Само ваксина срещу COVID-19 ще върне чувството за нормалност

ООН: Все още не е открита ваксина срещу новия вирус
16 апр 2020 17:37, Ния Христова
58
Само ваксина срещу COVID-19 ще върне чувството за нормалност
Снимка: БГНЕС
Ефикасна ваксина срещу COVID-19 ще е единственото средство, което би позволило чувството за нормалност да се върне. Това заяви вчера генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и изрази надежда това да стане преди края на годината, предаде АФП, цитирани от БНР. 
 
Подобна ваксина "ще спаси милиони човешки животи и ще спести милиарди долари" заяви той във видеоконферентен разговор с представители на петдесетина африкански страни, отбелязват от БТА.
 
Ръководителят на ООН приветства усилията на няколко африкански правителства да смекчат последиците от пандемията. Той открои Уганда, която отложи плащането на данък за бизнеса. Намибия предприе раздаването на помощи на хора, които са загубили работата си. Кабо Верде пък осигурява хранителна помощ, а Египет, който намали данъците в индустрията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Да ти .. отровите преди 4 години
Хора разберете едно. Не може да си пръв приятел с парата и пръв приятел с човека. Едното само е вярно, а другото е "false". CDC, WHO, Бил Гейтс и прочее НЕ искат да сте здрави. Те искат да сте НЕздрави, за да могат те да ви продадат "здраве", което да ви здрависа едно хубаво за да имат после възможност да ви продадат още "здраве". Какво ги мъдрите тия ваксини. После някои ги наричат антиваксъри. Ами каквото и да са - прави са хората.
41
0
 
4
 
! Отговори
Защо ваксина? преди 4 години
Защо ваксина? Защо не сиропи,хапчета,нагревки,хомеопатични лекарства,спрей,комбинация от хапчета и т.н? ЗАЩО ВАКСИНА-как разбрахте,на какви изследвания,че точно ваксината е най-ефикасното лекарство?Ваксината еднократна ли ще е,как тя ще "кореспондира" с другите ваксини? Въобще-веднага след вируса масово започна да се налага,че решението е едно и само едно-ваксина! И тя -колко пари ще струва-при налагано мнение,че 80 % от населението ще е заразено,а-колко пари прави това?
40
0
 
5
 
! Отговори
Трайко преди 4 години
Напротив! Ваксина има - българо-руският щам на БЦЖ. 90 процента от хората могат да бъдат ваксинирани поне с това.
39
1
 
5
 
! Отговори
Трудовакъ преди 4 години
Тракторът и полската работа ще ви излекуват - Александър Лукашенко, президент на Беларусия, бивш председател на колхоз в съветската ера. А трудът ще ви направи свободни, според едни негови западни съседи...
38
1
 
2
 
! Отговори
да преди 4 години
До Copocoидкакто едно дете наскоро каза: как може нещо, което убиваме със *** да неможем да лекуваме с лекарство....
37
0
 
11
 
! Отговори
Copocoид преди 4 години
Никой не може да ме убеди че сред повече от 5000 медицински университета в света, да не говорим колко фармацевтични компании не може бързо да се намери не само ваксина, но и адекватно лечение, лечебни процедури и лекарства.Нещо ни ментосват на световно ниво.
36
1
 
6
 
! Отговори
вдосан преди 4 години
До гаранция няма да има нито ваксина нито лекарство докато не се постигне желания ефект сред обществото, а и хората ще продължат да умират и да се предписва това на вируса поне докато се стигне до нормалната смуртност за всяка държава, една сламка: за САЩ за 2019 това е било 7778 души на ден.това е един особено удобен вирус, не убива милиони за дни а само тези които така или иначе умират по някаква причина
35
1
 
4
 
! Отговори
ядосан преди 4 години
защо насаждате идиотщини, от къде знаете че изобщо може да се направи ваксина, има стотици може би хиляди вируси за които ваксина няма, но не предизвикват масови паники и пандемии, по-донбре вижте къде ви куца работата и направете необходимите промени, едно идея:неможе хора от държава с ниска или никаква хигиенна норма да ходят безнаказано без проврки здравни профили и т.н. в други държави където от столетия се подобряват здравните и хигиенни норми, ето това ви е работата най-вече
34
1
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Какво ще има във ваксината? Кажи ти щом знаеш. Аз ще ти кажа, каквото има във всички ваксини. Ти ме обори, може да имаш повече информация.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ще спаси милиони човешки животи и ще спести милиарди долари"ще генерира милиарди долари и познайте какво ще има във ваксината...
32
0
 
8
 
! Отговори
Газдов преди 4 години
Слънце, плаж това е. Солената вода и хубавото слънце са важни за организма и най-малко не вредят. Не разбирам разходка в гората от нормални хора, които не си *** вратовете с непознати, които срещнат, с какво е опасна. Защо е забранено да ходиш да тичаш, сред природата. Не съм попадал досега на спортуващи хора които си кихат в лицата.
31
1
 
21
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Човекът от ООН няма елементарни медицински познания и не следва да се изказва за нещо, което не разбира. Успешна ваксина срещу вирус няма, няма и скоро да има. Сезонен грип, SARS, MERS - успешна ваксина няма. Има срещу някои щамове, при положение, че мутациите са десетки. Не се надявайте. Само силен имунитет, храна, секс, редовен спорт, излизане НА ОТКРИТО (генералисимус Майтапчийски да чете!) ще спаси човечеството. И не четете много новини.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ква ваксина кви пет лева зомбификацията започва! Който чул чул. За оФФФцете- Голем бахур!!!
29
4
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Можеш да не се ваксинираш, ако е доброволно. Обаче няма да застрашаваш живота на други хора, защото те пък могат да се ваксинират. Сиреч, щом има вексина и лекарство, твой е избор дали ще се лекуваш, стига да не пречиш на другите хора да се лекуват. Можеш да си лепнеш коронавирус, можеш да си боледуваш на воля, но това вече няма да застрашава живота на другите хора, които ще могат да се възползват от лечението, лекарствотно, ваксината.
28
6
 
2
 
! Отговори
трябва ни лекарство преди 4 години
Не слушам фантазии на тема какво ще правим после, когато това свършжи. Защото никой не прави нищо същественво, за да свърши пандемията. Лекарство, ваксина! Не ми трябват сценарии, трябват ми лекарство, ваксина.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз няма да се ваксинирам ако е доброволно.А ако е насилствено,това е нарушение на човешките ми права.Точка.
26
5
 
1
 
! Отговори
гаранция преди 4 години
Точно така! Ваксина и лекарство означават излизане от извънредното положение, възстановяване на нормалния живот. Дотогава само можете да фантазирате кога бил пикът на заразата, кога се е развил групов имунитет и прочее фантазии. Ваксина, лекарство. Гаранция, че хората ще се справят и ще оздравяват.
25
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Напротив, те заобикалят основните въпросиКаква част от хората се заразяват от този вирусКаква част от хората умират от този вирусТова означава че принципно не са наясно дали трябва ваксина
24
0
 
5
 
! Отговори
Интелектуалец преди 4 години
Добре че беше кухата и ялова организация ООН да ме светне, че срещу коронавируса още няма ваксина, защото аз досега живеех в пещерите и научавах новините чрез селски глашатаи и пощенски гълъби ;-)
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваксината ще бъде "открита" , когато финансовите акули решат....