Простреляха мигранти на Лесбос, нарушили карантината

Случаи на коронавирус сред мигранти има в континентална Гърция
23 апр 2020 12:30, Елка Василева
17
Простреляха мигранти на Лесбос, нарушили карантината
Снимка: архив, БГНЕС

Двама мигранти – иранец и афганистанец, бяха простреляни на гръцкия остров Лесбос, след като изглежда са нарушили правилата за карантина, предаде Франс прес.

Мъжете отишли в лагерния медицински пункт с рани от едри сачми късно в сряда, заявили източници от лагера „Мория“. Те били настанени в местната болница, раните им не са тежки.

Още по темата

Простреляните мигранти казали на полицията, че дръзнали да напуснат лагера, който е под карантина, когато някой стрелял по тях. Неизвестният нападател не е задържан.

Досега на остров Лесбос няма регистриран случай на COVID-19.

Но случаи на коронавируса бяха регистрирани в два лагера и хотел за мигранти в континенталната част на Гърция, като в тях тази седмица 150 души дадоха положителни тестове, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Гърция трябва да се лиши от правото да приема мигранти, и да идват направо в България, където и ще изчакат да отмине карантината и да си дадат молби за държавите които си харесат. Понеже това ще отнеме много време, масово са решили да завършат в България нещо висше. Предпочитат българистика, журналистика и особено социология. Всичките представят афганистански дипломи за средно образование.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато се управлява с доктрини и утопични философии вместо с прагматизъм винаги се свършва със страдание и кръвопролития. СССР беше изграден върху комунистическата доктрина и утопичната философия на социализма и се сгромоляса с гръм и трясък. ЕС е изграден върху утопичната доктрина на радикалния мултикултурализъм (интернационализма също беше част от комунистическата идеология) и затова има стабилни шансове тази утопия да завърши с гръм, трясък и кръв. СССР 1917-1991: ЕС 1993 - 2067 ?
11
0
 
30
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Брао на гърчулята. Така се прави със пустинните зомбита
10
0
 
24
 
! Отговори
Хм.. преди 4 години
мигранти казваш...
9
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Меркел "осъди" ли вече "мерките" в Гърция?
8
0
 
54
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Чакам воя на гнycнитe НПО-та за нехyманнoтo отношение на гръцките граждани към клетите бежанци, нарушаващи карантината.Ако може и един екслузивен материал от Дойче Веле за погазване на евро-атлантическите ценности.
7
28
 
15
 
! Отговори
Да преди 4 години
Днес африкански мигранти в Лесбос, утре български в Германия.
6
2
 
40
 
! Отговори
vencislav преди 4 години
Поне гръцките ласти да бяха обявили че,ловния сезон за мигранти е открит.
5
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа докато не вземе нещата в свои ръце ще го правят на мамуни. Напълниха ни с Прокажени вкараха ни афганистанци пакистанци иракчани мароканци африканци а ние гледаме траеме а Мисирките си бръкат по дупките.
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, сега вече ще знаят
3
3
 
45
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Така и трябва!
2
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на византииците от Лесбос ! Денят започва добре !
1
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше се научат и те, че правилата са за спазване.Да се благодарят, че не живеем в оня мракобесен ком строй, в който те същите щяха да бъдат безследно изпарени.