Кои са медицинските сестри, спасили живота на Борис Джонсън?

Той благодари специално на Луис от Португалия и Джени от Нова Зеландия
13 апр 2020 18:00, Нели Христова
57
Кои са медицинските сестри, спасили живота на Борис Джонсън?
Снимка: БГНЕС

Две специални имена спомена Борис Джонсън в първото си обръщение към нацията, след като излезе от болницата, където се лекуваше от COVID-19. Луис от Португалия и Джени от Нова Зеландия - двамата медици, които стояли 48 часа до него, опитвайки се да спасят живота му.

"Джени е нашият герой също!", заяви семейството на Джени, които не скриха, че са "невероятно горди" със своята "прекрасна дъщеря".

Още по темата

Преди 8 години 35-годишната Джени МакДжий от Нова Зеландия започва работа във Великобритания. Тя се мести от Мелбърн, където в продължение на 6 години получава своята специализация в интензивното отделение. Джени иска да стане сестра още през 2002 година, когато завършва колежа Verdon. Нейните учители там я описват като смирена ученичка, с голямо сърце.

Когато премиерът на страната е поверен именно на нейните грижи, тя не казва на никого. Сега, когато чува похвалите му, се изчервява и спокойно заявава, че "просто си е вършила работата".

След дългите смени край болничното легло на Борис Джонсън, Джени си почива за кратко и се връща отново на работа. Преди поредният ден в болницата, с нея говори майка й Карълайн.

"Чувствам се изключително горда, разбира се. Но през годините тя много пъти се е грижила за различни хора и винаги е полагала нужните грижи, независимо кой е на болничното легло. Просто е невероятно, че тя, а и всяка друга сестра, може да прави това в продължение на 12 часа - да стои и да гледа пациент и да се справя с всичките бутони на машините, за да го поддържа жив", казва Карълайн МакДжий пред Television New Zealand.

"Преди сме си говорили, че работата й се изразява главно в това, да се грижи за болни в критично състояние. Когато чухме, че премиерът Борис Джонсън е в интензивното, предположихме, че нашата Джени ще попадне на него и той ще получи същата грижа, която получил всеки пациент от нея преди седмица или ще получи на следващия ден. Много се гордеем с нея", казва баща й Майк.

"Тя е много скромна, а сега отново е на работа за нощна смяна. Джени ми каза, че просто се чувства много доволна от факта, че всички, които работят в NHS са получили нужното признание за невероятната работа, която вършат. Тя просто си върши работата. За това е обучена - да помага на онези, които имат нужда от помощ. Медиците са специални хора", споделя брат й Роб.

Луис пък получи благодарности лично от президента на Португалия Марселу ди Соуза. Луис е роден в Авиеро, само на 30 мили от Порто. Специализацията си получава в Лисабон, а през 2014 година заминава за Великобритания. Първо работи в болница в Лутън, като там се грижи за пациенти преди и след операция. По-късно се мести в Лондон, където започва работа в интензивното отделение. 

Неговият братовчед, който работи като пожарникар, заявява, че е много горд с Луис.

"Знаех, че работи като медицинска сестра в Лондон, но нямах идея, че се грижи за Борис Джонсън. Това бе голяма изненада за мен", казва Иво Питарма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Е, които и да са те, както и да се казват, със сигурност са последователи на Флорънс Найтингейл. Браво!Колко ли от българските мед сестри са чували за произхода на тяхната професия?
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 40Спасиха Борко Чонсон, но убиха 1000 обикновени хора, защото няма места и лекуват само големци.....Щом български короннен лаянярец го сподела няма как да не е така!:))))))))))))))))))))
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До wgw 45На британците нали не им трябваха европейци или други там, да им развалят генофонда?Не им трябват хронични български ***, *** и лайнюве! Те и на България не и трябват ама няма къде да ги дене!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
41
2
 
2
 
! Отговори
jhonson преди 4 години
на вниманието на *** и на редакцията,когато е жена е медицинска сестра а когато е мъж е правилно да се преведе санитар
40
0
 
4
 
! Отговори
wgw преди 4 години
На британците нали не им трябваха европейци или други там, да им развалят генофонда?
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43 - взимай си редовно хапчетата и не му мисли...
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, замислете се дали наистина не е уговорка на правителствата да лъжат за коронавируса и да пишат нормално умиращите хора от други заболявания за жертви на коронавируса. Адът всъщност ще настане когато уж открият ваксината и почнат да ни тормозят и задължават с нея
37
2
 
5
 
! Отговори
Жико преди 4 години
А простосмъртните - за тях ....?
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето го и този дето се проепидемичи по съвет на техния Мънгров - едва прескочи трапа!
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахтии грозника честно, типичния бритишхомосекшуал
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а па я си купих микровълнова печка днеска
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя е с турски произход ,, резанче ,, тех не ги мори вируса много болни имат а малко умрели
32
1
 
3
 
! Отговори
м...да преди 4 години
ъ хъ -на диета- глад, плюс да бяга на пътечка във сауната и са му източили и един литър кръв ,за да е по-достоверно..
31
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 2 дена уж се е борил за живота си, днес изглежда все едно никога не е бил болен. Голям театър, голямо нещо. Целият цирк беше, за да се покаже че уж вирусът е "опасен", защото след като 70-глдишния Чарлз се излекува за няколко дена, хората почнаха да се съмняват.
30
2
 
15
 
! Отговори
Copocoид преди 4 години
Борката е голям играч.Има бивши съпруги и много деца, които не са го виждали изобщо.На 55 години е и сега чака дете от млада 32 годишна жена.Няма да се очудя ако е направил някое дете на сестрите в болницата, докато са го "лекували".
29
7
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Всичко е театър ! Дали е бил наистина болен или са го поставили на жестока диета, за да изглежда изцеден и измъчен като се върне ... ?Някой си играе с хората в световен мащаб.У нас обаче всичко е в пъти по-отвратително !
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, които и да са те, както и да се казват, със сигурност са последователи на Флорънс Найтингейл. Браво!
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом този оцеря, всичко е измама
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте да съберем по някой лев, да му пратим на човека да иде да се подстриже, че мяза на птиче гнездо в главата.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото , защо трябва да ни интересува кои са мед сестри ?