В Люксембург тестват цялото население за коронавирус

В страната има 3729 случая на заразени, 88 са починалите
Обновена: 29 апр 2020 07:53 | 29 апр 2020 07:46, Елка Василева
15
В Люксембург тестват цялото население за коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Люксембург ще тества за новия коронавирус всичките си 600 000 жители, предаде ДПА, като се позова на властите.

Тестовете са на доброволна основа. Ще могат да се подложат на тест и живеещите в съседните Германия, Франция и Белгия, които работят в Люксембург.

Около 8500 ученици и учители ще бъдат тествани, преди училищата да отворят на 4 май.

Предвидено е всеки ден да бъдат правени най-малко 20 000 теста.

Така Люксембург ще стане първата страна в света, която ще получи цялостна представа за разпространението на вируса сред своите граждани, отбелязва ДПА.

"Целта ни е да тестваме цялото население, някои хора - по няколко пъти", обясни министърът на образованието Клод Мейш, който отговаря за програмата. Той призна, че задачата може да бъде изпълнена за сравнително кратък период от време заради малкия размер на страната.

В Люксембург сега жителите могат да напускат дома си само за да пазаруват или за да ходят на работа или на лекар, пише БТА.

По официални данни в страната има 3729 регистрирани случаи на заразяване с коронавируса и 88 починали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Люксембург да на четвърто място в света по брой на заразените на човек от населението след Сан Марино, Ватикана и Андора.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен11 "До: номер 7"точно преди мен ако съм12 Ти си едно неблагодарно ***, но вярвам че съдбата се произнася.Ти нямаш родина, безродник си.
11
1
 
0
 
! Отговори
dah takkar преди 3 години
СИНГЪЛ ЗАЛОГ:бате борисов-славия мозир-бате борисов да се класира:очаквайте залога да бъде предоставен на живо за накоии букмейкъри-около 1.6 коеф.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 7Вярно бе, как не се сетих!Друго си е великата държава Русия нали?Широка страна моя родная!Макар че и те за пръв път от края на ВСВ отменят парада на 9-ти май.Обаче микроскопичната държавица Люксембург бледнее пред Русия, по-малка е от Македония.Няма армия, няма авиация... небето и обаче се охранява от американски AWACS, а там са събрани много от банковите институции на ЕС!!!
9
3
 
3
 
! Отговори
до гост преди 3 години
Бъркаш. Има. Само махни "високомерни" от определенията и се поогледай, ако живееш в България де.Иначе се потвърждава правилото, че богатите тестват, а бедните........
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7ми разбира се, заключен в панелката си в републиката на чалгата много добре ги разбираш другите народи
7
1
 
0
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
Значи нашите са между 5 и 10 пъти повече. В София между 2 и 3 пъти. Положението е ясно. Трябва да се учим от опита на другите. Може да не се напрягате да поръчвате милион PCR теста от регента на Туи Тонга.
6
11
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Оффф. Великите от Люксембург. Няма по-депресирани, алчни, арогантни, високомерни и в същото време изключително кухи т.е. ***. Не ги слушайте - или зад тестовете се крие далавера или са някакви фалшиви low-cost тестове. В България е добре положението засега. Стига мрънкали вече.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теа са по малко хора от Пловдив.Ама има повече починали.
4
3
 
4
 
! Отговори
Социалист преди 3 години
Китай и Индия също изследват цялото си население.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите умници казват, че това никъде не се прави.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като докажат, че смъртността е под 1% и си възстановят икономиката - ние ще драскаме "аз вярвам само на ЩАБА", "Боко спаси милиони хора", "той не комунист", "годжи е много умен, сърдит, уморен и загрижен, не е политикан назначен за шеф на далавераджийска болница", "Италия", "чували", "видях безсмъртни без маски в парка!!!!", "тия никога не са ценили живота на запад","няма стаден имунитет", "болниците се пръскат с по 15 болни"
1
29
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Смешници. Бойко обясни на *** език защо е излишно да се прави това. На практика дори е по-вредно. Както и от Щаба потвърдиха България е единствената страна в Европа която тества и контактните лица. А Люксембург бичи наред. Жалка картина.