Лукашенко: Жертвите на алкохола са пет пъти повече от тези на COVID 19

Към 2 май в Беларус има 97 смъртни случаи от коронавируса
3 май 2020 19:15, Петя Славова
43
Лукашенко: Жертвите на алкохола са пет пъти повече от тези на COVID 19
Снимка: Bulgaria ON AIR

Броят на смъртните случаи след заразяване с новия коронавирус в Беларус е пет пъти по-малък, отколкото от отравяне с алкохол. Такова изказване направи белоруският президент Александър Лукашенко на среща на която бяха обсъдени подготовката на събитията за Деня на победата и епидемичната обстановка в страната, цитира думите му TACC.

"Това, което ме порази, беше, че 482 души са починали от алкохолно отравяне, 470 при самоубийства. Вече почти хиляда души са починали от алкохол и самоубийства", цитира думите на президента местната агенция БелТА. "218 души са загинали при пожари, 163 при пътни инциденти "89 души са се удавили - почти толкова, колкото от различни заболявания, свързани с COVID-19 (заболяване, причинено от коронавирус - коментар на ТАСС)." Към 2 май в републиката са регистрирани 97 смъртни случая на пациенти с коронавирус.

Освен това почти 25 хиляди беларуси са починали от заболявания на кръвоносната система за четири месеца, а около 6,4 хиляди са починали от онкологични заболявания.

Както подчерта Лукашенко, смъртността в републиката намалява. "За 4 месеца общият коефициент на смъртност в страната намаля с 1,5%. Ако запазим тези 1,5-2% на всяко тримесечие, тогава ще намалим смъртността със 7-8%. Това е много добър показател на фона на факта, че някои държави имат смъртност, която непрекъснато расте. От няколко години имаме тенденция към намаляване", каза държавният глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В Беларус, където броят на заразените с нов коронавирус е 15 828, не е въведена карантина. Противно на предупрежденията на Световната здравна организация, училищните класове се възобновиха в републиката на 20 април, на 25 април се проведе общонационален съботник, тече подготовка за парада за Деня на победата. При тези условия в републиката започна да действа "карантината на хората", много беларуси доброволно минимизират социалните контакти и избират режим на самоизолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статистиката излиза че здравеопазването на Беларус е по добро от това на Израел. Което ми звучи като мръсен виц.😆😆😆😆😆😆😆
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворили се 1000 души с маски, ръкавици, провизии да се пазят от ковид. Докато се пазят 1 година, 60 от тях умрели от всико друго, но не и ковид.Излезли останалите, докато се пазят от зараза на тротоара, 3-*** ги блъснала кола. Двама се закашляли - ковид!!!! А не, просто рак от цигарите, не е страшно, от него не се умира.Отворили НСИ и какво да видят. Смъртност от ковид 0,00341% на 1000 души?! А защо, мамка му тогава се крихте:Защото трупове, морги, чували, тези, които ни обичат, интубация
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато ревете колко е страшно вирусчето и докато унищожавате бъдещето на децата си, ще го изкарате или вече сте го изкарали "на крак" и ще умрете от 1000 други неща. Дори и в най-засегнатите държави, с най-изкривени статистики като Испания и Италия общата смъртност на населението е минимално повлияна от вируса ви. Докато ревахте за лекарите (лека им пръст на хората), които починаха, по болниците налепиха още 50 некролога, кой от цигари, кой от диабет, рак...
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преседателят на колхоза Лукашенко имаше огромен късмет с коронавируса - първо, той няма много престаряло население (продължителноста на живота в страната е ниска), второ, здравната система е от съветско време и е железна, всички са ваксинирани с БСЖ, а и белрусите по ген са устойчиви на коронавируса и т.н. Затова Беларус е единствената успешна страна без карантина. Въпреки това Лукашенко даде 2 млрд евро за да се справят болниците с епидемията
30
2
 
4
 
! Отговори
Зорба преди 3 години
*** много пиете,бе!
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала бе п1ч! Лукашенко, Болсонаро, Швеция-Да живей!Доло Некросъюза!
28
1
 
3
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Бре тая корана,така ме стресира,че криейки се в мазата,така и не разбрах,кога е станало 2050г. АМА ПОНЕ СЪМ ЖИВ.
27
2
 
9
 
! Отговори
До ХМ преди 3 години
Здравеопазването във Беларус е на ниво, социално и почти безплатно,за разлика от търговксите дружества в които са се превърнали здравеопазванията на Българи,САЩ и част от Европейските здравни системи.В САЩ говорят,че коронавируса бил расист,не просто небялата раса е бедна и лишена от здравеопазване.Говорим за около 40млн с нелегалните ,плюс още десетки милиони.които се страхуват да отидат във болница,за да не ги сюрпризират с 50000$ например.Затова там са много жертвите.
26
4
 
4
 
! Отговори
хм.. преди 3 години
Беларус бо брой на заразени се нарежда някъде до Израел и Австрия.Двете държави обявяват към 230 и 600 мъртви и като се знае на какво ниво там е здравеопазването,данните ,които Беларус показва са меко казано-нереалистични.Или там заразените хора не умират. При 16,700 заразени и само 99 мъртви и само около 3,200 оздравели ,като оздравелите на Израел-9,600 на 16,200 заразени, на Автрия-около 13,200 на 15 500 заразени.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,тоя не се съобразява с никой ,явно че вироса и е *** гръб,и умират хора като със слаба имунна система,нали знаете от подобни болести някои и хора стават много богати,и сега па и и милиарди евро ще събират,и те ще отидат при определени хора))
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен.Мога да проследя с елементарно търсене във Фейсбук всичките ми съученици, състуденти и колеги. Има такива, които поркат здраво, умерено и въздържатели - спортисти.Аз съм на 52 години. Разликата в снимките на поркаджиите и въздържателите визуално е 30 години. Направете си сами експеримента и ако не съм прав ме заплюйте.В началото на кризата отпуснах малко алкохола. Започнах с 500мл вино на вечер. След 2 месеца и от 1 литър не ме хващаше. Спрях пиенето моментално.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларус и Швеция доказаха ,че не им пука, колко хора ще затрият без да им мигне окото на техните политици.-------Никой никого не д затривал и не може да затрие.Който се смята за заплашен от затриване, да се заключва вкъщи и да си пази кожата.Не може да се орязват правата на хората, защото някой с разклатено здраве се чувствал заплашен. А вие знаете ли, че откраднахте два месеца от живота на хората? В нашия случай беше направено, заради рейтинга на управляващите и за да ми натякне днеска е
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото, нали няма страшно, защо изобщо са спирали училищните класове и защо започва да действа "карантината на хората"?Забелязва се следния феномен: страните, които се тупаха в гърдите как вируса не е опасен, тихомълком и къде на национално ниво, къде самоорганизирано започнаха да вземат карантинни мерки независимо от това каква е официалната линия, та и Беларус така както ги гледам.
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропуснал е да каже колко от починалите от сърдечно съдови заболявания и пр. са били болни от вируса. Или не са ги тествали за по-сигурно?Вече знаем, каква е политиката на конспираторите, че вирус няма, щом има придружаващо заболяване то в причината. Така като му слушам на тоя обясненията как се опитва да омаловажава проблема, явно и той е от тия. Жалко за хората.
20
10
 
2
 
! Отговори
Мангар преди 3 години
И заради това ги оставяш да мрът?
19
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До ЖороЗа какво точно става дума?То много неща могат да се имат в предвид.Ако е до заразените и болните с Ковид 19 , според статистиката са 16.Един починал.
18
2
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Ямболски *** Живях в Ямбол преди много години.Да си чул нещо за този прекрасен град?
17
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 17Благодаря за комплимента ГОТИН
16
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ямболски цъpвyлБеларус и Швеция доказаха ,че не им пука, колко хора ще затрият без да им мигне окото на техните политици.
15
19
 
28
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Беларус и Швеция се оказа,че не им пука от световните господари! Браво!