99-годишният Том Муур събра 23 милиона паунда за NHS

Той бе поканен на откриване на нова болница в Харрогейт
19 апр 2020 09:11, Нели Христова
28
99-годишният Том Муур събра 23 милиона паунда за NHS
Снимка: BBC

23 милиона паунда събра ветеранът от Втората световна война - 99-годишният капитан Том Муур.

Още по темата

Жестът му трогна хората по цял свят. Дни преди 100-я си рожден ден, капитан Муур обещал да направи 100 обиколки на двора си, по 10 на ден, за да събере 1000 паунда. Но изведнъж даренията заваляли и така, след края на кампанията на ветерана, средствата вече са 23 милиона паунда.

Заради невероятния си жест, капитан Том Муур ще е почетен гост на откриването на нова болница в Харрогейт. Тя е една от многото, построени във Великобритания, които трябва да помогнат на страната да се справи с кризата, породена от коронавируса.

Капитан Том Муур потвърди присъствието си, като написа в Twitter: "Очаквам с нетърпение честта."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на човека.
21
0
 
17
 
! Отговори
Прав е човекът преди 3 години
Разбрал е, че там за където в края на краищата всеки от нас ще отиде, па макар и след сто години, нищо не можеш да вземеш със себе си от земните блага. Врочем духовното развитие на душата е единственото което се пренася в преражданията от кармичния закон. ХРИСТОС ВЪЗКРЕСЕ и нека БОГ да ИЗПЪЛНИ сърцата и ДУШИТЕ ВИ!!!
20
0
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Браво на човека !! Дори и на 100г е в ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО! БРАВО!!!
19
9
 
4
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
До Полковник Дрангов Първо, *** такъв, Не петни името на един истински герой!Моят тъст е бил 2,5 г. в Окупационния корпус в Македония като мобилизиран капитан от запаса. Ако ти кажа какво са ги карали да правят с живеещите там българи...Същото, което славните воини-червеноармейци са правили при настъплението на Запад извън територията на Съветска Русия. Това пък го знам от баща си, който е един от малцината български фицери, участвали и в двете фази на Отечествената война, е?!...
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
господина заслужава най- малкото респект като човешко същество, но от чалгафон такова нещо не може да се отчаква той няма такава дума в речника си а всички са му виновни и са му длъжни за собствената му некадърност и безочие
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек е герой защото и преди и сега е правил всичко за страната си вместо да краде евросубсидии и да си купува яхти и да живее на гърба на другите народи като българите днес! България е воювала на страната на загубилите войната, незнайно защо българите винаги си мислят че някой друг им е виновен за собствената им некадърност и решенията които са взимали!
16
9
 
7
 
! Отговори
Трудовакъ преди 3 години
В спора между Стефан Христов и Додо, прав е Стефан Христов. Историческите факти са такива. Чел съм заключителния текст на Московското примирие и трябва да кажа, че ако не е бил Сталин, положението е щяло да бъда много по - плачевно. Англоамериканците са искали след войната териториално да се анулират всички териториални изменения вкл. от Виенските арбитражи и връщането на Южна Добруджа. За Южна Добруджа бе направено изключение под давлението на СССР, но маджарите изпиха до дъно горчивата чаша...
15
1
 
1
 
! Отговори
doo-doo преди 3 години
Водим постоянно чужди войни - опитът за превземане на Истанбул през първата Балканска, Втората Балканска, защото фердю искал да се види в Солун, последвалата я Първа световна, и после участието във ВСВ срещу Германия, за да излезем "съвоюваща страна" след като сме обявили война на САЩ и Великобритания. 45 години война на целия свят и още 30 години война срещу себе си. Толкова глупости са свършили лековерници, които пишат "ФАКТ", и толкова погубени животи.
14
4
 
14
 
! Отговори
Полковник Дрангов преди 3 години
До Стефан Христов Ти трябва да си пълен гамeн и изтърсак да питажКакво е правила армията ни в Македония - освобождавала е земята македонска българска и българите от тероризма на сърбите, простакo. Поробената българска Македония Засрами се, Дьонме. Такива като тебе Ванчето ги лекуваше с манлихерата.
13
4
 
3
 
! Отговори
doo-doo преди 3 години
"Обединителят" Борис обявява война на САЩ и Великобритания още 1941ва година, и хиляди българи губят живота си от демократични бомби до края на лятото на 1944. Хиляди други - в гражданската война през тези години.Да лъжеш така безобразно на такъв ден - дано си те приберат по-скоро теб и подобните ти.
12
0
 
7
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
До Додо: Само пак да кажа, че историята - това са фактите от реалността, а не тяхното описание или тълкуване...Другото е по-важно точно днес - ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ! И ти, и всички около тебе бъдете здрави и се пазете!
11
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До Стефан Христов: Виж, не искам да влизам в ролята на историк, педагог или някакъв всичколог. Виждам, че имаш някакви познания, но най-опасни са половинчатите истини. Ние сме родени и захранени в пропаганди. Не забравяй - Историята е куп лъжи, които определени хора са се съгласили да *** за истина. Едва ли има друго събитие в историята на света, за което да има толкова лъжи и пропаганда, както ВСВ. Победителите никой не ги пита дали казват истината. Христос Воскресе и бъди здрав!
10
7
 
4
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
До ДодоИмаше един стар нашенски лаф: То, да е ..., да му го набиеш, ама акъла как да му го налееш?!...Що се отнася до политическия неутралитет и въздържането от военни действия, това са различни неща, нали? А пък българските войски в Македония по това време са на екскурзия там, а?
9
8
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
1. България пази пълен неутралитет по отношение на военни действия чак до болшевишката окупация и преврата 09-1944г, когато съветите и техните колаборатори пращат хиляди български войничета *** смърт да гонят изтеглящите се немски войски - ФАКТ! 2. Чърчил мрази България и лично по негово настояване и въпреки нежеланието на американците RAF бомбардират НЕУТРАЛНА България, при това не военни обекти, а цивилно население - ФАКТ.
8
8
 
5
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Изненадан съм колко хора или наистина не познават историята ни, или я тълкуват, както дяволът чете Евангелието.Аз не съм нито комунист, нито неолибералист. Уважавам културата на всеки народ, ама май не уважавам правителствата. Но когато историческите факти са едни, а после се тълкуват превратно, това е винаги спекулативно - или от някакви частни идеологически и политически позиции, или за пари и директни изгоди. Защото историята - това са фактите от реалността, а не тяхното описание...
7
10
 
6
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
До Додо: /или както там се казваш.../Понеже явно не познаваш историята на България, да ти напомня: - Богдан Филов подписва договора за присъединяването на България към Тристранния пакт на 1-ви март 1941 г.; - чак на 26-ти август 1944 г. правителството на България обявява неутралитет; - на 28-ми октомври с.г. е подписано Московското примирие и България преминава официално на страната на Съюзниците.Тази лекция ти я подарявам по случай днешния най-светъл християнски празник.Христос Воскресе!
6
2
 
12
 
! Отговори
Тутмаков до Трудовак преди 3 години
Забравил си едни 75 млн. лева, които събра от държавната банка и ги даде на две частни банки през куха фирма на събирачи на дългове (по тертип на Цецо Василев - Банкеро). С държавни пари нахрани алчните банкери, за да са стабиУни и да дават още кредити на наши хора, а те да пропускат да ги връщат, срещу процент, разбира се. И после с нашите (държавните) пари от държавната банка ще ги "стабилизират" и то без да ни питат. Да живее частният бизнес по нашенски - принос в световната икономика! Урааа!
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятен човек. Браво. Герой!
4
5
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Браво на човека.
3
13
 
22
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Медалите му вероятно са от бомбите, които той и другарите му са сипели през 1943 и 1944г над невинното, цивилно население на една неутрална държава - Царство България. Да се радваш на английски ветерани от ВСВ е мазохизъм.