

Проф. Мутафчийски припомни, че днес е Световният ден на здравето и честити празника на всички, които работят в сферата на здравеопазването.

"Но с особен акцент към лекарите, сестрите, санитарите, които работят в отделения с пациенти с коронавирус, работещите в Спешната помощ, колегите от РЗИ, от МЗ, които не са почивали от седмици“, каза той.

Проф. Мутафчийски съобщи, че част от заплатите на експертите в Националния щаб ще отидат за дарения за работещите на първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, спри с лъжите и глупостите бе, човек! Никой не ви вярва ,защото не сме в каменната ера и знаем какво става и по света -за какви пари и далавери с този измислен вирус,който не носи смърт като чумата и проказата ,а само един обикновен грип!
187
3
 
2
 
! Отговори
eto rezultata преди 4 години
tova e rezultata ot bezmislenata karantina - skok na bolnite, na cenite, na bezraboticata nikoj nema prawo da protestira - ДЮШЕШ ЗА ЕНИЧАРИТЕ
186
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на приказки са добри, но държат да окупират всички телевизии.Пристигналите от Тирол не били посрещнати дори само с предупреждение на автогарата и се разпръснали. Само един е достатъчен да зарази 50 човека. И щаба се справял на този етап ?
185
3
 
16
 
! Отговори
ХМ!Т преди 4 години
ГЕНЕРАЛ ДОКТОРЕ ДАВАЙ ПО СКРОМНО НЕЩО СИ ВЪОБРАЗИ ЧЕ СИ НАД ВСИЧКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА - МНОГО СТАНАХТЕ НА ТОЗИ КЛОН ЧЕ ЧОВЕК ЗАПОЧВА ДА СЕ ОБЪРКВА КОГО ДА СЛУША ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ ВЕЧЕ ДА ДОЙДЕ ДРУГ СПЕЦИАЛИСТ МОБ=ЖЕ ДА НЕ Е ГЕНЕРАЛ ЧЕ ТЕЗИ ДРЕХИ НИ ИДВАТ В ПОВЕЧЕ
184
2
 
16
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
МОЛЯ ВИ ИЗБЕРЕТЕ СИ ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ПО КОИТО ДА СЕ ЯВЯВАТЕ НАЛИ САМО СУТРИН А СЕГА И НА ОБЯД ВЕЧЕ НЕМОЖИМ ДА ВИ ПОНАСЯМЕ - ДА СЛУШАМ Т.ДОНЧЕВ КОЙТО НЕ Е ЛЕКАР И ТОЗИ ГЕНЕРАЛ ДОКТОР КОЙТО ГОВОРИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН ЕДНО И СЪЩО КОЛКО СА ЗАРАЗЕНИТЕ И КОЛКО СА ПОЧИНАЛИТЕ И КАКВО ДА ПРАВИМ - ЗНАЕМ ВСИЧКО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ НЯМА НУЖДА ДА НИ ГО КАЗВАТЕ ПО ДВА ПЪТИ НА ДЕН - ПРЕДПОЧИТАМЕ ФИЛМ ПРЕД ВАШИТЕ БРИФИНГИ И НЕЗНАМ СИ КАКВИ ИЗМИСЛИЦИ - ПУСКАМЕ ТЕЛЕВИЗОРА И ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ЕДНО И СЪЩО...............
183
0
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До ПроСоТоБаце, от сички дето посват тука (а те са многобройни и вездесъщи) ти ми изглеждаш от теа дето най са се побръкали. Не мога да не те запитам, ти какво работиш?
182
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ПОБЪРКАХА ви с тая "корона"!!!!Заради нея забравихте ВСИЧКО ДРУГО...Забравихте че сте Човешки същества,дошли на Земята за да изживеят ГОРДО и с УДОВОЛСТВИЕ дните си............И за да не бъда криво разбран:-Мерки ТРЯБВА да се вземат,но ПАНИКА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАСАЖДА!!!!!!..обаче докато става въпрос за "короната", нема да са споменава.."Барселона",примерно,или ОГЛОЗГАНИЯ държавен бюджет,или ФАКТА,че сме най-бедната,болна и ПОДТИСКАНА нация в Европа и ПОЧТИ в целия свят..
181
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не разбирам защо всъщност не разбирате какво става!..ЗАЩО ви облъчват 24/7 с "информация",която всъщност засяга "щаба" и медиците,но НЕ И ВАС?!?!..КАКВА Е ПОЛЗАТА ЗА ВАС,ако разберете,че днес има още 1-2 заразени?..-КАКВА?..Отг.:-НИКАКВА!!!!!!!САМО ЩЕ НАПОМПАТЕ ПОРЕДНАТА ДОЗА СТРАХ в и без това изплашените ви душички.ПЛАШАТ ВИ с "информация",която всъщност е строго ПРОФЕСИОНАЛНА и засяга САМО лицата,свързани с т. н. "здравеопазване".Не разбирате защо тоя с лампазите кисне 24/7 по нов
180
0
 
5
 
! Отговори
Е и преди 4 години
Голям праз
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямата манипулация присъства още в заглавието - не са "болните", а заразените с корона-вирус. Много от тях са практически здрави или почти нямат оплаквания. Болни са тези, които са в болница, а те са по-малкото. Дариткова нямаше и да разбере, че е "болна", ако не бяха я изследвали.
178
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторите трябва да бъдат девоенизирани, защото военщината им действа зле.
177
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така поднесено заглавието има за цел да внуши задълбочаваща се криза. Същата новина можеше да бъде озаглавена - "За ден пореден има 20тина нови сутринта и ще има 10тина нови следобед". ***, не всявайте допълнителен страх в хората. И без това се показваме като една от най-плашливите нации.
176
1
 
14
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Заразените са около 5-10 пъти повече от болните (болен е човек, който има забележими симптоми и е тестван, заразен е човек който носи вируса и не е тестван). Увеличение от 4% хич не е много, като се има впредвид че предните дни увеличението беше с 5-10% на ден.Да се надяваме, че със затоплянето на времето нещата ще се подобрят. Най-малкото, когато е по топло защитните сили на организма действат по добре.
175
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал ли си , какъв си не знам ....ама навсякъде почва броя заразени да спада тук да се вдига..! Нищо не правите ,като хората
174
8
 
5
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До варненец"Никакъв вирус няма. Една огромна измама. Болниците в Ню Йорк Италия Испания Германия са празни. Има клипчета, но ги трият. Всеки починал го пишат к19"Баценца, вчера ве оставих с надеждата, че днеска като се върна от работа праспъ и стана АйКюто на приказващите леко ше е мръднало нагоре, вместо тва виждам, че злетата са станали още по-зле (вижте горното за сверка). Чесно, нема ли некакъв друг интерес, та за незнамкойсиден драскате 1към1 тва от вчера оня ден и т.н.?
173
4
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Генерале ,умен мъж си ,а се хвана на хорото с политиците.Сам знаеш ,че болните са много повече и че за гетата ,където живеят ангели небесни ,не се споменава нищо.Започнахте война ,а никой не дава отговор ,как ще свърши.
172
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдете търпеливи! До две седмици ще има лекарства на пазара за този коварен вирус, който мутирааа. Произвеждат ги вече в България!Без лекарства за домашно лечение и масово болни, ще умрат много хора!Ще умрат като кучета, без помощ, задушаващи се...Мъките са неописуеми и за болния, и за семейството му - повярвайте ми, ужасно е...
171
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демек и кинтите за освояване скочиха.
170
2
 
11
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Ползата от мерките.Да поздравим Вируса с песента "Минаваш през мен" на Каризма.Ако си мислите, че като слушате НОЩ и ген Мутафчийски, ще се скриете от Вируса, жестоко се лъжете. Ще мине през нас като вятър.ФСБ: "Иде вятър, иде"...Половината смяна на Бърза помощ в София е заразена с Вируса , а за последните си 2 смени са прегледали около 600 пациента. По другите градове не е по-различно. И не се шашкайте! 80% от вас дори няма да разберат, че грипчето ви е навестило някога.
169
3
 
11
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
Абе аз да питам, какво става с бежанците по край границите с Турция и Гърция, или те просто си стоят там мирно и кротко. ?????