Границите на Австралия ще са затворени поне още 4 месеца заради коронавируса

Остава в сила забраната за пътувания в чужбина
Обновена: 23 апр 2020 10:36 | 23 апр 2020 10:05, Елка Василева
7
Границите на Австралия ще са затворени поне още 4 месеца заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Австралия ще остави в сила забраната за пътувания в чужбина и няма да отвори границите си поне още четири месеца. Това съобщи днес главният санитарен лекар на страната Брендън Мърфи в онлайн изявление пред парламентарната комисия за борба с пандемията, предаде ТАСС.

Коронавирусът се разпространява извънредно активно в света и "международната обстановка в момента е такава, че всяко отслабване на граничните мерки би било крайно рискована стъпка", заяви той.

Още по темата

В най-близко време властите ще обмислят смекчаване на ограниченията за масови прояви, но "мащабните събития ще си останат забранени".

Ще бъдат преразгледани и рестрикциите, засягащи спортните обекти, малките магазинчета и детските площадки, но "първо трябва да направим оценка на риска за здравето на хората", подчерта медикът.

До момента в Австралия са регистрирани 6659 заразени с коронавируса. Оздравелите са 4671, починалите - 75. През изтеклото денонощие са открити 12 нови случая - най-ниският показател от 9 март досега, допълва ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Защо така? преди 3 години
Сега това означава ли че няма да хода на хотела на австрия да бачкам като барман?
5
0
 
5
 
! Отговори
да бе да преди 3 години
До ХристоСамо че Австралия е с 80 млн. население, а БГ-то няма и 7 млн. Така че преди да пишеш провери в чичко Гугъл и сметни сам. Австралия затвори границите, изолира още на входа връщащите се свои граждани в хотели и ги карантинира за 14 дни и ето го резултата.У нас пуснахме "вноса" да се разхожда свободно и да заразява масово и сега ще се чудим защо здравите са в принудителна карантина и как ще оправим икономиката.
4
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
ГЕРБ не затвориха границите и вноса на заразата продължава и сега, но заради вноса й сега започва вътрешна епидемия и в България, а можеше да ни се размине, ако правителството беше затворило границите.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей не се пише Австралия, а Ав$$$тралия. Ей сега Синди ще се включи.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огромна държава на цял континент прилага правилно мерките, май ще пеем как ще стигнем австралийците, на както беше досега американците, а за малка държава, като нас прилагането на правилните мерки е далеч по-лесно, по-лесно се контролира кой влиза, кой излиза.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на ГЕРБ и незабавно отваряне на границите!