ООН: Сега не е времето да се съкращават ресурсите за СЗО

Сега е време за единство, заяви генералният секретар на ООН
15 апр 2020 07:06, Елка Василева
21
ООН: Сега не е времето да се съкращават ресурсите за СЗО
Антониу Гутереш. Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че сега не е времето да се съкращават ресурсите за Световната здравна организация, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че спира американските вноски в бюджета на организацията заради начина, по който се справя с пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Гутериш посочи в изявление, че "не е времето да се съкращават средствата за операциите на Световната здравна организация или на всяка друга хуманитарна организация в борбата срещу вируса".

"Сега е време за единство, международната общност трябва да работи заедно, в солидарност, за да спре вируса и трагичните му последици", добави шефът на ООН.

"Моето убеждение е, че СЗО трябва да бъде подкрепяна, защото тя е от съществено значение за усилите на света да спечели войната срещу COVID-19“, посочи още Гутериш, цитиран от Франс прес.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Прав си преди 4 години
Не е сега времето.Като се замисля най-добре хич и да не остане време да ви се орязват заплатите.За всяка една институция тип три главни букви с централа във възможно най-атрактивните и скъпи места по целия свят, би било най-добре просто да им се дават пари и да не се търсят решения от тях.Време е да се организира нова структура:Организация за Автономно Качествено Анотиране на Хуманитарните Мултинационални Единни Стойности в Енергетиката ( не е с три букви, но акронима си го бива!).
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако спрат парите за СЗО точно по време на пандемия може и да се поразровят. Та те точно по време на епидемии захлебват най-добре! Командировките в огнището се плащат златно над и без това златните заплати! Един преглед на последните десетина години показва, че пандемиите "се случват" на всеки 2-3 години.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО, ООН са в един отбор. Пет пари не дават за хората. Шефът на СЗО е доказан престъпник, извършвал геноцид в цяла Африка.Браво Тръмп, затова американците го обичат.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив точно сега е времето. Дори трябва разследавне защо СЗО не предупреди света,след като получаваше доклади от Китай,и хавли и дава за пример Китай,защо не предупреди света,че вируса е много заразен,и не препоръча спиране на полетите от и до Китай още янураи. СЗО дори забрани на Тръмп да спре полетите от Китай.
11
4
 
15
 
! Отговори
ДЕ преди 4 години
А когато тряваше да има единство ... къде беше тогава СЗО ? МАй има вирус, има вирус...май има пандемия ... не спирайте полетите от Китай ... та се питам какво е предназначението на СЗО ...
10
3
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
СЗО отдавна не е това, което беше, а сегашното й ръководство се държи неадекватно в тази ситуация.Американците пострадаха, както и останалия свят. ООН да внимава с приказките, че половоната техен бюджет също идва от Щатите. ЮНЕСКО и СЗО вече получиха урок по трудния начин.
9
2
 
23
 
! Отговори
Абе преди 4 години
И вие,безполезни амеби трябва да бъдете закрити заедно с УЕФА,ФИФА и СЗО!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е времето да ви закрият ромската организация.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да каже португалския марксист за етиопския марксист, естествено че ще го защити, въпреки пандемията за която голяма вина носи СЗО.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, точно сега му е времето за съкращаване и разчистване на всякакви хрантутници.
5
2
 
16
 
! Отговори
Гутереш преди 4 години
какво чакаш - извади парите от Джоба си и Плати на Тедрос!
4
4
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Сега всяка държава гледа себе си и "Тромпетът" хвърля пари за здравето на народа си, а не за света. Не се интересува, че "***" от Източна и Централна Европа, та дори и Гемания, Франция и ВБр обидено пищят "Ами за нас?" За нас- от трите най-д.ъл.ги.ят... САЩ са свикнали да казват "Дай", а не "На". Вариант Кир Михалаки. Боце непрекъснато се хвали , че с Меркел, Макрон, Тръмп, Ердоган бил приятел. Само че неговите приятели затвориха къщичките и пуснаха дори кучета да ги пазят от просяци...
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък и ООН-то за какво съществува... Нищо не зависи от тях. САЩ нападнаха Ирак навремето, без да се съобразяват с ООН. На тоя от снимката работата му е 1-2 пъти в месеца да изкаже съжаление по някой въпрос и пак да се потопи.
2
2
 
27
 
! Отговори
Хашиш ат Амстердам преди 4 години
Щом *** значи всичко е ОК и точно сега е времето.
1
2
 
17
 
! Отговори
fact преди 4 години
сега е времето да се разнат и вашите "ресурси".убивай.