Бездомниците в Будапеща в сградата на общината

Там ще получават и медицински грижи
3
Бездомниците в Будапеща в сградата на общината
Снимка: Pixabay

Кметът на Будапеща Гергей Карачон отвори сградата на общината за бездомници, които искат да се карантинират в условията на пандемия от новия коронавирус, предаде БТА като цитира ДПА.

Карачон, който бе избран на поста миналата година като кандидат на опозицията, съобщи новината на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Първоначално било предвидено бездомниците да бъдат настанени в празно училище в предградието на столицата Чепел. Районният кмет, Ленард Борбей от управляващата дясна националистическа партия ФИДЕС, обаче подел кампания срещу плана.

"Столичната управа защитава онези жители на Будапеща, които са най-уязвими, не само от пандемията, но и от низките клеветнически кампании на политиците от ФИДЕС", написа Карачон във Фейсбук.

Той уточни, че крило от сградата на общината ще бъде пригодено за бездомници, които ще получават там и медицински грижи.

През октомври политикът от Зелената партия бе избран за кмет на Будапеща като единен кандидат на унгарската опозиция.

Столицата на Унгария не е единственият град, отворил сградата на общината за бездомници, отбелязва ДПА.
През ноември кметът на Париж, социалистката Ан Идалго, пригоди две пищни зали за хора без постоянен адрес, които да прекарат там зимата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
учителката няма ли да приеме и тя бездомници, да ги нахрани, да им преподава уроци по руски и т.н.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са извращенията на лъже-десните, ляво-либерални партии - един от проектите на Сорос за разложението на Европа и превръщането и в територия със слаба държавност, лесна за управление от Щатите.Както в България така и в Унгария (а и в цяла Европа) те успяха да спечелят вота на младите и неориентирани избиратели в столиците - тук подобни партии са "Да, България", "Демократична България", "Зелените", "Реформаторски блок" и тн...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е сградата на парламента в Будапеща.