Дрога, секс и коронавирус – елитът на Венецуела не спира да купонясва

Буйно парти стана клъстър на заразата, обезпокои най-високите етажи на властта
9 апр 2020 22:55, Елка Василева
178
Дрога, секс и коронавирус – елитът на Венецуела не спира да купонясва
Снимка: архив, БГНЕС

Те си устроиха едноседмична оргия със секс и наркотици: танцуваха по плажовете с бял пясък на карибски остров с проститутки от Европа, някои си правеха селфита с прочути латино попзвезди.

Но за няколко нищо неподозиращи деца на венецуелския управляващ елит коронавирусът се разпространяваше между тях.

За някои от венецуелските наперени "Боличикос" - привилегированите издънки на социалистическата революция, купонът не е спрял въпреки разрастващата се пандемия в една страна, вече поразена от криза. Досега вирусът е причинил само 7 потвърдени смъртни случая във Венецуела. Но пандемията крие огромен потенциал да смаже една вече осакатена здравна система, в която в болниците няма вода, ток и други основни материали, пише Асошиейтед прес.

Не е ясно колко хора са се заразили миналия месец на купона на архипелага Лос Рокес. Но буйното парти стана клъстър на заразата, който сериозно обезпокои най-високите етажи на властта и предизвика негодувание сред венецуелците, които от седмици са се заключили вкъщи.

Още по темата

"Имаше едно парти, на един остров, и практически всеки присъствал на него даде положителен тест", каза борещият се за оцеляване лидер Николас Мадуро по държавната телевизия на 20 март.

Три дни по-късно, обаче, когато в Instragram се появиха твърде компрометиращи съобщения, той се опита да ги омаловажи. "Кой може да критикува едно парти? Те не са знаели, че са заразени", каза Мадуро, на когото миналия месец бе повдигнато обвинение в САЩ за наркотрафик.

Независимо дали по многолюдните плажове на Маями по време на пролетната ваканция или на нелегални веселби в Испания и Италия през ранните дни на пандемията, младите и богатите си устройваха шумни забавления, които трудно можеха да бъдат разтурени (от властите).

В Латинска Америка, която е регионът с най-голямо неравенство в света, свикналите на луксозен живот елити са обвинявани за внасянето на вируса. В Мексико, например, близо 20 души се оказаха заразени след завръщане от ски ваканция във Вейл, Колорадо. Но последиците лягат на гърба на бедните, които нямат здравни застраховки и се мъчат да запазят неформалните си работни места.

Веселбите в Лос Рокес бяха организирани от няколко свързани с правителството бизнесмени, твърдят двама души, запознати със случилото се там. Те пожелаха анонимност поради страх от отмъщение.

Сред младите лудетини е бил Хесус Аморосо, син на главния антикорупционен чиновник в администрацията на Мадуро, който е в черния санкционен списък на САЩ. Двамата източници казаха, че венецуелски проститутки от Мадрид и Лондон са били докарани със самолет малко преди да бъдат прекратени полетите от Испания - една от най-тежко засегнатите от пандемията страни.

В една страна, затънала в мизерия, Лос Рокес е оазис за малцината, които могат да си го позволят. Сред тях са сътрудници и приближени на високопоставени официални лица, които идват с частни самолети на архипелага от малки островчета. Купоните там станаха особено популярни, след като Маями, Мадрид и Ню Йорк се оказаха недостъпни поради санкциите на САЩ за венецуелци със сметки в чуждестранни банки и невъзможността за полети дотам. Сред тези хора са синовете на Мадуро, твърдят двамата източници, макар че никой от тях не е присъствал на последния купон.

На тези купони се употребяват предизвикващи еуфория наркотици като 2С-В, известен като "розов кокаин" заради високата си цена и розова прахообразна субстанция, казаха двамата.

"Едно от момичетата е било заразено с вируса и никой не е знаел", твърди местен жител и купонджия в аудиопослание, изтекло в социалните мрежи.

Друг от присъстващите си спомня, че той и неговата приятелка се е наложило да бъдат спешно отведени от острова с висока температура. Според него шест души са дали положителен тест за вируса.

Партито е приключило конфузно: всички са били тестирани, а някои от тях от неудобство са закрили акаунтите си в социалните мрежи.

Миналата седмица полицията арестува няколко души, които са били в Лос Рокес, включително съдържателката на публичния дом за скъпи проститутки, след като шумен неколкодневен купон в луксозен апартамент в Каракас е бил разтурен. Полицаите намерили там пистолет, хапчета екстази и осем жени вероятно част от мрежа за проститутки, според полицейската сводка.

От 18-те арестувани за нарушаване на забраната на Мадуро за многолюдни събирания двама са дали положителна проба за коронавирус, съобщиха от полицията.

Хората в бедняшкия квартал Петаре на столицата Каракас все още негодуват заради скандала. Мигел Ренхифо, който кара мотоциклет-такси, каза, че е шокиран от съобщенията за купоните, които богатите си организират, докато страната е в карантина.

"Ние се чудим какво да ядем, а те купонясват, пият, свалят момичета, без да мислят за останалите, - каза 38-годишният мото-таксист. - А тук ние се борим да преживеем."/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ,може ли да спрете с глупавата си пропаганда ,няма по продажни и долни същества от вас !
103
15
 
23
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Тоя Мадуро бил голям развратник бе! С тази публикация г-жа Василева, която уважавам иначе за качествените материали, които публикува, този път изби рибата в реката. Ето на всички ни класически фалшиви новини! Пропуснато е само да съобщят, че Гуайдо не участва в тези оргии, а се бори за венецуелците и родината, с морал и жертвоготовност. Благодаря г-жо Василева, умрях си от смях!
102
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пропаганда!
101
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Те си устроиха едноседмична оргия със секс и наркотици: танцуваха по плажовете с бял пясък на карибски остров с *** от Европа"Лошо нема, дай Боже всекиму, какъв е проблемът? Хю Хефнер цял живот само това правеше.
100
1
 
9
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Важното е че Мадуро ще посети погребението на дьдо Дьорд.
99
2
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Бе то май купона е бил някъде на полуостров Манхатън.
98
16
 
19
 
! Отговори
Антисоросоид преди 4 години
Нямаше начин сороссоидните рупори да не започнат да бълват поомия срещу Мадуро и Венецуела. Това им остана след като навсякъде ги наритаха като мръсни котета.
97
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"клъстър на заразата"можеше да кажете "център"... :) явно това е някаква нова дума в българския език, или по-скоро нескопосан превод.
96
6
 
11
 
! Отговори
ами преди 4 години
Не става ясно откъде е информаията,но със сигурност писанията са на правителствените агенти на краварите,а на тях вече свикнахме да не им вярваме. Пример: т.нар. биологично оръжие на Басар Асад над мирното население с кадри се оказа тотална манипулация на американските власти,които си го признаха 2 седмици след като пуснаха кадрите.
95
8
 
14
 
! Отговори
тъжно преди 4 години
Нормално за социалистическа *** е синовете на властните комунисти да се изживяват като богаташчета.
94
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
460 000 заразении почти 16000 починали тръгнали да критикуват венецуелската здравна система
93
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американската отровна пропаганда няма почивен дан
92
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тука пълно с американски изтривалки какво ни грее нас венецуелакраварите са с почти с половин милион заболели и бързат да пишат и да плюят чужди здравни системи винаги са били подли и брутолни обирджии които и в най тежката ситуация са мислели само за едно от кого да завлекат нещо ценнопишете за нашите 3 милиарда дето им ги дадохме щото са бедни
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от кога "клъстер" се използува като БГ дума?!Има ли въобще такава?Умници!
90
12
 
27
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 4 години
без да съм фен на МАДУРО, но статтийката е пропита с пропаганда. От ройтерс и асошиейтед прес какво да се очаква? Има и противоречия в самата статия. Ще оставя на вас да ги откриете. Факт е, че Венецуела е от години в ембарго.....защото ФАЩ не харесват Мадуро а и преди това Чавес. А не ги харесват, защото не им играят по свирката и не дават на лешоядите да оглозгат страната. Как да имаш икономика в ембарго? Всичко е следствие от този факт. Другото е алабализъм.
89
9
 
15
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
"...пандемията крие огромен потенциал да смаже една вече осакатена здравна система..." - щото неосъкатената здравна система на север показа страхотно надмощие и завидни успехи...............няма що.......загрижил се хърбел за щърбел
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"мото-таксист"Пак избихте рибата!
87
11
 
12
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
И истина да е,какво ме интересува какво става в Венецуела....Защо не виждат и не пишат какво става в ограбена и унищожена "република" БГ
86
5
 
26
 
! Отговори
Какво, вестникар ли? преди 4 години
Ами нашите *** с златните айтишники,банкерки,депутатки,мошеннички,овластени *** къде си чешат оная работа, те наркотици не вземат ли а.....защо за това не пишеш....ама не ти стиска......та само Корея ,Куба и Венецуела са ти в устата
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозно ли го вярвате това с 9 човека на ден? Ще реши човек, че не живеете в България и не знаете що е то стъкмистика и пропаганда! Просто Шефът е заповядал каквото и да става цифрата на починалите да не е над 10, а това че бедните мрът като мухи са подробности! Пък и без тестове *** докажи, че е корона вирус.