В Турция налагат 4-дневен полицейски час заради коронавируса

Мерките обхващат Анкара, Истанбул, Анталия, Бурса, Измир
23 апр 2020 15:54, Елка Василева
7
В Турция налагат 4-дневен полицейски час заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Турция започна да прилага четиридневен полицейски час от полунощ, наложен като мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде Анадолската агенция.

Вътрешното министерство на страната разпространи циркулярно писмо до валийствата, в чиито окръзи ще бъдат в сила ограниченията. Мерките обхващат 31 окръга на страната, сред които Анкара, Истанбул, Адана, Анталия, Бурса, Измир, Мерсин, Диарбекир и др.

Още по темата

Магазините за хранителни стоки и плодове и зеленчуци ще работят от 9 до 14 ч. на 23 и 24 април заради началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На 25 и 26 април те ще останат затворени.

Изключение от забраната за излизане се прави само за хората, които работят в определени професионални сектори, пояснява агенцията.

Първият 48-часов полицейски час бе наложен от Турция в 31 окръга на страната на 11 и 12 април в рамките на усилията за пресичане на заразата с коронавируса.

Вчера Турция съобщи за 117 нови жертви на COVID-19, с което общият им брой в страната достигна 2376, напомня агенцията, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Байрама всички се вращат в нормалния начин на живот. Турците си имат ефикасно лечение благодарение на което пациентите оздравяват мн барзо и даже 80 90 годишни хора оздравяват без проблем.60% от леглата в даржавните болници са празни, докато в ЕС болните са по коридорите...Освен това Турция изпрати десетки самолети с медицинска апаратура за ЕС държави.А в Балгария какво правим !?
6
3
 
20
 
! Отговори
Минчо преди 3 години
Там си нямат Костя Копейкин, който да протестира против всяка възможна ограничителнан мярка. Нямат си и доц. Мангъров да ги убеди, че става въпрос само за сезонен грип.
5
3
 
10
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
На почивка в Гърция и Турция вече ще се ходи с здравни паспорти.
4
15
 
5
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
Има ли добри изобщо?
3
1
 
26
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На добрите турци и мюсюлмани пожелавам леки пости през месеца Рамазан. Лошите да станат добри, за да не ги накаже аллах.
2
2
 
35
 
! Отговори
родител преди 3 години
Браво на Турция, пак показа че е много по-напред като организация и карантина. Като искаш карантина, правиш такава, както трябва. А не като при нас. При нас, уж карантина, ама бачкайте, уж КПП_та, ама с бИлежка минавайте, уж няма хотели и механи, ама за Великден може.
1
15
 
6
 
! Отговори
Малко е преди 3 години
Направо полицейски час до Байряма. Който оцелее - да празнува.