Възобновяват от другата седмица детски и женски консултации

Децата ще могат да бъдат имунизирани, заяви д-р Ангел Кунчев
19 апр 2020 09:20,
4
Възобновяват от другата седмица детски и женски консултации
Снимка: БГНЕС

От следващата седмица ще бъде възобновена работата по детските и женските консултации и изпълнението на имунизационния календар, информира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

"Подготвени са текстовете на заповедите. Това обаче ще става в определени дни, за да не се получава смесване на потоците от хора", обясни той.

Още по темата


Кунчев поясни, че свижданията в болниците обаче няма да бъдат разрешени. "Считаме, че не е добра идея външни хора да посещават лечебните заведения, това ще затрудни работата им", допълни той.  

Главният здравен инспектор посочи, че възстановяването на част от дейностите било знак за постепенното връщане на болниците към обичайния им ритъм на работа, не само по отношение на женски и детски консултации, а и на тяхната планова дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как по време на пандемия ще има имунизации...те май нещо не мислят! Има нормален родител който точно сега ще разреши да ваксинират детето му? Нека си помислят пак и да си останат отменени докато се оправят нещата!
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали уж в пандемия не се правят ваксини? Или тази пандемия просто беше един театър за пред хората и някой да прибере някой и друг милиард?
2
1
 
2
 
! Отговори
смок преди 4 години
Логично е да се възобновят - пикът наближава!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разделението на потоците хора в болниците, ще е същото като това на пикаещи и непикаещи в басейн.