Китайски учен: Коронавирусът ще стане сезонен

Много от заразените не проявявт симптоми
28 апр 2020 10:18, Ния Христова
29
Китайски учен: Коронавирусът ще стане сезонен
Снимка: Pixabay
Китайски учен заяви, че коронавирусът не може да бъде напълно заличен, като се присъединява към вече нарастващия брой изследователи по света, които смятат, че патогенът ще се завръща на вълни, както грипа, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Почти невъзможно е коронавирусът да изчезне, подобно на SARS преди 17 години, тъй като заразява хора, без те да имат очевидни симптоми. Тези хора затрудняват пълното проследяване на заразените, тъй като отчасти разпространението на коронавируса остава неустановено. Това казаха група китайски медицински изследователи. 
 
При SARS, за разлика от коронавируса, всички заразени са проявили тежки симптоми. Установените случаи са били поставени веднага под карантина и по този начин разпространението на заразата е било преустановено. По отношение на COVID-19 обаче Китай продължава да открива десетки случаи на заразени, при които липсват симптоми, въпреки че епидемията в страната е под контрол.
 
"Много вероятно е това да бъде епидемия, която съществува с хората за дълго време, превръщайки се в сезонна", коментира ръководителят на Института за патогенна биология при Китайската академия за медицински науки. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В Италия, в Ломбардия само има 25,000 починали от него. От грипче така не става."Муни, обичайната смъртност в Италия е 168 000 годишно от грип. Имат ли толкова тая година? Не. Имат 32 000. И колко имаха от коронката? Сборно нямат обичайната си смъртност. Що не налагат всяка година и за обикновения грип такива мерки? Мисли и ще се сетиш.
26
3
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
до ХоХоТози вирус не е просто грип, той е съчетание на SARS, HIV и т. н. Грипните са едно, това е друго. В Италия, в Ломбардия само има 25,000 починали от него. От грипче така не става. А, да, забравих да кажа, че и безплодие на мъжете докарва май, ама не се притеснявайте.
25
2
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
до 5ГЗначи, слънцето излъчва в ултрасвръх високи честоти, THz, и те облъчва навън в стотици пъти по-големи мощности с едно нещо, наречено светлина, ама там няма проблем а при 5G честотите има проблем заради пикливите 5 GHz. Образовайте се хора, информирайте се, не вярвайте на всяка глупост, която кажат в конспиративните сайтове и най-вече не ги разпространявайте, не правите добро. Първо обмислете.
24
3
 
6
 
! Отговори
ХоХо преди 3 години
Е , нещо име на ''учена'', няма ли? Пак новини-партенки, с цел промиване на мозъци. Кой още не е разбрал, че това си е един грип.
23
9
 
9
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Китайски учен звучи като български смартфон - няма такова нещо, хаххаха! ПС: Да не умнеят жълтите, а да плащат за чумата, която причиниха! Ако не искат доброволно, Тръмп ще им нарисува две гъби - една в Бейжин и една по избор!
22
5
 
8
 
! Отговори
Чикатин преди 3 години
До 19 , и Коронавируса забрави да споменеш, то е сред значимите им произведения, барута да се нарича Китайско изобретение е доста смело ама няма да навлизам в подробности, хартията също. Ако не бяха такива банани и евтина работна ръка Китайците нямаше да се нищо. А като свърши това с пандемията гледай само какво ще им се случи...вече са персона нон грата
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама той и понастоящем е сезонен, само генералите да се успокоят.
20
4
 
7
 
! Отговори
brasileiro преди 3 години
Намекват да свикваме със новите реалности. Засега със кекса е добре ама като затегнат още не знам. Жените и сега гледат свирепо и ако има начин още във въздуха ще те изцедят като лимон. Ако не са братята китайци да произвеждат евтино , българите ще ду... супата.
19
6
 
10
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Трябва да имаш много сериозни ментални проблеми за да напишеш, че "Китай не е изобретил нищо в историята си". Компаса, барута, хартията, коприната и първите морски карти. И т.н. и т.н.
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тия китайски учени ще загинат триста четристотин милиона човека на цялата планета!
17
14
 
9
 
! Отговори
Чикатин преди 3 години
Китайски и учени в едно изречение няма как да стане, тия не са изобретили и помогнали на човечеството с нищо ! Дори кирливата им така наречена алтернативна медицина не струва 5 пари. Освен това да заразиш света с тази чума и сега да бълваш акъл е направо нахално !
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или правете студен секс, без да се целувате, така вероятността да се заразите е по-малка..............така казват големите специалисти...............хаха!!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да правите секс, да се целувате, да кихата и кашляте................и пак няма 100 % гаранция, че няма да се заразите...................освен ако не се изолирате, но и това няма как да стане!!!
14
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да "благодарим" на Китай че ни снабди с това чудо. Още го величайте Китай и му вярвайте.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
правете секс без да кихате и кашляте-най-добре с маска... и си мерете температурата преди това,не с пръст ,а с термометър в д...то,и след няколко дена пак,защото може да са сте спали с безсимптомен(а)...
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само това ни липсва.
11
4
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
На ккакво да вярва човек! Скоро имаше публикация, че китайските учени направиха списък на симптомите ден по ден, а сега същите тези учени признават, че заболяването може да протече без симптоми! Къде е истината?
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"В доста страни хората за 3-4 месеца изкарват достатъчно, за да си почиват в комфорт"Навсякъде това е много малка част от човечеството, и спокойно може да бъде пренебрегната от статистиката.
9
19
 
15
 
! Отговори
вируса и 5G преди 3 години
В града, от който тръгна корона-вируса в Китай...................има въведени 5G - технологии!Случайно или не? Помислете сами!!СВЧ-то и високата мощност на антените за 5G - комуникации явно са скапали имунната система на китайците, ама си цъкат със супербързия Интернет и Wi-Fi!! По-добре жив и с бавен Интернет, отколкото болен с бърз Интернет, нали??
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвяйте се за карантина 2021. Тая й се виде края, август я дигат. Другата почва към края на октомври.