Над 17 000 души са починали в САЩ от COVID-19

Над 472 000 са носители на вируса
10 апр 2020 20:37, Анисия Иванова
77
Над 17 000 души са починали в САЩ от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Смъртните случаи в САЩ от заболяването Covid-19, причинено от новия коронавирус, вече са повече от 17 000, сочи изчисление на Ройтерс.

Федералните власти предупредиха, че тази седмица се очакват застрашително много починали от заразата, въпреки признаците, че броят на новозаразените се стабилизира в щата Ню Йорк, който е епицентър на епидемията.

Предвид предстоящото честване на Възкресение в неделя от мнозина американци най-високопоставеният експерт по заразни болести в страната предупреди днес, че е прекалено рано за намаляване на ограниченията за гражданите.

"Сега не е време за отказване" от мерките срещу коронавируса, каза директорът на Националния институт по алергология и заразни болести д-р Антъни Фаучи.

Статистиката на Ройтерс сочи, че в три поредни дни в САЩ има по повече от 1900 нови починали от заразата. По данни от днес в страната има над 472 000 носители на вируса. Броят им се покачва всекидневно с между 30 000 и 35 000, тъй като тестовете стават все по-достъпни, предаде Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: САЩпочиналиCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Ето как се манипулират данните: в Щатите има 330 милиона легални жители и иколо 20 милиона нелегални, т.е. най-малко 350 милиона жители. Бърз Google показва, че през зимата 18-19години от усложнения от най-бикновен сезонен грип там са починали 80,000 души. А сега при "страшната" епидемия за повече от 2 месеца (и два месеца преди това поток от пристигащи китайци), са починали "цели" 17,000 души.
34
0
 
0
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Да де, но следващият ми коментар не съдържаше линк, а въпреки това е изтрит хаха.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...сочи изчисление на Ройтерс..." Абе там нямат ли си някой Мутаф да ги информира "достоверно" по 2-3 пъти на ден, ами чакат агенция да брои. А пък как тя брои е друг въпрос...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 47 Е ти от Марс ли идваш? Много ясно че е забранено да постваш линкове на сайтове.
31
3
 
1
 
! Отговори
д анонимен преди 4 години
Този вирус държи до 56 градуса температура.------------Отивам две седмици на Венера!
30
7
 
15
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
25 човека умрели у нас за 1 месец от това КОБИ 19 и вие заради това натикахте хората у дупките им за да ги унищожите психически и икономически! Нали така? Да не могат да излязат свободно да се разхождат, да подишат в парка сред природата, дето няма на 20 метра жив човек??? Иначе в градския транспорт имате правото да се натикате на по 50 см разстояние един от друг 30 човека, нали Говедаааа?
29
3
 
3
 
! Отговори
Usa преди 4 години
Американците ще изчистят хрантутниците и пенсионерите и пак ще излязат първи от тази криза. Много си хитри. С ЕС ще се разпадне, но преди това ще агонизира с години. Да му мислим ние оставени между Таийп и Путин.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 33 Короната издържа на 35 градуса! Много идиииоти тук пишат че като станело 25 градуса и Короната умира. А бе простациии, даже китайски учени ви казаха че умира на 35+ градуса. Това не ви е обикновен грип. Ако беше така що сега мрът като мухи в Австралия на 25- 27 градуса?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 472 000 са носители на вируса----------Ся, според СЗО един вирусоносител може да зарази от 3 до 5 човека преди да са се появили първите симптоми на заболяването.Имаме 472 000 носители които умножаваме по 3 = 1,416 000.Тъй,че....
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заболелите в САЩ са все едно у нас да са заразени 10 000 "груба сметка". Ама те май са и толкова де реално у нас- само че няма достатъчно тестове за да се докаже.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31Напротив в Южното полукълбо където лятото си отива заразените и починали са десетки пъти по-малко от колкото в северното полукълбо ,което е доказателство ,че вирусът не издържа дълго време на горещини!Освен това силата му намалява с преминаване през нови десетки и стотици хиляди заразени,което значи ,че короновируса почти ще изчезне през летните месеци.Може би ще остане в северните части на Русия,Канада,Швеция и др.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Малко цифри 4Така е.Китайците ни таковаха таковата.
23
4
 
10
 
! Отговори
Малко цифри 4 преди 4 години
Вирусът е проектиран да е с дълъг инкубационен период и да издържа на висока температура (еднакво добре се развива и в Южното полукълбо). От друга страна, колкото по-дълга е карантината, толкова по-тежки ще са икономическите последици. В редица страни се започна разхлабване на мерките. В един момент хората ще се върнат на улицата, и бам!, вирусът ще ни удари с още по-голяма злоба. Надявам се да греша, но наистина мисля, че съм прав...
22
5
 
3
 
! Отговори
Чин Цан преди 4 години
Исгнилият капиталисъм се сгломоляса от един долноплобен вилус от нашата лаболатолия.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проверете статистиката - броят на починалите расте по-бързо от броят на заболелитеВ САЩ това не е изненадващо. Има милиони без здравна осигуровка или с такава, която на практика нищо не покрива, които не търсят медицинска помощ, защото ще обрекат себе си или близките си на непосилни дългове. Само викането на линейка струва хиляди. Предполагам, че много от тях никога не са били регистрирани като болни преди смъртта им. В Ню Йорк има и хиляди бездомни.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един милион, няма да те огрее. Сори.
19
3
 
2
 
! Отговори
Малко цифри 3 преди 4 години
27: 2,5 е равно на 10,8. 10,8 са дните, нужни за достигането на милион жертви от днешна дата. Мерките, предприемани в различните държави, биха забавили този процес(но не и да го прекратят, защото е неизбежен). Затова очаквам до края на месеца милион жертви, а в най-добрият случай до 7 май. Лошото е, че Великден предполага струпване на много хора на едно място, което ще обезсмисли мерките.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли война значи САЩ и евроатлантиците са добре няма ли значи са болни нещо.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е капитан Америка ?!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бройката от милион заболели беше премината на 2ри април или 27 дни след минаването на границата от 100к заболели. Което означава, че ако днес(10 април) сме минали числото 100 к загинали, най-късно до 7 май трябва да константираме милионният загинал. Както числата показват, смъртността расте по-високо от тази на заболеваемостта, което означава, че реално милионният загинал трябва да бъде преди края на този месец. Изчислих, че растежът на смъртността е 2,5 пъти по-бърз от този на заболеваемостта.