В Турция намериха своя виновник за коронавируса – хомосексуалните

Според шефа на Дианета "заради тях гние поколението"
29 апр 2020 15:01,
199
В Турция намериха своя виновник за коронавируса – хомосексуалните
Снимка: БГНЕС

Председателят на турската Дирекция по религиозните въпроси Дианет Али Ербас е известен с консервативното си тълкуване на исляма. Според критиците, неговият светоглед не отговаря на времето, в което живеем. Ербас остава верен на себе си: в своята първа проповед по случай Рамазан той свърза избухването на пандемията от коронавирус с хомосексуалността и безбрачието. „Заради тях гние поколението и възникват болести", заяви той и не пропусна да отбележи, че ислямът не приема хомосексуалността.

Изявлението на Ербас предизвика възмущение в светските кръгове на турското общество - адвокати, политици и общественици обвиниха президента на Дианет, че е извършил престъпление от омраза и е отворил широко вратите пред дискриминацията, пише DW. Според турския президент Ердоган, обаче, Ербас просто е изпълнил дълга си. “Оценката е съобразена с исляма и Корана”, заяви той в понеделник. Президентът подчертава дебело, че изказването на шефа на религиозната дирекция, която му е пряко подчинена, е “правилно отгоре до долу”.

Още по темата


Хомофобия и ислям

Ердоган обвини адвокатската камара в Анкара, която разкритикува изказването на Ербас, че по този начин извършвала атака срещу исляма и турската държава. В своя декларация от камарата подчертаха, че хомофобските изказвания на президента на Дианет не са изолиран случай и припомниха, че неведнъж той е защитавал изнасилвачи на деца и женомразци.

Позицията на адвокатите разпали дебат за хомофобията и ислямската традиция. В Туитър привърженици на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) започнаха да споделят хаштага “Али Ербас не е сам”. С подобни публикации се включиха и говорителите на Ердоган и на ПСР. Вторият определи изказванията на адвокатската камара като “фашистки и невъзпитани”. Малко след това държавното обвинение започна разследване срещу организацията за “обида към религиозни ценности, споделяни от голяма част от населението”.

Омразата ще легитимира насилието

Според Елифкан Демиртас от адвокатската камара и експертка по правата на ЛГБТ-общността, разследването е “тъжен пример за това колко широко разпространена е вече омразата”. Тя смята, че подобни изказвания, които обвиняват хората с различна сексуална ориентация за пандемията, ще легитимират насилието.

Твърдението на Дианет е “ненаучно и дискриминационно спрямо ЛГБТ-общността. Дианет трябва да осъзнава по-добре своята отговорност към обществото", смята Йълдъз Тар от организацията “KAOS GL”, бореща се срещу дискриминацията.

Проблемите на ЛГБТ-общността в Турция не са от вчера. На гей парада в Истанбул миналото лято се стигна до сблъсъци между участници в шествието и полицията. Органите на реда се опитаха да разпръснат събралото се множество със сълзотворен газ и гумени палки. За последен път парадът в Истанбул беше разрешен през 2014 година, а година по-рано в шествието се включиха 100 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
2
 
! Отговори
Въпреки че не сме преди 3 години
Мюсюлмани,трябва да свалим шапка на Турците и държавата им заради достойното им поведение срещу Содомитите!Това трябва да е пример за всяка Европейска страна,как да постъпва с ляво-либерастите!
117
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 3 години
Мюмюни,сър!
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя както е тръгнал ще загуби следващите избори в Турция.
115
2
 
6
 
! Отговори
Швестер Велко преди 3 години
До Анонимен 126 Ти какви мислиш, че работят в DW...? Там са едни ректални айдуци, не могат да си дигнат гащето от сърбеж....
114
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната лъжа на Дойче веле.Никой не е обвинил гейовете за корона вирусът.Казано е,че хомосексуализма носи болести,което е 100 процента вярно.Най-много болни от СПИН са гейове.
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека казва, че хомосексуалността е виновна за коронавируса. В статията не са съгласни с него, но с нищо не го опровергават! Може пък да е прав!
112
3
 
10
 
! Отговори
One преди 3 години
До историко-мазачВсъщност тива изявление на ***, трябва да се чете: "ще се опитаме да си прекратим практиките да оплодим мъж..." Все пак ти за друга страна чувал ли си, владетеля, в случая е било султана, да си има щатен мазач на задните части. тъй че това дето си го написал е абсолютна глупост.
111
2
 
6
 
! Отговори
One преди 3 години
То че е така така е. Ама ти я баш какво се правят. Те султан без *** има ли ли са?!
110
0
 
1
 
! Отговори
mm преди 3 години
Който ги бръщолеви тези умотворения, обикновено след ден, два дава положителна проба.
109
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Ориенталски драми сред истамбулските конвенционери!
108
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип са прави. Те и феминистките са виновни за всички злини на света през последните 40 години.
107
2
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Щом Дойче Веле е скочило срещу това становище, значи, че със сигурност е вярно. А що се отнася до хомо'сексуалните' - това е съвсем неправилен и отвлечен от нормалността термин. Няма нищо "сексуално" в хомо'сексуалността', бидейки сексът е за продължаване на поколението. Истинското име на хомо'сексуалността' е Содомия. Всичко друго е хедонистична, неомарксистка пропаганда.
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едното тръгна от маймуните,другото от прилипите,и накрая хомосите го отнасят.В последните години,освен хомоси,други от спин не са умирали.А ако погледнете статистиката на починалите от спина,то ще видите,че от 2000 до 2020 смъртноста е намаляла над два пъти.Ужас за СЗО.Но тази история напоследък им дойде направо дюшеш,като мехлем на рана.Нали с нещо трябваше да си оправдаят усвоените милиарди? Всъщност едва ли ще се изнамери ваксина.Още не е приключила вълната,и чакаме втората вълна с новият щам
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е всички ли?
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На гей парада в Истанбул миналото лято се стигна до сблъсъци между участници в шествието и полицията.а тук Крум Зарков и приятелчетата му от бсп сутрин ги канят по телевизиите, вместо да ги ошамарят.
103
5
 
10
 
! Отговори
Сериозно ли преди 3 години
Тая тема няма нищо общо с вируса.Незнайно защо този сайт с голям зор се опитва да провокира читателите си с лажливи статии за Турция.Все пак живеем в интернет времена и бас даржа че в нито една медия в Турция не бихте могли да намерите подобна статия.И по скоро днеса се подиграва сас своите си читатели с несериозни теми. Както винаги Ганнйовска му работа :)
102
12
 
9
 
! Отговори
ер голям преди 3 години
всеки втори турчин е бисексуален или обратен но не си го признова
101
0
 
0
 
! Отговори
БатБулгар преди 3 години
Eeeeeee
100
4
 
11
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
В ТУРЦИЯ,НЕЗНАМ,НО В ОСТАНАЛИЯ АРАБСКИ СВЯТ И В ИРАН БАЯ МЪЖЕ СИ ХОДЯТ ПО УЛИЦИТЕ ХВАНАТИ ЗА МАЛКИТЕ ПРЪСТЧЕТА...НЕЩО КАТО...*** И ДОГАН...
99
6
 
4
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Путин поне не се оправдава,заключи ги и толкова,Ердогана тръгнал да поддържа имиджа си на бабаит щот Рокфелер и Бил Гейтс го навряха в мишата му дупка.Сега се очаква турските учени от ТАН по подобие на БАН да открият ваксианата самостоятелно патентована от Бил Гейтс хахаха ,шматтткиииииииииииииии ууууууууууууууууууууууууууууууууу