Нова болест поваля малки деца, има ли общо с коронавируса?

Заболяването напомня на токсичен шок и синдрома на Кавазаки
75

Световната здравна организация изследва връзката между коронавируса и болест, която засяга малките деца. Вече редица страни в Европа, както и Съединените щати, съобщават за подобни наблюдния, а има и смъртни случаи.

Новата болест напомня на токсичен шок и синдрома на Кавазаки - рядко заболяване на кръвоносните съдове. Той засяга предимно деца под 5 години.

Още по темата
"Повечето деца, разболели се от коронавирус, са с леки симптоми и се възстановяват напълно, но много малък брой развиват рядък възпалителен синдром в някои държави", каза експертът в СЗО Майкъл Райън.

Симптомите на заболяването са вътрешни възпаления, треска, зачервен език и обриви, възпаление на кръвоносните съдове. Здравните центрове го описват като "остро фебрилно заболяване с неизвестна причина".

Децата вдигат температура, имат подуване на ръцете и краката, дразнене и зачервяване на очите. Някои имат и болка в корема, повръщане или диария.

"Аз съм много притеснен. Нараства опасението, че при децата във Великобритания се появява свързан с коронавуируса възпалителен синдром или че може да има друг, все още неидентифициран, инфекциозен патоген, свързан с тези случаи", заяви министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок.

Във Великобритания 10 деца вече са в интензивно отделение
. От Националната здравна служба съобщиха, че случаите се увеличават и се наблюдава необичайна клинична картина, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Епщайн Бар преди 3 години
Това е Епщайн Бар вирус и описаната реакция е към съдържащи пеницилин антибиотици.Заболяването се раззвива при малки деца и се нарича мононуклеоза. Води до спадане на имунитета за около 6 месеца и може да предизвика идруги усложнения
64
0
 
0
 
! Отговори
Ужьс преди 3 години
Колко луди има тук!!!
63
3
 
4
 
! Отговори
Кроната преди 3 години
То всичко е от този вирус. ВСИЧКО. Това е положението,за сега. Ама и аз що ли не съм журналист, вчера пиша едно, днес друго и все ми се радват. За лидерът на Северна Корея нещо?
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
според последни данни Коронавируса е ИЗМАМА. отменяйте веднага всички ограничения или край на държавата, което между другото е целта.
61
7
 
8
 
! Отговори
ТирионРъкатанаКраля преди 3 години
Айде, първата кофти мутация се появи. Следвайте офчите съвети за стаден имунитет.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналите що портят така не мога да разбера, ми който иска да си стои с маска и дома, какъв е проблема, дори в соца не е било такова портене. Една жена от мойта служба директора я изгони от работа щото не дошла на манифестация.Ай сега същото стана.
59
1
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
,,Прeдcтaвитeли нa прoмишлeнocттa в Гeрмaния призoвaхa зa плaн зa вдигaнe нa oгрaничeниятa.Тoвa oбяви прeзидeнтът нa гeрмaнcкaтa acoциaция нa индуcтриaлцитe Дитeр Кeмпф. Тoй oбяви, чe вcякa ceдмицa cъc cпрялa икoнoмикa cтрувa милиaрди нa cтрaнaтa.Eкcпeрти cмятaт, чe нямa кaк тoвa дa прoдължи c мeceци. Cпoрeд Кeмпф e вaжнo рaбoтaтa дa бъдe възoбнoвeнa възмoжнo нaй-бързo.,, дойчевеле
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Специалист "Короната затихва и сеете нов ужас."
57
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 3 години
...ne se spriahte s prostotiite be !!! Azpak chuh za oshte po-nova bolest I hvashtala samo tapoglavi "jurnalisti " !!!
56
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До Мерките ПадатТи си завършен ***...
55
2
 
5
 
! Отговори
ей преди 3 години
*** станахте много лоши малко ли ви плащат.
54
9
 
32
 
! Отговори
Вирус Пандемов преди 3 години
Новата болест е като старата,вирее най-много в медиите!
53
10
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Наистина вече няма какво да напишете като новина, като ни занимавате с такива неща. Много жалко.
52
6
 
15
 
! Отговори
Кефче преди 3 години
от утре ще мога да си пия кафето и да си пуша цигарката в любимото ми кафене! това е важното!!
51
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата болест се нарича медиен вирус.
50
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаите с деца за сега са малко защото сме още в началото но до есента ще са мноооого. Така е било 1918, така ще е и СЕГА.СКОРО!!
49
1
 
20
 
! Отговори
Пистак преди 3 години
Освен вирусни и бактериални инфекции има много други заболявания, от които да се притеснявате. Синдром кавазаки например се получава всяка нощ лятно време, когато излязат да се състезават по булеварда разни донори с пробити ауспуси.
48
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истуканнастъпва единствено краят на царуването на световната масонска секта, защото всички виждаме кой стои зад тези лъжи.децата не са застрашени от никакъв вирус, това е промивка на мозъци,децата са застрашени от ваксините които искат да им инжектират.ваксините са химическа кастрация на населението, инжектирано на нано-биометричен паспорт, инжектиране на тежки метали за да са сигурни, че ваксинираните ще са пациенти до живот !
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 20 дена надминаваме Испания .....ревахте , ревахте....ай са издуахме сапинката....ама тогама протести пред Учиндолски и Мангъра...
46
9
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
На Земята ще останат само най-чистите и съвършени хора. Краят на света настъпи. Започва се.