Дрога, секс и коронавирус – елитът на Венецуела не спира да купонясва

Буйно парти стана клъстър на заразата, обезпокои най-високите етажи на властта
9 апр 2020 22:55, Елка Василева
178
Дрога, секс и коронавирус – елитът на Венецуела не спира да купонясва
Снимка: архив, БГНЕС

Те си устроиха едноседмична оргия със секс и наркотици: танцуваха по плажовете с бял пясък на карибски остров с проститутки от Европа, някои си правеха селфита с прочути латино попзвезди.

Но за няколко нищо неподозиращи деца на венецуелския управляващ елит коронавирусът се разпространяваше между тях.

За някои от венецуелските наперени "Боличикос" - привилегированите издънки на социалистическата революция, купонът не е спрял въпреки разрастващата се пандемия в една страна, вече поразена от криза. Досега вирусът е причинил само 7 потвърдени смъртни случая във Венецуела. Но пандемията крие огромен потенциал да смаже една вече осакатена здравна система, в която в болниците няма вода, ток и други основни материали, пише Асошиейтед прес.

Не е ясно колко хора са се заразили миналия месец на купона на архипелага Лос Рокес. Но буйното парти стана клъстър на заразата, който сериозно обезпокои най-високите етажи на властта и предизвика негодувание сред венецуелците, които от седмици са се заключили вкъщи.

Още по темата

"Имаше едно парти, на един остров, и практически всеки присъствал на него даде положителен тест", каза борещият се за оцеляване лидер Николас Мадуро по държавната телевизия на 20 март.

Три дни по-късно, обаче, когато в Instragram се появиха твърде компрометиращи съобщения, той се опита да ги омаловажи. "Кой може да критикува едно парти? Те не са знаели, че са заразени", каза Мадуро, на когото миналия месец бе повдигнато обвинение в САЩ за наркотрафик.

Независимо дали по многолюдните плажове на Маями по време на пролетната ваканция или на нелегални веселби в Испания и Италия през ранните дни на пандемията, младите и богатите си устройваха шумни забавления, които трудно можеха да бъдат разтурени (от властите).

В Латинска Америка, която е регионът с най-голямо неравенство в света, свикналите на луксозен живот елити са обвинявани за внасянето на вируса. В Мексико, например, близо 20 души се оказаха заразени след завръщане от ски ваканция във Вейл, Колорадо. Но последиците лягат на гърба на бедните, които нямат здравни застраховки и се мъчат да запазят неформалните си работни места.

Веселбите в Лос Рокес бяха организирани от няколко свързани с правителството бизнесмени, твърдят двама души, запознати със случилото се там. Те пожелаха анонимност поради страх от отмъщение.

Сред младите лудетини е бил Хесус Аморосо, син на главния антикорупционен чиновник в администрацията на Мадуро, който е в черния санкционен списък на САЩ. Двамата източници казаха, че венецуелски проститутки от Мадрид и Лондон са били докарани със самолет малко преди да бъдат прекратени полетите от Испания - една от най-тежко засегнатите от пандемията страни.

В една страна, затънала в мизерия, Лос Рокес е оазис за малцината, които могат да си го позволят. Сред тях са сътрудници и приближени на високопоставени официални лица, които идват с частни самолети на архипелага от малки островчета. Купоните там станаха особено популярни, след като Маями, Мадрид и Ню Йорк се оказаха недостъпни поради санкциите на САЩ за венецуелци със сметки в чуждестранни банки и невъзможността за полети дотам. Сред тези хора са синовете на Мадуро, твърдят двамата източници, макар че никой от тях не е присъствал на последния купон.

На тези купони се употребяват предизвикващи еуфория наркотици като 2С-В, известен като "розов кокаин" заради високата си цена и розова прахообразна субстанция, казаха двамата.

"Едно от момичетата е било заразено с вируса и никой не е знаел", твърди местен жител и купонджия в аудиопослание, изтекло в социалните мрежи.

Друг от присъстващите си спомня, че той и неговата приятелка се е наложило да бъдат спешно отведени от острова с висока температура. Според него шест души са дали положителен тест за вируса.

Партито е приключило конфузно: всички са били тестирани, а някои от тях от неудобство са закрили акаунтите си в социалните мрежи.

Миналата седмица полицията арестува няколко души, които са били в Лос Рокес, включително съдържателката на публичния дом за скъпи проститутки, след като шумен неколкодневен купон в луксозен апартамент в Каракас е бил разтурен. Полицаите намерили там пистолет, хапчета екстази и осем жени вероятно част от мрежа за проститутки, според полицейската сводка.

От 18-те арестувани за нарушаване на забраната на Мадуро за многолюдни събирания двама са дали положителна проба за коронавирус, съобщиха от полицията.

Хората в бедняшкия квартал Петаре на столицата Каракас все още негодуват заради скандала. Мигел Ренхифо, който кара мотоциклет-такси, каза, че е шокиран от съобщенията за купоните, които богатите си организират, докато страната е в карантина.

"Ние се чудим какво да ядем, а те купонясват, пият, свалят момичета, без да мислят за останалите, - каза 38-годишният мото-таксист. - А тук ние се борим да преживеем."/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
8
 
10
 
! Отговори
Ех временааа преди 4 години
Eхее какви купони имаше по соца! Вий младити нищо не знайти! На яхти, джиткахме с кабриолети зазки, москвичи
123
16
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
За комунистите по целия свят всяка чума по хората е празник за червените им гнусни душички ! Имаме щастието да не са на власт у нас !
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Google translate all the time :D
121
13
 
9
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Евала на венецуелците. Няма да чакат САЩ да им казват как да живеят.
120
10
 
4
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
До преди да се намърдат KFC, Mc Donalds,Lidl и др.навлеци в БГ е имало голям глад и сме се хранели много нездравословно....Сега всички ни завиждат.
119
5
 
0
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Тоя от 123 е недоубит анонимен плъх....
118
3
 
1
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Тоя пък какво меша БСП и ДПС ? Недоубит плъх....
117
2
 
1
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
До 123ти Ей *** с промит....не не направо без мозък,чети в.Уйкенд,в.Галерия и всички др. медии които са пълни с новини от БГ криминалния свят и корупция!!!
116
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кармен ЗлатареваНе си гледаме нашата корупция,бюрокрация,криминална престъпност и убитите морал,култура икономика,селско стопанство и здравеопазванетова беше по времето на бсп+дпс *** другарко. Народа ви би шута и вече 10г само виете от глад и клатите държавата. Сега вируса ше ви довърши.
115
0
 
6
 
! Отговори
Професор Тъпчев преди 4 години
С право са се уплашили хората щото тази супа са я сърбали открай време. Народ научил какво е свободата няма да го измамиш лесно с един парашутист.
114
3
 
7
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
"Той се чудел" , ами миналата година когато опозицията се опита да изрине крадливата шайка, веднага троловете казаха , че САЩ иска да ви спре социалните и половин Венецуела подкрепи диктадурата. Хиляди се уплашиха че чужди фирми ще влязат в държавата , ще отворят заводи и ще ги накарат да работят, а те горките от 30 години не знаят какво е това работа.
113
11
 
9
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Не си гледаме нашата корупция,бюрокрация,криминална престъпност и убитите морал,култура икономика,селско стопанство и здравеопазване,ами сме тръгнали да критикуваме и плюеме по страни измъчвани с икономически блокади....
112
2
 
6
 
! Отговори
Хе хей преди 4 години
Хубав анцуг има. Така е близо до народа...
111
7
 
16
 
! Отговори
sd преди 4 години
Мадуро няма да свърши само със съд и затвор. Ще свърши или линчуван като Кадафи или обесен като Саддам.
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До One ЗАТОВА ЛИ ЧУМАТА Е ТУКА ?ИЛИ ОРЕХА ВИНОВЕН ?
109
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 101Знам, че безсмислено да спориш със ***, който получава пари за лъжливата пропаганда, но днес вече доста българи знаят испански и ако си пуснат преки предавания от Венецуела ще видят как в болниците няма ток и вода, асансьорите не работят.Носи се вода в бутилки по стълбищата на етажите.Няма лекарства и санитарни материали.Болните *** като мухи.Линейките нямат бензин, който сега се внася от най-богатата на нефт страна. Абсурд, но е истина. Дотам я докараха кастрочавистите.Позор.
108
7
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До дедо ТашункоДецата на социалистическата наркоклика са мултимилионери. Живеещата в САЩ дъщеря на Чавес има 600-700 милиона долара. Мадуро е няколкократен милиардер и т.н. Отдавна са известни техните оргии, организирани преди главно в Испания. Известни са връзките на испанските социалисти с наркодиктатора Мадуро. Взаимно се поддържат. Но истината за този режим не е изгодна за разни бабички и дядовци и техните деца и внуци. Затова замърсяват форумите с отричането на очевидната истина. ***
107
2
 
10
 
! Отговори
@!$ преди 4 години
Бре, нашите комунисти се възмущават от истината.Бре, бре....
106
9
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 4 години
ТЪПОТИЯ НАПИСАНА ОТ МИСИРКА--ХАХАХАХ
105
13
 
22
 
! Отговори
One преди 4 години
Защо се учудват тези, че комунистите си правят пир по време на чума. На тях това им е обичайното занимание. Ако няма чума ще я предизвикат, за да си крадат на воля.