Българин в Пекин: Още сме далеч от нормалния си ритъм

От днес се вдига блокадата и на последния град в Китай
8 апр 2020 11:06, Нели Христова
36
Българин в Пекин: Още сме далеч от нормалния си ритъм
Снимка: БГНЕС

От днес хората в Китай вече са свободни - те ще могат да напускат домовете си и дори да пътуват из държавата.

"От днес се вдига блокадата на Ухан. От града вече може да се излиза. Вече има единични случаи на зараза с коронавирус. Намаляват и хората в критично състояние. Почти всички предпазни мерки продължават. Основните притеснения са внасянето на заразата от чужбина. За да се справи с този проблем, Китай затвори границите си с чужбина", казва българският журналист Тодор Радев, който работи в Пекин за"Радио Китай".

Още по темата

"Другият проблем е с носителите на вируса, които не проявят симптоми. Броят им към момента е близо 1100 души. Все още не ясно как Китай ще действа при тези случаи. За хората от Китай всички продължават да носят маски, това се счита за ключово за ограничане на епидемията", обяснява Радев.

"Китайското производство вече се нормализира. Фабриките отварят, почти всички магазини в големите градове са отворени. Основният проблем остава външната търговия.  В Пекин ежедневието все още не се е върнало в нормалния ритъм. Училищата продължават да са онлайн. Много компании също работят по Интернет", казва журналистът.

"За момента няма измислена ваксина. 9 екипа работят по разработката на ваксина. 108 доброволци в Ухан са се подложили на предложената ваксина", казва Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МнениеКитай се ОС*А със справянето с вируса! Криха тая информация и се правиха че нищо не става докато хората не почнаха да измират със стотици и заразата беше плъзнала вече по целия свят! Тогава направиха това което тоталитарните държави правят като оплескат нещата: използват силови методи за замитането им доколкото е възможно. България не се е "усетила".България буквално копира действията на Германия, а Германия взе такива мерки след като видяха какво се случва в Италия.
10
1
 
6
 
! Отговори
ясно преди 4 години
Всички купуват китайски стоки,а пък китайците гладуват. Ядат мишки(летящи) и живеят в мизерия.Гарантирано от комунистическите им управници.Ясно е:Във всички врeмена комунизмът е смъpтoнoсен
9
1
 
4
 
! Отговори
акъл преди 4 години
Още имат блокирани зони. Не знам откъде ги вадите тези фалшиви новини.
8
3
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Цена качество китайските телефони са много по-добри и от самсунг и от ифон (който е безумно надценен)
7
4
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Китай показа как да се справим с вируса. Докато европейците и САЩ критикуваха как Китай отцепи цяла провинция и е карантинира и в същото време не взеха никакви мерки докато не стана късно. Дори сега в САЩ мерките са мнго по отхлабени и се вижда резултата. България поне малко по-рано се усети че Китайският метод е начина за справяне и прие по- драстични мерки от държави като САЩ,Италия ,Испания, Великобритания
6
1
 
5
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 4 години
То щото айфон и самсунг се правят на луната, а не в Китай...
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАЙ ХОЙАз от десетилетия не купувам нищо китайско, но за съжаление хората си оправдават избора с "изгодно". Колко ви е "изгодно" сегашното положение?
4
5
 
5
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
До Анонимен"Написано от huawei." Китайски телефон няма да си купя никога повече ... САМСУНГ или IПhone , пък да си говорят злите езици каквото искат
3
2
 
3
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
Да ви кажа най малко ме интересуват китайците в момента ...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1Може и да ти се вижда смешно, но ако хората не осъзнаят в икономичска зависимост от каква система и култура се поставят, скоро ще им сервират същото като на тия в Ухан. Знам, че много хора си мислят, че "това на тях не може да им се случи", но нека си помислят защо се случва всичко това. Ваввари с навици които поставят под опасност цялата развита цивилизация и начин на живот, режими, които не се притесняват да смачкват информация която е жизненоважна само да не се "излагат" и т.н.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахме, че китайските стоки са по-опасни от вируса, защото ни правят зависими от тях. Поне на това ни научи короната.Китайско не купувам вече.Написано от huawei.