Само в Словакия с по-ниска смъртност от COVID-19 от нас

В Швеция смъртността е много по-висока, отколкото е в България
19 апр 2020 08:52,
145
Само в Словакия с по-ниска смъртност от COVID-19 от нас
Снимка: БГНЕС

Само в Словакия има по-ниска смъртност, отколкото у нас, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Той посочи, че има страни в Европа, в които смъртността като процент е много по-голяма, отколкото  у нас.

"В пъти по-висока смъртност има в Швеция например, а да не говорим за големите огнища като Италия, Германия, Великобритания, включително и на Балканите имаме около 4 пъти по-ниска смъртност от Северна Македония например“, посочи той.

Той обясни, че данните са динамични и постоянно се следи ситуацията в страната, за да има по-ясна статистика.

„Следим общата смъртност за страната и сравняваме със смъртността от коронавируса, за да установим дали има скрита смъртност в България, която да избягва от статистиката ни. Това е един динамичен процес. Опитваме се да обхванем цялата смъртност на всеки, който е установен с COVID-19“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте на Мишо Константата да сметне смъртността при Словаците. Ще я изкара между 92-96%.
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Латвия смъртността е доста по-ниска, а Джибути при почти същия брой регистрирани заразени като у нас, имат двама починали. Може да се направи дълъг списък, опровергаващ самохвалството, на което е посветена публикацията.
124
0
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
ето тукhttps://worldometers.info/coronavirus/има за всички страни от СЗО.Очевадно е , че в Ц.Евр. свъртността е ~ 10% и повече.При нас бройката починали е толкова малка, че флуктуациите я компроментират.Пак там, по-горе ще видите, че на милион сме сред най-добрите, което е най-важния параметър.Пресметнато на милион сме сред най-добрите.Някои тук покрай коронавируса научиха и за статистика. Образоваха се, но са по-зле са и от журналята с въпросите сутрин.
123
3
 
3
 
! Отговори
Манолов преди 4 години
До АнонименАбсолютно вярно! И аз това разправям, от 3 седмици поне, ама българчетата, вкл. приятелите ми по света и у нас, повтарят мантрите на Мутафчийски, Борисов и сие. Съжалявам, че на връх Великден трябва да го кажа, но, толкова ни е акълат, та такова ни е управлението и организацията. Ниската ПРОЦЕНТНА смъртност е в Австрия, Израел, Германия, Швейцария, Финландия и евалла на техните управници. Нашите, вместо да се бият в гърдите, малко да бяха прихванали от тези страни. Ама, не!
122
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По информацията от СЗО на север ( без Швеция ) и на изток (без Иран) от България процентът на смъртност сред заразените е между 2,3 и 2,8% ,ние сме около 4,8%Не сме най-добре. Напънът на щаба да ползва за сравнение смъртността на брой жители измества въпроса как лекуваме и поддържаме болните. Един от последните умря от сепсис по информация.
121
2
 
3
 
! Отговори
Надпревара... преди 4 години
Тва да не е надпревара по чували с умрели бе, осъзнайте се! Сигурно има скрита смъртност у нас, не ни правете на луди. На ден у нас умират поне 200 човека, за година поне 60 000 от болести и старост. И да има само 1-2 *** от короната, вярва ли ви се? Тогава защо са тези мерки...
120
3
 
5
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Пълни глупости! Погледнете статистика, колко са умрели, като процент от населението! Какъв е процентът на умрелите с КОВИД19 спрямо останалите!Статистиката всякак може да я използваш! Най-малко жертви, пък последни/27 място/ в борбата с коронавируса! От над 30000 починали само 42 с корона! Плува ли корабче?
119
1
 
1
 
! Отговори
до 1125 преди 4 години
Ти пък червения музикант, откога стана правоверен бе. Вашия червен режим го знаем.
118
2
 
6
 
! Отговори
нагла лъжа от 124 преди 4 години
До Анонимен124 направи справка поне за жертвите на вируса в Сърбия, която е с население като нас. Или не можеш да четеш?
117
7
 
10
 
! Отговори
Безбожниците лъжат преди 4 години
Това е поредната лъжа на режима. България по този показател е чак на 16-то място. Как не ви е срам бе, на Великден, безбожници недни!
116
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия, Северна Македония, Русия, Австралия, Дания, Чехия и доста други имат по-ниска смъртност от България.
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса удря гъсто населени градове на богати държави.
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и смъртността не е обективен показател, понеже данните се манипулират, интерпретират, натъманяват и доизчисляват. Най - малкото никой не тества всички починали.
113
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България още не е започнало. Като започни ще усетите...
112
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно защото България има малко и изчезващо население. Като няма население няма жертви. Като смъртност процент България е далече зад Германия.
111
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стъкмистики!Ще разберем, че всичко е наред като ни махнат ограниченията, този генерал не се появява по телевизиите и спрат да ни облъчват за това, което го няма. Всеки е разбрал, че у нас епидемия от коронавирус няма.
110
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Словакия - 2 души на 1 милион населениеЛатвия - 3 души на 1 милион населениеБългария - 6 души на 1 милион населениеГермания -54 (дето уж се справяла добре)Белгия - 490 най-много от цяла Европа. Вероятно защото там се намират най-умните хора - ръководството на ЕС.
109
3
 
7
 
! Отговори
Съвсем точно преди 4 години
До Анонимен 116 Наистина изглежда е доста трудно много хора да разберат това, което и Вие казвате. Няма значение колко са заразени и колко от тях са установени чрез тестването. Най- показателен е броят на починалите, за другите животът продължава и имат всички възможности пред себе си. Така че, независимо поради каква причина , България се справя добре засега с епидемията.
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртността е единствения обективен показател как държавите се справят с епидемията. Всичко останало е верен сбор на неверни данни.За смъртността приравнена на 1 милион население може да видите на този линк. Обновява се в реално време. Колоната "Deaths/1 m pop" :
107
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли има хора, които не могат да разберат, че най-важният показател е смъртността. Какво като онзи ден тестът ми беше отрицателен - нали утре ще дойде някой болен в кабинета ми без да знае - мислите ли, че е възможно да си правя тестове на всеки час? Посочете ми държава в света, която да го прави.И при 7 млн. теста, и при 26 хил. теста - починалите са 42. Колкото да въртите и сучете - това е - само толкова - 6-7 души на 1 млн.Не ви харесва? Защо?