Предупреждават германците: Забравете за лятна почивка

Почивката в чужбина временно ще бъде невъзможна
23 апр 2020 12:17, Елка Василева
44
Предупреждават германците: Забравете за лятна почивка
Хайко Маас. Снимка: архив, БГНЕС

"Тази година няма да има нормална почивка с пълни плажове. Нито в Европа, нито в който и да било регион на света." Това заяви германският външен министър Хайко Маас след видеоконференция със свои колеги от ЕС.

"Тази година няма да има нормален летен сезон с пълни плажове и пълни хижи в планините. Това би било безотговорно. Още повече, че големите събирания са забранени до края на август", заяви тази седмица германският външен министър Хайко Маас по време на видеоконференция с колегите си от Австрия, Швейцария, Люксембург и Лихтенщайн, пише германският новинарски сайт rp-online.de, цитиран от Дойче веле.

Още по темата

А след видеоразговори със своите колеги от ЕС Маас посочи в късните часове на 22 април в интервю за германската обществено-правна телевизия АРД, че "почивката в чужбина временно ще бъде невъзможна".

Няма никакви сигнали за това, че забраните за пътуване ще бъдат отменени, каза министърът. "Няма причина да се разхлабват ограниченията за пътуване и така почивките в чужбина отново да станат възможни."

"По цял свят има ограничения за пътуване и все някога ще се занимаем и с въпроса кога да ги отменим. Само че в момента нищо не говори за това, че подобно нещо ще се случи скоро", каза германският министър.

Много полети са преустановени, границите са затворени, наложени са забрани за излизане навън. "Докато това не се промени, няма да се отменят и ограниченията за пътувания в чужбина", каза Маас. "Тази година няма да има нормална почивка с пълни плажове. Нито в Европа, нито в който и да било регион на света."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всички, турсете в тубатаRolling StonesLiving in a ghost townНовия химн!Поздрави от Klagenfurt!Oстанете здрави!
35
3
 
4
 
! Отговори
Приятели преди 4 години
Добре, че е Гугъл да видим от каква мизepия и пpocтoтия по БГ л***йнoмopие вече десета година се спасихме. Mpeте, мyтри нещастни карнобатски!
34
1
 
14
 
! Отговори
Киро преди 4 години
В Германия се случва нещо много странно. Въведоха задължителни маски в градския транспорт и в магазините от понеделник, въпреки, че броя на активните случаи е 40 000 а преди 10 дни бяха 60 000 и нямаше маски. Нещата не отпускат, въпреки че почти нямат данни за болни, защото нито тестват наред нито имат нови случаи. Истината е че се случва нещо странно по света и тепърва започва. Отделни погледнах данните за Италия и Германия, за предните години. Няма повишена смъртност.
33
0
 
10
 
! Отговори
гого преди 4 години
До Софийска баницаморето е кафяво заради:1. гнусните шопи, които цапат буквално и преносно(във форумите) и гласуват за мутрополитиците2. мутрополитиците, които крадат парите за пречиствателни станции още на фаза документи в софия3. собствениците на хотели(повечето регистрирани в софия), които ги свиди да се бръкнат за пречиствателни съоръжения, защото им е по-лесно да платят рушвет на мутрополитиците за такса спокойствиеКолкото по-малко шопи на морето, толкова по-добре за нас гларусите
32
2
 
5
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Не вярвайте на пасквили с източник Дойче Зеле
31
1
 
12
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До гларус небесенНие по принцип отдавна сме отписали Кафяво море като място за почивка и от доста години не стъпваме при вас. Затова не мога да разбера защо лаеш сега.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, Германия има две морета и доста езера, които са също толкова популярни за почивка.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да видим какво ще каже ю европа с плажовете! Как ще спре 50 млн германци искащи на море където и да е ?Какво неясно има? Няма никакви сигнали за това, че забраните за пътуване ще бъдат отменени. Не тези на Германия, а на останалия ЕС.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морето ще го видят на пткинден.Да си сготвят супичка с еврата си и да хапват.
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво море, какви ресторанти, какви хотели, какви кина...?Всичко свърши, ако още не сте разбрали... Това не е филм с хепиенд...Както онзи ден всичко свърши за Милен Цветков, абсолютно същото е и това с вируса. Колкото и да не ви се вярва... Това, което е било няма да се върне...
26
0
 
9
 
! Отговори
Б. Б преди 4 години
Ангелкова и Сл. Бряг не харесват това!...feeling worried
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките германци, живи да ги оплачеш... Какво да кажат другите хора, които не ходят на море нито на планина, камо ли в чужбина? Какво да кажат онези, които им пoдгъзyвaт цяло лято да не им се наруши комфорта? Животът и природата са велики учители и лечители на разглезени ***.
24
5
 
7
 
! Отговори
Плажуващ преди 4 години
А бе кой е тоя германски *** който " забранява" и "разрешава" Ха ха ха сега!!
23
11
 
20
 
! Отговори
гларус небесен преди 4 години
Братя столичани, ама вие сериозно ли мислите че ще плажовете туй лято? Ще си седите блокирани в гетото до нова година поне. Заразата е при вас. Лекувайте се. Тук на морето се готвим за лято без туристи, глад но спокойствие. Ще ни липсвате.
22
10
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Не слушам глупости на бедни мигранти. В моят екип имам шведи и разправят съвсем други неща. За групов имунитет трябват години и това го казват видни епидемиолози, които реално са се борили с епидемии.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Какви гета бе, напиши "bar sweden" и разгледай снимките от последите седмици.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТвоите познати в Швеция ги знаем. Живеята по разни гета, където законите на държавата се игнорират. Затова и не знаят, че в Швеция има карантина.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1234Като няма полети, хич няма и да тръгнат. Малко са тия, на които им се шофира 2500-3000 км за да отидат на плаж.
18
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според главния епидемолог на страната, групов имунитет може да бъде постигнат до седмици. Изчислява се, че 30% от наслението на Стокхолм вече се е срещало с вируса."На мен ли ще ми обясняваш бе ***, нали имам познати в Швеция. Карантина няма, кафетата и баровете са пълни. Едонствено има ПРЕПОРЪКА да не се събират повече от 50 човека, но това не важи за частни партита.
17
6
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Игнорирайте трола. Никъде няма такава новина, а в Швеция също има карантина.