В Гърция подготвят учениците да се връщат в клас

Децата ще са на 2 м, с маски и ще използват антисептик
29 апр 2020 13:46, Петя Славова
9
В Гърция подготвят учениците да се връщат в клас
Снимка: БГНЕС

Учениците в Гърция ще трябва да спазват разстояние от два метра помежду си, да носят маски и да използват антисептик, когато се върнат на училище следващия месец, според указанията, които ще бъдат обявени днес, съобщи БГНЕС, позовавайки се на "Катимерини".

Ще бъдат предоставени подробности относно процедурите за възобновяване на учебните занятия – за поведението на учениците в клас, начините на влизане и излизане, осигуряването на антисептични средства, инструкциите за директорите на училища и др., каза говорителят Сотирис Циодрас.

Премиерът Кириакос Мицотакис заяви във вторник, че студентите ще се завърнат на 11 май, докато учениците от гимназиите и основните училища ще се завърнат седмица по-късно, на 18 май.

Той добави, че ако здравните експерти одобрят, началните училища и детските градини ще се отворят отново на 1 юни. В момента обаче изглежда най-вероятно те да не се отворят отново на тази дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, в Испания учебната година вече приключи задочно. Никой няма да се върне в клас до септември. Нито детските градини ще отворят дотогава.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДГ и малка част от учителите и родителите не искат да работят, но повечето ученици искат и така трябва да стане, защото са бъдещето и имат нужда от социална среда.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде в Европа уч. година няма да приключи задочно!!!! В България обаче учителите не искат и да чуят за училище и боку фурмата смята да им угоди!!! Пак ще сме единствени!Толкова си може тиквата, КПД-то му е отрицателно!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
До ммЩе скочи, ако им се правят тестове, ама ако не им се правят? Измислили сме го!
4
18
 
5
 
! Отговори
мм преди 3 години
До АнонименНе виждам как ще стане отваряне на училищата- в момента, в който се отворят и заболеваемостта ще скочи....
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България боце фурмата знае само да се хвали!!!Само дето не знае нито какво да направи нито носи отговорност за действията си!!!!
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И у нас искат да започнат училище, но не учителите им, а учениците и работещи родители!!!Лесно е да вземат заплати без да работят учителите, родителите да им вършат работата!!!
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но у нас не искат нито да учат нито да работят а направо да се запишат във ВУЗ и желаната гимназия и да заминават в лятна ваканция дори и тези, които няма как да са били на дигитално обучение и те се готвят за поредната ваканция, да са живи и здрави.