Нулевият пациент с COVID-19 е бил от лабораторията в Ухан

Първоначалните предположения бяха, че заразата е тръгнала от прилеп
16 апр 2020 11:49, Ния Христова
134
Нулевият пациент с COVID-19 е бил от лабораторията в Ухан
Снимка: Pixabay
Американският телевизионен канал "Фокс нюз", позовавайки се на източници, твърди, че първият пациент заразен с  коронавирусна инфекция COVID-19 е работил в лабораторията на Института по вирусология в Ухан, Китай, цитира "Монитор". 
 
"Източници смятат, че първоначалното предаване на вируса е било от прилеп на човек и че "нулевият пациент" е работил в лабораторията и след това е попаднал сред населението на Ухан", съобщи телевизионният канал, като се позовава на "многобройни източници", които са запознати с подробности около ранните действия на правителството на Китай и са видели "съответните документи". 
 
Един от източниците на канала обвини Китай в "най-скъпата операция за скриване на доказателства" в историята.
 
Според твърденията, лабораторията е разработвала биологични оръжия, но е трябвало китайски учени да демонстрират изключителни резултати при изследване на вируси. Китайското външно министерство по-рано отговори на обвиненията за укриване на информация и заяви, че Китай са заели открита и отговорна позиция от самото начало по отношение на публикуването на данни за епидемията от коронавирус. 
 
На 31 декември 2019 г. китайските власти информират СЗО за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан в централната част на страната - провинция Хубей. Специалистите установили, че нов коронавирус е причинителят на заболяването. П-късно болестта официално беше наречена COVID-19. 
 
На 11 март Световната здравна организация обяви новата коронавирусна инфекция COVID-19 за световна пандемия. Според последните данни на СЗО в света са регистрирани над 2 милиона случая на заразяване, починалите са над 130 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената вярна дума според мен е "лаборатория". Само се чудя дали жената от пазара е служителката в лабораторията на която са й плащали абсурдно малко и е работила на две места.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако всичко беше оставено на прилепа по китайски - щеше да е гнусно, сега - арогантно!
106
3
 
3
 
! Отговори
Айде сега! преди 4 години
"Не ме гледайте какво правя, вервайте на каквото говоря!"Чичо Сам съвсем ни взе за мезе!Първо по-погрешка се похвалиха как са направили Химера вирус от корона вирус и респираторен вирус, а сега да вярваме че китайците толко им е бил акъла - да се самозаразят!По-скоро по времето на епидемията там - са го преписали и са го върнали на съсздателя.Ей - така да покажат на кравария че има паритет със биологичните оръжия.
105
3
 
3
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Много интересна новина, трябва да се следи развръзката. Китайците се опитаха доста нескопосно да замажат очите на света като обвиниха САЩ. Крадеца вика дръжте крадеца.
104
2
 
4
 
! Отговори
Прост анализ преди 4 години
"Фокс нюз", позовавайки се на източници...Имагинерни източници може би? Защото съвсем скоро американците и китайците си гониха журналисти. За шпионаж в Китай нещата са млко сложни.Остава последната вероятна опция - лабораторията да е била американска а наетите китайчета изобщо да не са знели какво им се готви. Но и това е малко вероятно.
103
2
 
3
 
! Отговори
Танкист преди 4 години
Това е опит да отклонят вниманието от провала на президента Тръмп в справянето му с кризата.Фокс Нюз е еквивалента на НТВ в Русия.
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ сочат Китай със Пръст, нооо другите Три Пръста сочат САЩ !!!!!!
101
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нулевият прилеп случайно дали не е бил американски.....Само питам, де!!!!
100
4
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Истината е, че пандемия няма, защото по дефиниция, 2 млн. души са под 0,03% от населението. На практика е нищо. Ако пък приемем, че всички случаи са 100 пъти повече и са 3%, тогава пък смъртност нямаме, защото 150 000 умрели от 200 000 000, са около 0,06% смъртност. Просто цифри, не е мнение. Както и да го погледнем, или няма пандемия или не е опасна в глобален план. Ако се хващаме за единични редки случаи, изглежда зле, но не забравяйте, че от началото на годината са умрели 16 млн. души.
99
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжа !!!101%Скоро ще излезнат истини които наклант везните към америка и нейните лаборатории !!!?Фок са същите ксто ДВ и тем подобни платени медии !
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Информацията е открадната от влогъра Лаоуай, който беше изследвал историята на интернет страницата на лабораторията. Тя се занимава с изследване на прилепи с цел защо от вирусите не им става нищо и какво ги пази (това е официалната информация). Та той намира обяви за работа от ноември и декември 2019, и в последната си пише, че в прилепи е открит нов опасен вирус от типа на САРС и се търси екип за него. После една жена мистериозно изчезва от лабораторията и всякаква информация за нея е изтрита.
97
0
 
2
 
! Отговори
3 преди 4 години
100% доказателство за произхода на вирусът.Документален филм които в момента се превежда на десетки езици.Origin of the CCP Virus by Epoch Times / Joshua Philip
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е, че е от лаборатория. Вече има и видео как е изпуснат (заснето от англичани) - търсете в интернет "Mr Bean, chemistry experiment".
95
11
 
23
 
! Отговори
НИЩО НЕОЧАКВАНО преди 4 години
САЩ обвини Китай в "най-скъпата операция за скриване на доказателства" в историята.А както ни учи историята, когато САЩ обвинява някой - винаги излиза че САЩ е до лакти в кацата с л*йната!
94
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно кво - прилепът е заразил човека или човекът е заразил прилепа? Много са смешни като се опитват да натаманят нещата - хем от лабораторията излязъл вирусът, т.е. боен вирус, специално разработен, хем от пазара, дето е бил мръсен и бил развъдник на зарази. Сигурно скоро ще кажат, че тайната им лаборатория всъщност е пазарът за животни? Що поне не се откажат от едната версия? И без това целият свят вече разбра, че вирусът е американско производство.
93
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
94,Дори ганювете са достатъчно умни, че да не ядат всичко, което шава.
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей друго си е да се позоваваш на източници. А на мен една жена ми каза, че е доста странно как вирусът се появи из доста големи страни едновременно, ама не казват коя извънземна раса го е посяла толкова успешно. Тия от Фокс не знам как не ги е срам. Пълен фейк е това. Човекът се е заразил от прилеп докато е работил в лаборатория. Айде бе. Той да не му е правил дишане уста в уста на тоя прилеп? Пълни глупости. Прилепите са инкубатор на коронавируси, и няма няма и някой скочи към човек. Природа.
91
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи СЗО е знаела на вируса през декември но чак на 11 март прави нещо - що за здравна организация е това??? Абсолютни шарлатани!
90
2
 
2
 
! Отговори
Важно уточнение преди 4 години
РЕ:123"В Италия изследваха вируса и доказаха, че ... третата версия която е при тях не е повече генно модифицирана"
89
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 89Китаец и хигиена - какво има да му се измисля особено?По-скоро български *** и акъл!:))))))))))))))))))))