Дания разрешава малки бизнеси да подновят работа

Страната обаче запазва границите си затворени
17 апр 2020 12:56, Елка Василева
10
Дания разрешава малки бизнеси да подновят работа
Снимка: БГНЕС

Дания ще разреши на някои малки бизнеси като автошколи, фризьорски и козметични салони да отворят на 20 април. Това съобщи днес правителството след наложения миналия месец режим на строга самоизолация за справяне с коронавируса, предаде Ройтерс.

Дания бе една от първите страни в Европа, които наложиха карантинни мерки. Тази седмица там бе подновена работата на детските градини и училищата, първа стъпка в разхлабването на мерките.

Още по темата

"Никой не иска да държи Дания затворена и ден повече от крайно необходимото", заяви министър-председателката Мете Фредериксен във Facebook. "Но не трябва да бързаме, за да можем да държим епидемията под контрол", добави тя.

Дания ще запази границите си затворени. В сила остава забраната за работа на ресторанти, барове, фитнеси и за организиране на масови публични прояви.

Дания отчете този месец спад в броя на починалите и на хоспитализираните хора заради COVID-19. Свързаните с вируса смъртни случаи до момента са 321, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази снимка не е актуална
9
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
мдаааа..."Има нещо гнило в Дания"...ха ха ха ха ха ха .....но какво да са тръшкам ?.."Ум царува,ум робува,ум патки пасе"..Нашия "ум" -тоя на Синекурите от Общежитието , наречено от зевзеците на майтап "МС" ЦАРУВА,ние робуваме..Некои даже патки пасат.....Важното е,че си имаме "билярдни топки" на най-ключовите позиции..."да здравствует бетонирания примитивизъм во Бугария!"
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
б0ко затваряй!
7
1
 
3
 
! Отговори
az преди 4 години
Кой е спирал в България? През ден по телевизията дават по някой фризьор дето ***, че имал по пет клиента на седмица. Като го докараме до шведския сценарий дето им е на главата сега и по един на седмица няма да видите вече.
6
6
 
11
 
! Отговори
3, преди 4 години
Кой не е спирал да работи у нас? Целият дребен бизнес спря! И фризьорите, и кафетата, и баничарите даже затвориха. Хайде да не лъжете така безогледно - имам съседи, които правят баници, такива, които правят сладки, фризьорка и познати с фитнес - затвориха ги официално!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубава снимка - спокойни датчани, по-здрави от нас, понеже дишат чист въздух навън и се радват на слънцето и на себеподобните си по свободните си улици. Браво!
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2В момента съм в Дания. Може да излизам навсякъде, по всяко време, включително в други градове и на гости. А и 10 души може да се събираме мнобщественонмясто, а глобата за повече от 10 души е 370 лева. Не 5000, както беше. Ама 370 лева е надник тук. Ако се чувствам болен, се обаждам н лекаря си, за да ми каже КАК да отида в болницата, в случай че имам симптоми на вируса, а не да седя и да умирам, докато наупкваме по телефона, като врачки, какво ми има. Така че не, не е по-строго.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нас даже не са спирали да работят от началото на епидемията....Тия са имали значи по-строги мерки.
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фризьорски салони, малки магазинчета от всякакъв тип, у нас си работят отдавна! Ресторантите, кафенетата с маси и хотелите само не работят. Дания уж са либерални, а явно са били доста по-строги от нас!
1
4
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Генералът да прочете това за границите ....