Фармацевтичен гигант дарява хидроксихлорохин на 50 държави

Френската компания увеличила производство, ако се докаже, че помага
21
Фармацевтичен гигант дарява хидроксихлорохин на 50 държави
Снимка: БГНЕС

Френският фармацевтичен гигант Sanofi S.A. обяви, че ще дари 100 милиона дози хидроксихлорохин на 50 държави по света. Антималарийното лекарство е използвано в последно време за лечение на Covid-19.

Става въпрос за лекарството на Sanofi под името Plaquenil.

Още по темата
"Ако текущите глобални клинични проучвания покажат неговата безопасност и ефикасност при пациенти с Covid-19, Sanofi се ангажира да дари лекарството на правителствата по целия свят", обяви френската фармацевтична компания на своя официален сайт.

Компанията вече е увеличила производствения си капацитет с 50% и смята да увеличи допълнително производството си през следващите месеци.

От там призовават за координация между цялата верига на доставки на хидроксихлорохин в световен мащаб, за да се гарантира непрекъснатото снабдяване с антималарийното лекарство, ако бъде доказано, че то е добре поносимо и ефективно.

Наскоро главният изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Пол Хъдсън заяви, че компанията полага големи усилия да разработи ваксина срещу Covid-19 в рамките на следващите 18 месеца, за да се спре пандемията от коронавирус, припомня БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даряват го, защото за нищо не става.