Китай обвини Помпео, че лъже, за да го атакува

Реакцията на Пекин на епидемията е била прозрачна
7 май 2020 22:00, Елка Василева
31
Китай обвини Помпео, че лъже, за да го атакува
Снимка: архив, БГНЕС

Китай обвини американския държавен секретар Майк Помпео, че изрича лъжа след лъжа в продължаващите атаки срещу Пекин заради пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс.

Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин потвърди, че реакцията на Пекин на епидемията от COVID-19, избухнала в Китай в края на миналата година, е била прозрачна, и че американските политици отправят неоснователни обвинения срещу Китай.

САЩ обвиняват Пекин, че е изпуснал от контрол епидемията, припомня агенцията.

Още по темата

Говорителката каза също, че възразява срещу намесата на САЩ във вътрешните работи на Китай в отговор на въпрос за решението на Държавния департамент да отложи представянето на доклад пред Конгреса с оценка дали Хонконг се ползва с достатъчна автономия от Китай, за да може да продължи да се ползва от специален режим от страна на Вашингтон.

Помпео заяви на пресконференция вчера, че докладът ще бъде отложен, "за да отрази допълнителните действия", свързани с годишната сесия на китайския парламент в края на май, припомня БТА.

Говорителката заяви, че Китай подкрепя Световната здравна организация (СЗО) в усилията й да разследва произхода на пандемията от COVID-19 и се противопоставя на опитите на САЩ и някои други страни да политизират въпроса и да отправят нападки към Пекин.

Попитана за коментарите на американския президент Доналд Тръмп, който сравни епидемията с Пърл Харбър и атентатите от 11 септември, говорителката на китайското външно министерство заяви, че врагът, пред който са изправени САЩ е коронавирусът, а не Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Това се вътрешно политически игри на Тръмп. САЩ са инвестирали всичките си бъдещи приходи за 20 години напред в Източните икономики, които няма как да контролират военно. Това са пари на пенсионни фондове, корпоративни фондове, не някакви си фирмички. И с пръст не могат да пипнат Китай. А ако закрият СЗО все едно губят влияние в Африка. И нея не могат да пипнат. Единствено могат да наложат някаква дигитална диктатура. Всичко до първия сериозен климатипен пандемичен катаклизъм
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам на Китайската Комустическата Партия.Тя никога не лъже!Каже ти ми БКП кога е лъгала?Никога!Само веднъж за Чернобил!
24
5
 
2
 
! Отговори
Теоретик преди 3 години
В Китай а и не само там има над 30 млн мъже повече отколкото жени защото се правят масово аборти на женският плод.Смятайте тия като полудеят за женско към кои ще се обърнат точно така към европейките щото само тука жените са повече от мъжете.Та мислете като правите дъщери на кой ще ги давате после.
23
4
 
2
 
! Отговори
Придседателят Си преди 3 години
Помпео лъже и че са умрели 75 хиляди американци от китайския вирус. Няма нито един починал от него, всичко е лъжа.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли САЩ ще сринат Китай за 72 часа. Ако можеха вече да са го направили.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия пият боярешник. В САЩ пият белина. В Китай ядат прилепи. Абе какво им става на тея?
20
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 3 години
До Наблюдател - Точно така, а Гърция е Южна Македония, но не повече от 1/3 - останалото си е Тракия. Гърчолята са пришелци от Африка, и може да се наричат СС (Северна Сомалия).
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Beлика Америка ще срине шипнооките за 72 часа.Вие сте много злобни и очевидно прости.Real soon the islands in south China see will be leveled to the ground !!!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пампаецът да си докаже обвиненията.По същата логика всеки може да топне всеки друг в казана с катран.На американците е доказано, че не може да се разчита и вярва.Малко ли демокрация посяха по света...Да се мобилизират и да работят с Русия, тогава може и да им се получи....а, да, щях да забравя, и да намалят белината.
17
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Знамето на Китай е северномакедонско и китайците са антички северномакедонци.
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам но нищо не беше прозрачно. Да ме извинява Китай. Те дори заплашиха със затвор човека който пръв спомена публично за наличието на корона вируса и на всичкото отгоре го оставиха да умре. Може за тях наличието на подобни болести да е нормално но не е така за останалия свят. Ако не за друго поне за това трябва да носят отговорност. И за в бъдеще да престанат да произвеждат на конвейер вируси. Тоест малко да променят навиците си.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава чиито поданици са 1,5 мил. дали ще остави Помпео, да си разиграва политическите интриги. Да не говорим, че нивото на дисциплина и организираност в много по голямо от която и да е държава по Западен модел. И сега когато икономиките не са това което бяха къде е тръгнал може би.Ще му се окажат къси ръчичките на Помпео.
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато съществува САЩ целият останал свят ще им бъде подчинен;ще преживеем много коронавируси: много санкции,арабски пролети и т.н. ще имаСАЩ сй световно зло
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13А ти усещаш ли как се приближава купичката ориз, супичката от прилеп, 16 часовия работен ден в завод с решетки на прозорците, за да не ти дойде идеята да скочиш оттам?Още ли се радваш, другарю?
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофобски ***, усещате ли вятъра на промяната и края си? :)
11
5
 
5
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
Що не Напишете за Брюксел - Пратиха Писмо до Комунистите в Пекин, в което Декларират Приятелството си - Вечната и НеРазделна Любов на Брюксел към Комунистическите Репресори и Диктатори в Пекин! Това е Най-Срамният Акт Извършван от Брюксел, но това не е всичко - Пекин не Харесал няколко реда от Писмото и Ги Цензурирал - Брюксел като препикани се извинили и се съгласили с Цензурата на Писмото им. Цял Свят днес се подригава на Брюксел колко ниско паднаха и Как Закопаха Европа в Китайско Р0бство!!!
10
4
 
4
 
! Отговори
Слава императоре Си! преди 3 години
Велик !
9
6
 
6
 
! Отговори
fact преди 3 години
тая е луда!Врагът на САЩ Е КИТАЙ, А НЕ КОРОНАВИРУСЪТ!Тръмп ви го каза кат го избираха - сега си изпълнева обещанията за връщане на производства и сатанизиране на Китай. Кораната е ПОВОДЪТ,А ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ КИТАЙ СА НОВИТЕ ИНДИАНЦИ.УДРИ, ВОЙНАТА ПОЧНА.
8
6
 
11
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Аз на комунисти ,не вярвам!Хеле пък на китайски мутри...
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дръпнатите що се правят на ощипани невести а й американците които са им съдействали. В лабораторията в Ухан имат участие и френски вирусолози. Вируса е Мутирал от два щама Ебола и друг който не са го познавали. Момчето което откри корона вируса ги е предупредил през декември. Но комунистите го вкарват в затвора за пускане на слух. Чак когато хора започват да *** по улиците на Ухан се задействат. Но вече е късно света е запален. Така че и Американците и Французите са виновни.