Болните от COVID-19 скочиха с 4,4% само за денонощие, вече са 565

Починалите са 22 пациенти или 3,3% от заразените
Обновена: 7 апр 2020 08:25 | 7 апр 2020 08:10, Камелия Цветанова
254
Болните от COVID-19 скочиха с 4,4% само за денонощие, вече са 565
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 24 нови случая на болни от коронавирус съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
С тях броят на болните нарасна на 565.

Увеличението е с 4,4% в сравнение с вчера, посочи проф. Мутафчийски. 

16 от новите болни са настанени в болници.

Няма нови области със заразени.

Починалите до момента пациенти са 22 пациенти или 3,3% от заразените.

Болните от Спешната помощ в София са 8.

Заявени са 1000 теста за скрининг. 

От преди три седмици такова проучване се направи в Пловдив, каза проф. Мутафчийски.

Общият брой на пациентите в болниците са 201.

Заразените медицински работници са 35.

В световен мащаб броят на заразените се увеличава, но се забавя темпът на развитие на болестта, каза още проф. Мутафчийски.

В България нещата като че ли се задържат, добави той, но подчерта, че все още е рано за генерални изводи.

"Вчера обсъждахме с премиера каква е ситуацията в България и плод на този разговор е и заповедта на здравния министър за фермерските пазари и обобщаващата заповед за допуск до границата. Други неща не са обсъждани към момента. Със сигурност строгите мерки трябва да останат до Великден", коментира той.

Проф. Мутафчийски припомни, че днес е Световният ден на здравето и честити празника на всички, които работят в сферата на здравеопазването.

"Но с особен акцент към лекарите, сестрите, санитарите, които работят в отделения с пациенти с коронавирус, работещите в Спешната помощ, колегите от РЗИ, от МЗ, които не са почивали от седмици“, каза той.

Проф. Мутафчийски съобщи, че част от заплатите на експертите в Националния щаб ще отидат за дарения за работещите на първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много разсъждения за тоя, който духа отвън..
127
8
 
15
 
! Отговори
Дежурни по минуси преди 4 години
Пак са на пост с платената преданост към властта. Не пропускат да цъкнат минусче на всяко критично мнение. Така де, как ще се съмняваме във великата мъдрост на клиентелистко-мафиотската партийка, която покрай липсващата в България епидемия ще загроби много успешно икономиката. Само така, дерзайте.
126
13
 
8
 
! Отговори
До 142 преди 4 години
С какво по-точно я убиват ?С мин.раб.заплата 610 при бензин 2.20,хляб 1.10лв.?А преди тях 2005 - мин.раб.запл.170 при бензин 2.10лв и хляб 1.05лв1996- мин раб заплата 750 ( 75) при бензин 2.40лв,хляб 0.95 ( ако се намери някъде )Ако ГЕРБ убиват сега,за преди тях какво е определението ,?
125
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дирижираният от Боко Тиквата щаб е безполезен, само съобщаване на нови случаи и това, е.1000теста са заявени,смешно и жълко3. Карантината е за да може здравната система да се организира и да поеме тежко болните, когато вече не може да сестои под карантина . А този щаб прави това което мутрата професор доктор Боко Тиквата каже, а то не включва масово тестуване, закупуване апаратура и проследяване защото това иска парите а премиера Тиквата сега краде. Защото след всичко това е довиждане,
124
7
 
6
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Генерал Годжи призна, че пушачите са сред застрашените заедно с тези, които имат придружаващи заболявания. Вече няколко пъти слушам въпроси на журналисти към генерал Годжи дали хората със сезонни алергии не са по-застрашени от вируса. Точно обратното е, аз имам алергия към полени от много години. Когато имаш алергия си по защитен от вируси, защото тялото ти произвежда хистамин, който бори болестите.Още от първия ден на заразяването тялото ти се бори, докато ако нямаш алергия болестта се развива.
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TуристЖиви *** да на оплачи човек, без пари живот ли е.
122
7
 
19
 
! Отговори
варненец преди 4 години
Никакъв вирус няма. Една огромна измама. Болниците в Ню Йорк Италия Испания Германия са празни. Има клипчета, но ги трият. Всеки починал го пишат к19
121
4
 
12
 
! Отговори
Бойко Коронавирусът преди 4 години
Бойко Коронавирусът и Паник Генерала му.
120
1
 
8
 
! Отговори
Генерала преди 4 години
На 13 май казвам на вируса да изчезва и това е! Да не излиза!
119
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Театър сълза и смях с главни действащи лица Борисов и Мутафчийски.Тези двамата умишлено сплашиха хората за да се вземат едни пари.
118
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато вие му ръкопляскате, той си подписва държавни поръчки за ремонти във ВМА, подписва назначения на наши хора, подписва някой "наш човек" да получи бързо лечение, а майките ви и бащите ви да чакат пред кабинета с документите в ръчичка, казва на личния шофьор в колко да го вземе... Види банкомата, стане му хубаво... Излезе, скара ви се, затвори ви да хващате диабет...
117
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерала президент
116
5
 
20
 
! Отговори
Изборът преди 4 години
Разбрахте ли вече, че от 2-3 месеца изборът ви е с ГЕРБ и смърт или без ГЕРБ и живот? Да сте забелязали колко некадърни са ГЕРБ в управлението? Имахте над 10 години да го схванете. С некадърно управление, епидемията не се побеждава.
115
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да спасим електората на Болен и Нинова ще си потрошим икономиката.
114
3
 
13
 
! Отговори
alo преди 4 години
Сериозно ли тия проценти или ръстът на заразените трябва да се приемат като индикатор на каквото и да било? Нали се сещате, че ако решат да тестват по 100000 на ден, броят на заразените ще скочи не с 4%, а с 50% и повече. Изобщо ми писна от тая безсмислена статистика, която нищо не променя. Пускат я само да изплашат хората, когато им е нужно.
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 127Направи ми впечатление че масово ги наричате персонал. Не е редно, но щом не протестират.......
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние няма как да имаме имаме криза като в Испания и Италия защото сме много по-рядко населени и живеем 10 години по-малко.
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 131: спокойно, всичко ще приключи другия месец и до 3 месеца ще сме забравили за това и ще си казваме: помниш ли как киснахме в нас нон-стоп? Нико няма д аумре от глад, след това ще се съвземат нещата. Каква държава и икономика е, ако не може 1 месеца да издържи?
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше 5 медицински сестеи, които преди месвц излязоха на протест за по високи заплати и по добри условия на труд. Тогава всички, включая лекарските организации ги наплюха...двпутати и профсъюзи ги нападнаха.Та...интересно ми е...и на тях ли честитите днес празника...и сте им благодарни за грижите, които полагат...ръкопляскате ли им и на тях в момента...така, защото е модерно?Аа...когато трябваше да ги подкрепите???
109
1
 
5
 
! Отговори
Ken преди 4 години
До Анонимен 122А как ще обясниш факта, че мерките за изолация уж оказват влияние против коронавируса, но почти не влият на грипа ?