Оптимизъм в Токио - напредването COVID-19 се забавя

Общият брой на заразените е 11 514
19 апр 2020 21:05, Красимир Ангелов
3
Оптимизъм в Токио - напредването COVID-19 се забавя
Снимка: БГНЕС

Японските здравни власти отново констатират забавяне в динамиката на разпространението на коронавируса в страната, станало вече типично за уикендите, предаде ТАСС.

По данни на националната телевизия през последното денонощие са установени най-малко 369 нови случая срещу 584 вчера и 440 - преди седмица. Общият брой на заразените с COVID-19 на японска земя, включително пътници и хора от екипажа на кораба "Даймънд принсес", възлиза на 11 514.

За денонощието вирусът взе най-малко нови 12 жертви в страната и починалите са общо 249. Вчера смъртните случаи нараснаха с 6, преди седмица - с 4.

Според здравното министерство 215 от болните в Япония са на интензивно лечение, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ЯпониякоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забавянето не е достатъчно и в Япония го знаят. Вирусът трябва да бъде спрян, както го направи Китай, ав Япония не го правят и затова заразата се разпространява макар и доста бавно.
1
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Защо японците са толкова напред? Защото когато им кажат скачай те питат колко високо. Абсолютно колективно отговорни и следящи и другите да спазват правилата. От човек който е бил там достатъчно дълго, за да формира мнение. Тези данни при 120 милиона население и на голяма гъстота на населението направо шампиони