Google блокирал по 18 млн. фалшиви мейла на ден за COVID-19

Голямо количество от тях били представени като данни от СЗО
18 апр 2020 14:07, Ния Христова
4
Google блокирал по 18 млн. фалшиви мейла на ден за COVID-19
Снимка: Pixabay
Google съобщи, че измамници всеки ден изпращат по 18 милиона съобщения с фалшива информация за COVID-19 на потребители на Gmail. Технологичният гигант казва, че пандемията е довела до експлозия от кибератаки. Престъпниците се опитват да измамят потребителите като ги карат да разкрият лични данни. Компанията заяви, че блокира повече от 100 милиона "зарибяващи“ имейли на ден. Миналата седмица една пета от изпратените имейли са съдържали фалшива информация за коронавируса, пишат от Bulgaria ON AIR
 
На хората се изпраща огромно разнообразие от имейли, които се представят като информация от Световната здравна организация (СЗО), в опит да убедят жертвите да изтеглят софтуер или да даряват за лъжливи каузи, съобщава Би Би Си.
 
Чрез имитиране на публични институции киберпрестъпниците също се опитват за извлекат полза от правителствените пакети за подкрепа. Google твърди, че инструментите му са в състояние да блокират повече от 99,9% от имейлите да достигнат до своите потребители, предава БГНЕС. 
 
Националният център за киберсигурност и Министерството на вътрешната сигурност на САЩ проведоха съвместна консултация миналрата седмица. Те казват, че "все по-голям брой злонамерени киберактьори използват настоящата пандемия Ковид-19 за собствени цели". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Еййй па и ти си много умен ... Повечето хора ползват мейл, защото им трябва за работа. Дали е Gmail или каквото и да е, за повечето е все тая.
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли още *** дето ползват gmail?Еми щом има хак им е
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На хората се изпраща огромно разнообразие от имейли, които се представят като информация от Световната здравна организация (СЗО), в опит да убедят жертвите да изтеглят софтуер или да даряват за лъжливи каузи, съобщава Би Би Си."===Че каква е разликата с истинските новини на СЗО? Тия така или иначе публикуват само простотии.