СЗО: САЩ не са доказали за изкуствения произход на коронавируса

Редица учени вярват, че вирусът е предаден от животни на хора
5 май 2020 13:40, Ния Христова
12
СЗО: САЩ не са доказали за изкуствения произход на коронавируса
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация твърди, че от Вашингтон не са представили никакви доказателства, с които да подкрепят "спекулативните" твърдения на президента Доналд Тръмп, че новият коронавирус е произведен в китайска лаборатория, предаде АФП. 
 
"Не сме получавали нито някакви данни, нито специфично доказателство от американското правителство, свързано със сочения произход на вируса – от наша перспектива това остава спекулативно", заяви Майкъл Райън директор по спешните ситуации в СЗО. 
 
Учени са убедени, че вирусът е "прескочил" от животни към хора, като се е появил в края на миналата година в китайския град Ухан, най-вероятно на пазар, на който са се продавали екзотични животни за храна. 
 
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвинява Китай за разпространението на COVID-19. Държавният секретар Майк Помпейо заяви в неделя, че има "големи доказателства", че вирусът произлиза от лаборатория в Ухан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
А* преди 3 години
СЗО е компрометирана и мнението и не е меродавно. ,,Благодарение" на СЗО сме в пандемия. Срам и позор!
8
0
 
2
 
! Отговори
Замисете се Китай преди 3 години
Когато се посегне на екзотиката на природата майка,тя си отмъщава,спрете с посегателството,спрете.Това е предупреждение
7
2
 
8
 
! Отговори
Преди 5 месеца преди 3 години
Тия от вас с повече мозък ще си спомнят че Тръмп хвалеше Китай за своевремената реакция и обясняваше на всички колко безобиден е тоя коронавирус . А цял свят мърмореше и обвняваше Китай в нарушаване човешките права на народа си заради изолацията на цели градове и КПП-тата с военни във всеки квартал и ТРАНСПОРТИРАШЕ своите туристи от Китай без да ги провери дали са заразени .СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ? Сега, когато САЩ и Европа са пламнали и показват безсилие в битката си с вируса ... виновен бил Китай.
6
4
 
4
 
! Отговори
От щаба.. преди 3 години
Да не излизат и пиене на повече - дезинфектанти , доместос за чудесен ефект до бляськ
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"спекулативните" твърдения на президента Доналд Тръмп, че новият коронавирус е произведен в китайска лаборатория''тези твърдения на САЩ са свързани ц нещо друго , САЩ дължат на Китайняколко трилиона долара ,и за да си ги спестят ,правят такива изказвания ,готвят се да съдят Китай за да получат обещетения ,
4
0
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
не само това, ами Yanling Huang е изтрита и от сайта на Лабораторията в Ухан, при положение, че нито е уволнявана, нито е напускала, единственият служител някога изтрит от сайта - дори всички бивши служители стоят и за капак - е в пълна неизвестност. Ако не е истина, че Yanling Huang е Случай0 на Чумата, къде е и защо Китай тогава не направи най-простото да запуши устата на обвинителите - да предостави Yanling Huang за разпит на Международна Комисия или още по-малкото да я покаже, че е жива!!!??
3
1
 
6
 
! Отговори
Фалшива Пропаганда преди 3 години
САЩ, Доналд Тръмп и който и да е никога не са твърдели:"коронавирус е произведен в китайска лаборатория"това е Тотална Фалшива Новина. Твърдението е и вече има цял Доклад на Вашингтон и още 4-ри държави, че от Лабораторията в Ухан са Изпуснали вариант на вируса RaTG13=Освен това, че са га изпуснали като служителката Лаба в Ухан на име Yanling Huang се е заразила и след това го е предала на гаджето си.Ако АФП или Китай твърди обартното да предостави Yanling Huang, която е в неизвестност!!
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, от лаборатория е, ама не от Ухан, а от ф.а.щ.!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нищо.Ще го докажат.Трябва им само още малко белина.