Бил Гейтс решен да спре пандемията, търси ваксина

Той не се тревожи от отвличане, тероризъм а от коронавируса
27 апр 2020 09:37, Петя Славова
108
Бил Гейтс решен да спре пандемията, търси ваксина
Снимка: БГНЕС

Вторият по богатство човек в света, който някога будуваше и се притесняваше от глобално избухване на зараза като тази с новия коронавирус, сега е решен да я спре.

В интервю за "Таймс" той разказва за усилията на фондация Бил и Мелинда Гейтс за намиране на ваксина за лечението му.

"Единственото нещо, което ме държи буден през нощта, е мисълта за пандемия", казва в интервю миналия февруари Бил Гейтс, припомня Bulgaria ON AIR.

"Изминаха 100 години, откакто светът преживя огромна грипна епидемия. Хората днес пътуват повече, така че скоростта на разпространение ще бъде по-висока. Ако налице е заболяване, инфекция, предавана по въздушно-капков път, числата могат да бъдат ужасяващи.”

Не отвличане, тероризъм или загуба на богатството, а вирус тревожи Бил Гейтс. Сега той не казва с назидателен тон "Казах ви", а признава: "Сбъдна се най-лошият ми кошмар."

Мъжът, който създаде "Майкрософт" и чието богатство възлиза на 75 милиарда британски лири, също е експерт по ваксини, тестове и лечение. Той и съпругата му първи поеха по пътя, давайки пример и на други, в опит да "изкоренят болестите“ – първо полиомиелит, после малария и ХИВ – чрез тяхната фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Той е обсебен от идеята за спасяването на живота на милиони хора и винаги е бил наясно за опасностите от друга болест, която би измъчвала света.

През последните три месеца Бил Гейтс отчаяно се опитва да намери решение за борба с Ковид-19, неговият нов враг. За разлика от президента Тръмп, който предложи използването на дезинфектант, за да се победи вируса, Гейтс винаги е предпочитал фактите, данните и мнението от експерти. Той може без затруднение да изброи бързо статистически данни за населението на всяка страна по света, а за примери има епидемиолози, изпълнителни директори на световни фармацевтични компании и Нобелови лауреати, които са на негово разположение във всяка една минута.

В нормални времена той прекосява света надлъж и шир, често пътува до Африка, Китай и Индия в рамките на един месец, в опитите си да спаси живота на хората от болести. Сега той е блокиран в Сиатъл, но все още носи своята запазена марка пуловер с V-образно деколте, панталони в бежов цвят, мокасини и часовник за 10 долара. За разлика от милиардери като Джеф Безос, който се възползва от ролята на Amazon в ситуацията на тотална блокада на света или като сър Ричард Брансън, който поиска подкрепа за спасяване за бизнеса си, единствената мисия на Бил Гейтс е да се справи с вируса и да спечели. "Всичко друго разсейва човек. Не обичам да се заемам едновременно с много задачи”. Той не иска благодарност, той иска унищожение на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя Гейтс, много нещо се вживе в ролята на доктор. Да не вземем да пострадаме от такъв "гении", като знам какви планове ненормални за хората има...не ми трябва нищо от него!
73
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ва ници в нелегалност ли сте?
72
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднъж за винаги целият свят трябва да разбере едно- лицемерните приказки за демокрация ,общ евроатлантически дом,хуманизъмм европейски ценности и т.н. са смо приказки за балъците ,а реалността се нарича ИНТЕРЕС И ПАРИ .Ако американците не водят войни за за нефта на другите страни ,то вече да са Фалирали,но и това ще дойде
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми туй *** не го знае и не го капира и цъка ли цъка...
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това е правителствен сайт"За държава, като САЩ с утвърдени законни ценности......за разлика от много азиатски блатни клоаки, всеки един човек може да предложи на гласуване.......сутришната мараня........и да, това се отразява в държавните сайтове.......без да те разстрелват, както на красная......
69
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се откажа да коментирам на този сайт. Защо цъкаш минуси, когато коментарът ми е, че намерих петицията? Да, намерих я. Това е правителствен сайт. И изкопирах броя гласували за момента. Нищо повече. Наистина не мога да разбера първосигналните личности, които цъкат без да мислят какво искат да кажат.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс не се тревожи от тероризъм. Каква еволюция? Само преди 4-5 години най-голямата заплаха за света според Обонго беше терористичната Идил.Доизкажи се, Бильо. Кажи как не се тревожиш от нарушаването на правата на 54-те пола, от глобалното затопляне, от корупцията ...
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-гнусната статия, която съм чел през живота си. Поздравления на автора!
66
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А защо не писахте за парализираните деца от неговите ваксини в Индия !?"Защото не могат да се сравняват с броя на парализираните деца само в Сирия заради блатная.......понял?
65
0
 
31
 
! Отговори
Antinwo преди 3 години
А защо не писахте за парализираните деца от неговите ваксини в Индия !?
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Различни светове.........едни се занимават с Драми и цистерни с квас по централните площади, а други търсят ваксини за оцеляването на първите......
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс носил часовник за 10-долра и евтини дрехи. Също като приятелчето си Бъфет създава измамни митове и легенди за себе си от десетилетия за да се хареса на плебса или да не го дразни. Бъфет особено е добър в това да се прави на човек който живее скромно въпреки че има много пари.
62
5
 
9
 
! Отговори
Драма преди 3 години
Неприятното е, че винаги ще има един "Бил Гейтс". Винаги ще се мъчат да лепнат някой епитет на трезвомислещите - да ги обявят за неразумни, за откачени. Не се лъжете - ваксина неизбежно предстои. От нас не се изисква да кълнем точно този Бил, защото и да го вземат, друг някой Бил ще заеме мястото му. А от всички нас се изисква именнл буден ум, отстояване на истината и защитаване на близките си от такива и последващи Бил Гейтсове, защото те ще започнат все по-яростно да се намесват в битието.
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс: Окончателното решение е ваксината... Правете сметка :)Само възможно най-гнусния журналист би рекламирал Бил Гейтс
60
8
 
2
 
! Отговори
Питър преди 3 години
И, в крайна сметка, четейки коментарите, мисля, че ако Бил иска рязко да намали населението до 1 милиард, е добре да почне от България.
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Този кога се преквалифицира на микробиолог?"володя, от наблюдаваш прости тутките в Източна Европа стана батьошка на блатная.
58
0
 
15
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Този беше добър програмист. Вместо да се опитва да се прави на Господ и да търси начини да намалява населението на планетата Земя, да инвестира фин.ресурс, интелект и време, за откриване на нови принципи и начини за придвижване в космическото пространство и колонизиране, ако щете на близите ни планети...
57
5
 
4
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 34Дали пък защото американците не са ***, злобни и въоръжени зомбита?? Тръмпуяка им каза да пият белина и още на следващия ден рязко се увеличи броят на отравянията с дезинфектанти. Ако ги натиснеш правилно, тия ще внесат и петиция срещу Христос, защото мюсюлманите също го почитат.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква статия ...направо се просълзих ха-ха
55
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре антиваксъри.......заврети си восъчното пръстче в дуупето и не се ваксинирайте никога с цялото си котило, ако имате.