В Русе търсят 200 шивачки, за да шият маски за износ

Заявките били от Германия и Франция, заплатите - над 1000 лв.
30 апр 2020 16:52, Анисия Иванова
58
В Русе търсят 200 шивачки, за да шият маски за износ
Снимка: БГНЕС

Шивашка фирма в Русе търси 200 работници за шиене на предпазни маски на ишлеме за чужбина, съобщи собственикът на предприятието Мартин Йорданов.

Той обясни, че през тази седмица е имало запитвания от Германия и Франция за огромно количество маски.

"Веднага променихме производствената линия. В момента шием с петнайсетина души, а капацитетът е за 200 шивачи. Те ще получават високи заплати - над 1000 лева. Според мен ще е трудно да намерим толкова работници", обясни Йорданов.

По думите му линията може да произвежда хиляди маски на ден - в зависимост от вида им. Тя е изградена с модерна технология. Транспортната й система позволява да има голяма дистанция между работниците, като не е нужно те да се движат в помещението

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Да дава на ишлеме преди 3 години
Да не търси да назначава, ами да даде на подизпълнители: малки фирми и ателиетаима доста без работа.Алтернативата за шивашките фирми сега е или маски или бюрото по труда. Така че да сме благодарни и на товаА на всички по долу дето нямало да работят в БГ фирма за 1000лв ще кажа, че на си притрябвали.Ама после няма да търчат обратно от Амстердам в България да ги прегледа лекар, щото в Холлландия не щат да им обърнат внимание.
51
0
 
2
 
! Отговори
15/15 преди 3 години
Къде да си пусна искането за работа ? Ще му направя една машина за маски на цената на заплата на 200 човека за 1 месец. После да си кара бентлито, стига да има къде да ги продава тези маски.
50
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
има забрана за износ на маски, тия контрабанда ли ще правят?
49
0
 
10
 
! Отговори
БГ работодател преди 3 години
Шивашката промишленост умря в Европа преди много години...сега освен дизайнерско облекло, друго не става. Конфекцията се прави в Азия- Бангладеш, Бирма, Индонезия...там и плащат по 40 долара на месец, и за това тази индустрия в Европа е неконкурентноспособна и е ниско платена!
48
1
 
16
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Какво са 1000 лв. бруто смешници? Като ви се струва това висока заплата, си ги шийте вие!
47
3
 
14
 
! Отговори
Веселяците преди 3 години
За 1000 лева могат да назначат домашното ми куче, да има маха с опашка на входа за добро настроение.
46
0
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
*** не търсят ли ?
45
9
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Ще намерят. Почакай още 2 месеца и 100 човека ще се бият за едно място.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ми осигурят ежедневен превоз до София-отивам.Може и с джипка.
43
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
За 650 лева няма да намерите.
42
0
 
8
 
! Отговори
веселия шивач преди 3 години
Аз търся работа като шивач за 10к евро на месец.
41
8
 
2
 
! Отговори
Ами преди 3 години
на който не му се работи да си стои вкъщи и да си намира причини. Безработица ще има както за ниско, така и за високо квалифицирани специалисти, и не само в България.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, пазарът се засища в момента, и много хора наистина отказват да дават пари за тях. Освен самостоятелно ушитите се носят и доста от гангстерските шалове тип бандана, а най-странното, което видях, беше един, който въпреки топлото време си беше зашил зимен кръгъл шал за очилата.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кандидат Бентли, ти докато регистрираш само в НОЙ 200 работници и Германия ще е залята с маски. Как мислиш до твойто гаражче ли упря световната шивашка промишленост? Няма да има Бентли карай си Опела и го мий редовно.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може,с тия маски далаверата е голяма...в други държави ги раздават тук трябва да ги купуваме между 5 и 10 лв.абсудно е!!!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никаква масова психоза в Западна Европа, просто маските на много места също са задължителни, поне в магазините и градския транспорт. По едно време бяха изчезнали, но откакто отвориха малките магазини в Германия, ги има навсякъде, еднократните вървят от 1 евро нагоре, по-скъпи текстилни има и в спортните магазини. Повечето хора не се хващат на спекулата и си шият сами. Дезинфектанти също има, макар че някои се оплакват, че предполагат измами със състава на поръчаните по интернет.
36
1
 
18
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Язе шивачка нема да ставам ! Язе съм расла за плеймейтка ! Сега отивам да ми оправят триъгълника и маникюра, после съм на дискотека и нощес съм .......нагоре с краката. Че ти бачкам шивачка ? Я бегай у лево !
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заблуждаваща новина. Маски вече щият с ъс стотици милиони на ден китайците и турците.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е закъсняла новина. Сигурно вече не търсят 200 шивачки защото пазара с всики час се насища с тая стока . Ще ги назначи ще ушият няколко хиляди и ще се окаже , че маската е с цена в пъти по-ниска от мечтаната от работодателя и работниците ще има да взимат заплати на куково лято. Днес Марешки продаваше без ограничения обикновена маска на 38 стотинки.
33
1
 
17
 
! Отговори
БГ работодател преди 3 години
Търся инженер по кибернетика, до 25 години, с 10 г. стаж,ако е мъж- да е родил, с перфектни английски,немски,френски,руски,италиански,гръцки и турски, шофьорска книжка за автобус и камион, с познания по градинарство/ за двора в къщата/, на ненормирано работно време/ работи се от 08 до 22 часа, събота и неделя-също/, работа в динамичен екип, с възможност за кариерно развитие/ гувернантка-прислужник/, стартова заплата-700 лева бруто преди данъци и осигуровки. Е, НЯМА КАДРИ-ДЪРЖАВАТА КАКВО ПРАВИ?