Книгата - спасителен остров в условия на пандемия

Преводач: Кризата е нова възможност и за малките издателства
9 апр 2020 13:31, Анисия Иванова
6
Книгата - спасителен остров в условия на пандемия
Снимка: Pixabay

Книгата е спасителен остров в условия на пандемия. Кризата е нова възможност и за малките издателства. Това мнение изрази Невена Дишлиева-Кръстева, преводач, редактор и управител на издателство ICU, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Насочихме усилията си в производството си на електронни книги. Пуснахме 10 заглавия в такъв формат", изреди тя.

"Предимството на малкия издател е, че познава добре аудиторията си, както и тя него. Градените с години отношения са много ценни. Напоследък читатели сами дават обратна връзка, благодарейки за отстъпките, като дори предпочитат да си купят книгата на корична цена. Тези жестове са важни", изтъкна Невена Дишлиева-Кръстева.

По думите й с по-малко средства тези издателства се опитват да спасят всички от бедствено положение. Българският пазар не е толкова голям. В партньорски отношения сме с колегите, допълни тя.

Гостът обясни, че ако всичко в света се нормализира бавно, първото нещо, което ще липсва на публиката и издателите, са литературните фестивали и срещите на живо.

"Изхвърлени в Америка" е последната издадена книга от ICU, като по думите на Невена Дишлиева-Кръстева интересът към произведението е голям.

Видеото с целия разговор - тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гладен - сякаш преди, като си имал пари за храна, си чел книги ахахаха. Според "Пирамидата на Маслоу" в най-долния "етаж" са основните потребности на хората, без които не може да живее - вода, храна, сън и секс. Всичко друго остава на заден план, което би могло да помогне за самосъхранението. Без гореизброените неща човек се превръща в животно. А и в културата голяма част от българите не присъства четенето на книги.
4
1
 
3
 
! Отговори
Калпазан преди 4 години
До ГладенСамо ако е с гурме рецептиМоже да сме гладни,но сме естети!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гадни алчни издателства, като например онова рогато Еднорог... Никви книги от тях не купувайте на надути цени. Сега пък и електронни. Аз купувам само антикварни от хубавите стари издателства, ако изобщо реша нещо да си купя. Има и библиотеки за тази цел.
2
1
 
7
 
! Отговори
Гладен преди 4 години
А мога ли да я сложа в тенджерата, госпожа?
1
3
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
Кои ште ви чете книга кат няма работа книгата немога да я ям.