Франция удължава карантината до 11 май

Коронавирусът отне живота на 14 967 души в страната
Обновена: 13 апр 2020 22:29 | 13 апр 2020 22:10, Веселина Йорданова
19
Франция удължава карантината до 11 май
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че удължава режима на стриктна самоизолация за целите на борбата с коронавируса до 11 май, предаде Ройтерс.

"През следващите четири седмици правилата трябва да бъдат спазвани", каза президентът в телевизионно обръщение към нацията. Той заяви, че до 11 май Франция ще може да тества всеки гражданин, проявяващ симптоми на Ковид-19. След тази дата ще започне поетапно отваряне на училища и детски градини.

"Епидемията започва да се забавя. Резултатите са налице", каза Макрон. "Но нашата страна не бе достатъчно подготвена за кризата. Ще си понесем последствията", добави президентът.

От четири седмици Франция е под карантина, на хората е наредено да си стоят по домовете и имат право да излизат само за да купят храна, да отидат на работа, да потърсят лекарска помощ или да тренират поединично.

Коронавирусът отне живота на 14 967 души във Франция, която е четвърта в света по брой жертви на Ковид-19. Потвърдените случаи на зараза са над 98 076 по официални данни. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Vive la Republique! Vive la France!
11
0
 
3
 
! Отговори
direct преди 4 години
Макарон да му мисли след карантината ! Положението тук вече минава границата на търпението. М**а
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този изяде макарона.
9
1
 
3
 
! Отговори
ZDF - Германия преди 4 години
Интересно защо в Германия стигнаха до резултат, че едва 15% от населението може да се зарази ВЪОБЩЕ от този вирус, и не повече от 0,37% от заразените биват поразени. Имайки обаче всички от заразените съпътстващи заболявания. / телевизия ZDF /Тоест 1 на 10 000 или в средно голямо немско селище от 100 000 човек - 10 възрастни си отиват от сезонния грип COVID19. А това е дори ПО-МАЛКО от всеки друг грип.Дали немците разсъждават така открито защото нямат проблем с едни жълти жилетки.
8
0
 
5
 
! Отговори
МонДьо преди 4 години
Публикувайте я тази реч! Но за да видите докъде са се на*кали и как са го обърнали на популизъм.-обеща маски и тестове за след месец-заемите за фирмите са обезпечени на 90% от държавата, но частни банки ги дават и не рискуват своите 10%! Та се разбра че малките фирми нямат достъп.-баламосва бедните (разбирай арабонегрите) с помощи, защото пак ще почнат да си търсят правата с палежи!-похвали пожарникари, лекари, полицаи и тн. Именно хората които бяха млатени по протести до преди месец!!
7
2
 
10
 
! Отговори
Разгневен преди 4 години
Този е абсолютен мр....к! Народа е изоставен от правителството- няма маски, няма тестове. Пълна трагедия! Ще страдат още французите, горките... Това от Франция ми го сподели преди половин час приятел, живеещ там и възмутен от речта на президента. Два пъти му крадат от пощата пратени от България пакети с маски...
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да я удължи..жена му е в рисковата група :D
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантината ще падне, когато световните господари разрешат.Навсякъде!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Публикувайте му речта да види народа как се говори, как се убеждава, подкрепя и колко им помага държавата. Тук сричат и се запъват политиците като водещ по БТВ - срам е това и неграмотност!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!! Този явно не е слушал Мангъров и Сайдеров:)
2
3
 
15
 
! Отговори
Франсе преди 4 години
Само дето глобата е 135? и я налагат само в краен случай... на нахалитети. Отделно тва за карантината на франсетата: няма маски и тестове. Всичко е мейдин Чайна и глобализма доказа пагубното си действие. Та стойте си в къщи!!! Така или иначе всички ще го изкараме този вирус... кога и къде само Бог знае!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи в България трябва да бъде до 11 юни.