Коронакризата предизвика цунами от омраза и ксенофобия

ООН призова за край на конспиративните теории
8 май 2020 11:21,
42
Коронакризата предизвика цунами от омраза и ксенофобия
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова днес да бъдат положени всички усилия за слагане на край на „цунамито от омраза и ксенофобия“, предизвикано от коронавирусната пандемия, предаде АФП.

Още по темата

„Пандемията продължава да отприщва цунами от омраза и ксенофобия, търсене на изкупителни жертви“, заяви Гутериш без да посочва конкретни страни.

„Настроенията срещу чужденците се засилват и онлайн, и по улиците. Разпространяват се антисемитските конспиративни теории, извършват се свързани с Covid-19 антимюсюлмански атаки“, посочи той в свое становище.

Според генералния секретар мигранти и бежанци са наклеветени за носители на вируса и лишавани от медицинско лечение, допълва БНР.

Трябва да сложим край на речта на омразата в глобален мащаб, а образователните институции да учат младите хора на „дигитална грамотност“, призова още Гутериш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък разбрах, че са му подарили 5Джи антена, да я забучи у дома си, за да може да облъчват квартала по-необезпокоявано. Мисля, че на много такива велики хора са дали по една антена, *** ги гони, ако си нямаш друга работа, най-малкото понеже самите те не са там.
35
2
 
11
 
! Отговори
яко преди 3 години
Браво. Вируса ще излезе че е искрата, която ще подпали пожара който ще изпепели глобализацията и либералната траверсия. Ще сложи края на свят в който едни говорищи на английски *** изсмукват жизнената сила на всички останали, и то така че да им хареса.Всеки за себе си, това е новото нормално. Край на дъмпинга . Край на културното робство.
34
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тук няколко душевни *** на ***
33
5
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Дано съм лош пророк,но накрая всичко ще рухне,държавността ще се разпадне,и тогава,ще настане хаос и анархия от най първичен тип.Заразата няма да си иде нито лесно нито скоро.Вируса е модифициран,постоянно да мутира,което затруднява намирането на ваксина и лечението му.И положително някой ще опере пешкира.(дано не съм прав)
32
4
 
13
 
! Отговори
Младеж преди 3 години
В така наречената ,, демокрация,, няма общество. Единствено има индивид, Егоизмът е водещата сила. Човек за човека е вълк. Никой не се интересува от другите ,освен най близките. Непознатите са само и единствено средство за евентуална полза ,или печалба. Тези които правят дарения ,или помощи е за куртоазия. Ако някои го правят искрено ,е за да си изкупят греховете за неговият възход. Ако имаше ОБЩЕСТВО ,никой не би трябвало да има нужда от помощ. Всеки би бил задоволен от всичко което му е необх
31
2
 
13
 
! Отговори
валят кифтета преди 3 години
Ха ха ха това все едно да обясняваш на някой западен lowlife къде точно се намира България , ха ха ха или пък не прави разлика между бг ром и българин щото западните медии му прoмили мозъчето че встщност е едно и също нещо ха ха ха далтонисти , ха ха ха ама иначе са инфо хай тек ха ха ха ....м да ......
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Общи благо няма. Избих си го от комунистическата глава. Всевластно правителства не трябва д сина. Избий си го от фашистката глава.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3180 от хората са просто ***, така че мисленето е ... безмислени за тях.
28
6
 
11
 
! Отговори
Младеж преди 3 години
Първо спрете омразата която медиите насаждане ежечасно всеки ден към нашият братски народи от Русия. Всеки който мрази Русия аз го мразя от цялата си душа. Е как да се спре тогава кажете...??? СЛАВА НА РУСИЯ !!! АМИН !!!
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да видим: тоя иска хората да мълчат и да не мислят, да спрат да се изразявят, да показват чувства и да се *** всичко каквото се говори за чиста монета, да спрат съпротивата към всичко неправилно, и да не търсят виновници за кризите. И този човек е някакъв от никого неизбран лидер. ООН - абсолютно ненужна, недемократична, демагогска, гълтаща пари организация от диктатори. Това сте
26
4
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Мен дълбоко ме смущават намеците за връзка между присъствието на китайци в дадена страна и броят на заболелите/ загиналите. Например ако сравниш броят на китайците в европейските страни с броя на заболели/ загинали - воала! Удивително съвпадение би видял всеки расист! Повече китайци в дадена страна води до повече заболели/ загинали според расистите! Това дълбоко огорчава моята лояво либерална душа! Бих предпочел всички бели расисти да измрат, но по никакъв начин да не се ограничава имиграцията!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото зло на този свят е в отделния индивид.Този индивид трябва да се образова и контролира в името на общото благо.Безграничната свобода дори на образования води до злоупотреба с общото благо.Контролът над диви екземпляри води до масови ексцесии.Контрол не може да се упражнява глобално.Има приета рамка за една общност и това е държавата така, че всяко посегателство над държавността, е посегателство над човечеството.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Критиката се усилва, значи сме на прав път.
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антониу Гутериш е стар маоист още от младежките си години, така че е нормално да се притеснява за идеологическата си родина Китай. Тук възниква и въпроса кой постави начело на СЗО към ООН другият маоист Тедрос Гебрейесус?
22
2
 
12
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
Това дето аз съм го имунизирал, вие не можете даже да го разболеете
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ООН стана една напълно безсмислена организация. От там идват само глупости и даже откровени идиотии. Тези другари щрли да изкореняват речта на омразата. хахаха Та те постоянно сипет реч на омразата лъм всички несъгласни. Абсолютни лицемери!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19:С цялата си образованост и логика, вие, наистина ли мислите, че коронавирусът предизвикващ COVID 19, този предизвикващ AIDS, праисторическият вирус предизвикващ Ebola не са манипулирани в лаборатории?Не е ли по-разумно да се образоват правителствата на необразованите народи и да се обясни на всички, че повече от 2 деца в семейство не е цивилизационно приемливо?
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХСледващия път няма кой да им помогне!
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
happy birth day europa!
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния диктатор. Омразата е човешко чувство, което се явява като реакция срещу несправедливостта, теоретизирането означава мислене, конспирацията означава разкриване на корумпираното и гнилото във властта, а антисемитизма се появява защото на хората им писна недемократично избрани евреи да им диктуват правилата.