Кризата не удря по джоба милиардерите, станали с 10% по-богати

На същия фон 22 млн. американци губят работата си
25 апр 2020 00:01,
53
Кризата не удря по джоба милиардерите, станали с 10% по-богати
Снимка: БГНЕС

Общото богатство на американските милиардери, сред които основателите на Amazon и Tesla Джеф Безос и Илон Мъск, се е увеличило с близо 10% от началото на кризата заради новия коронавирус, сочат данните от доклад, публикуван от вашингтонгския Институт за политически излседвания.

И докато хора като Мъск и Безос стават още по-богати, 22 млн. американци остават без работа, посочва Reuters.

Дори когато широката икономика се сблъска с рецесия, технологиите и стоките за домашна употреба, като Zoom, регистрират печалби през последните седмици поради скока в използването на видеоконференции и технологията за дистанционна работа, като по този начин повиши нетната стойност на милиардерите с участие в тези компании.

„Това е приказката за две пандемии, с много неравномерни жертви“, казва Чък Колинс, съавтор на доклада.

През периода от 1 януари до 10 април тази година 34 от най-богатите милиардери са увеличили богатството си с десетки милиони долари, се казва в доклада.

Според доклада на IPS, осем от тези милиардери, включително Безос, основателят на Zoom Video Communications Inc Ерик Юан и Мъск, видяха скок от 1 милиард долара в общата им нетна стойност.

Мъск притежава 18,5% дял в акциите на Tesla, които увеличиха стойността си с над 73% от началото на годината, тъй като търговците гледат отвъд краткосрочното въздействие на пандемията на коронавирус.

Безос притежава около 15,1% от акциите на Amazon, които са спечелили близо 31% през тази година, тъй като онлайн поръчките на платформата му се покачиха заради хората, които остават вкъщи.

През последното десетилетие богатството на американските милиардери скочи над 80,6%, като се отчита и инфлацията, се добавя в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека обясня нещо което много хора не разбират. Когато се говори за парите, които имат милиардерите се има предвид стойност на притежавани и управлявани активни, които в по-голямата си част са под формата на дялове и акции в компании. Ако компанията печели или губи стойността на дяловете им расте или пада и съответно тяхното богатство. Така, че това тяхно така наречено богатсво на 90% е само на хартия и парите с които реално разполагат са от порядъка на милиони не милиарди.
39
4
 
28
 
! Отговори
ИстоРик преди 3 години
Кратка история на човечеството : Богатите стават все по богати... бедните стават все по бедни . Бедните служат да осигуряват комфорта на богатите.През цялата ни история е имало САМО ЕДИН СОЦИАЛЕН СТРОЙ - РОБОВЛАДЕЛСТВО. Винаги е имало едни дето експлоатират и едни дето са експлоатирани . Независимо как се е променяло наименованието . Робовладелство - господар/ роб ... Средновековие - лорд / крепостен... Социализъм - партиен другар/ пролетариат... Капитализъм - шеф на корпорация / работник ....
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та нали те създават кризите и войните.Който държи парите той командвма,цитат на бай Тошо
37
3
 
11
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Като при всяка една криза, милиардерите стават все по богати, а работещите обедняват. 30-40 % от световното богатство е в ръцете на едва 1% от хората. Преразпределение на парите трябва, но как ще се случва?
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струва ми се глупаво да мисля, че наследниците на тези, които предизвикаха две световни войни, ще се съгласят да се разделят с богатството си, за да сасят хората. Вирусът е предтекст, самоизоацията създава нужните условия за постигане на желаното. Човешкият живот отдавна е девалвирал и затова ми изглежда повече от странна демонстрацията на световна загриженост. Въпросът е "куи боно", за да разберем в каква посока се пързаляме и какви травми ще са неизбежни.
35
1
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Брей, я ни светни нас непосветените кои са. Ама без ротшилд и тем подобни измислици. Дай имената на тези задкулисни играчи.
34
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И затова ли Безос искаше държавна помощ за съкратените си работници, също и Виктория Бекъм? А преди месеци някакъв обясняваше на едно семейство тук как трябвало да работи на две и повече места, и да намерело време за деца? При това положение е възможна непредвидима ситуация в бъдеще....., защото наглост се търпи до време! Някой ще каже - живейте по-скромно, като че ли живеем на луксозни яхти и т.н.
33
3
 
31
 
! Отговори
Соросоид преди 3 години
Добро Утро!Откакто сатанистите поставиха на власт некадърния актьор Рейгън и лелята Тачър, след като убиха Алиенде пред целия свят богатите стават по-богати, а бедните стават все по-бедни.Искате ли да ви го докажа?Искате ли да ви покажа мантрите на кукловодите от 90-те години "ВИЕ СТЕ МЪРЗЕЛИВИ, ЕТО ЗАТОВА СТЕ БЕДНИ - РАБОТЕТЕ СЛЕД РЕДОВНАТА СИ РАБОТА, РАБОТЕТЕ И СЪБОТА, И НЕДЕЛЯ И ЩЕ ИМАТЕ ПАРИ"Това беше през 90-те --- доказано, който прави това ще пукне на 40 години.Вярвате ли им още?
32
0
 
31
 
! Отговори
преди 3 години
Ми така работи системата, наречена "капитализъм", нищо ново. За балъците остава само да теглят кредити, да търкат талончета и да си мислят са само временно бедни, иначе и те някой ден ще бъдат там горе. Доообре :)
31
0
 
9
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Еми нали такава е целта - кои работи в бьлгария големите вериги от запад с многото пари
30
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истински богатите милиардери които печелят от това са съвсем други. В сравнение с тях, Безос и Мъск са си прошляци. Това са хората измислили и въвели понятието лихва и инфлация, те правят пари от нищото, и за да не се срине банковата система, на всеки 10-15 години създават по една такава криза с различни предлози, за да платим ние тези пари.
29
3
 
22
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Пряка демокрация, кога? Корона, докога?
28
1
 
16
 
! Отговори
Дърво преди 3 години
Преди няколко месеца имаше новина за един изгорял в ел-кола на Мъск в САЩ.Блъснал се в дърво и колата пламнала. (Ако беше *** дизел едва ли щеше да се случи).Супертехнологичните брави (автоматично плъзгащи и припокриващи/сливащи се външния корпус) не се оворили. По тази причина притичалите на помощ хора не са успяли да го извадят навреме.
27
1
 
10
 
! Отговори
V преди 3 години
То тва стана като няква нова религия. Да си купиш акции от тесла е като да станеш хаджия. Ако трябва реално да се оцени. Сега след като пусна китайската фабрика ще има печалба доката насити местния пазар .После ще дойде трудното .А е видно че може да се направи много по добър електромобил .Може и клиента да избира различните модули от различни компании .Ееее.. печалбата ще е по малка ,но клиента ще спечели.
26
17
 
8
 
! Отговори
Илон Мъск преди 3 години
Колкото сте умни , толкова и сте богати !!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Не е точно така! Сметката така излиза само заради Джеф Безос. За последния месец е изкарал 50 млрд. От 1 седмица прави по 6 млрд на ден. Заради него общото богатство на милярдерите е 10 % повече . Иначе като цяло повече да вътре с парите.
24
0
 
47
 
! Отговори
МИ преди 3 години
По върховете се трепат за милиардите, а в низините - за къшей хляб - и така от хилядолетия. Човечеството не се променило толкова, колкото някой си мисли.
23
2
 
22
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Aман вече, всеки ден ни го навирате в лицата този масон и сатанист. Знаем как е "изкарал" милиардите, знаем за каква кауза работи, знаем с каква цел беше спуснат от Елита.
22
3
 
20
 
! Отговори
Fastandfuriuos преди 3 години
Като стана на въпрос за Илон Мъск,хората може би не подозират какво ги чака.Мъск и една от неговите компании (Space X), пускат в експлоатация 13 000 ниски орбитни сателита като целта е 48 000 или способност за "сканиране"през около 10см на цялата земна повърхност така че всеки и всичко да се следи и контролира.. Естествено той споделя в интервю че това е така ,за да може всеки да има безплатен интернет из целия свят. (Newrolink) вече има изработен,чип които се присажда в човешкия мозък
21
2
 
20
 
! Отговори
аьаьаь преди 3 години
Аз пък съм трилионер. Имам свалено пор_но от торентите за трилиони. Последно списанието с порното струваше 5лв в магазина . Аз имам три трилиона бройки от това порно. Проблема е, че не мога да го осребря в кеш. Никой не търси вече. Същото е и с тези момечета. Активите им сруват не повче от 100 милиона ако тръгнат да продават сега. иначе след криза може и милион да не струват. Като останат 10000 човека на земята ще ги питам. А и 100 милина пак трудно се харчат когато няма молове