"Ер Франс" ще мери температурата на пътниците преди полет

На борда няма да се допускат пасажери с над 38 градуса
9 май 2020 16:26, Анисия Иванова
14
"Ер Франс" ще мери температурата на пътниците преди полет
Снимка: Pixabay

Служителите на авиокомпания "Ер Франс" ще мерят температурата на пътниците преди полет. Това се казва в съобщение, публикувано днес на сайта на авиопревозвача, предаде ТАСС.

"От 11 май 2020 г. за гарантиране на санитарната безопасност "Ер Франс" постепенно ще въведе за пътниците на своите полети система за проверка на температурата преди излитане", се посочва в съобщението. Подчертава се, че измерването ще става с безконтактни инфрачервени термометри, съобщава БТА.

"За да бъде разрешено на даден пътник да се качи на полета, температурата му трябва да бъде до 38 градуса. На клиенти с по-висока от тази температура може да бъде отказано да летят и в такъв случай резервацията им ще бъде прехвърляна за по-късна дата, без да се заплаща за това", обяснява авиокомпанията. Тя припомня, че от 11 май всички пътници и екипажи трябва да носят маски по време на полет. Това изискване важи и за персонала, контактуващ с пасажерите.

Освен това във вътрешните полети и на кратките полети в Европа няма да се раздават храни и напитки. При полетите на дълги разстояния услугите, предоставяни на борда, ще бъдат ограничени - предпочитание ще се отдава на опакованите продукти, подчертава "Ер Франс". Ще се прави и допълнителна дезинфекция на салона.

От 11 май Франция започва постепенно да излиза от режима на самоизолация, въведен на 17 март във връзка с пандемията.

По последни официални данни във Франция от заразяване с коронавируса са починали над 26 000 души. В болници се намират почти 23 000 пациенти. От началото на пандемията са оздравели около 56 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-съществено е какво ще измислят за да предодвратят заразяването чрез климатичната система.А температура трябва да се мери.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГУлям разход с тия термометри-60лв. То и ползата е същата. Хората пият по 1 парацетамол и минават безпрепятствено.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с температурата е пълна глупост. Изобщо не е показателна дали човекът е болен или заразен. Но поне имат някакъв план за излизане от кризата. Ако не полетят до 13ти юни, всички самолети и екипажи ще останат завинаги приземени. Което е доста гадно, най-вече за нас пътниците. Изобщо чака ни бедност по всички параграфи. Тая епидемия в България не се усети особено, но на практика срина западна европа. А повечето наши бизнеси са свързани с нея, така че...кофти. Затегнете коланите и се дръжте
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лакомии
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ер Франс трябва да поеме разноски за лечението на пътник, заразен по време на полет.Знае се,че се в самолет хората ке заразяват чрез вдишване на въздуха от климатиците
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3.И това няма да помогне. По-скоро ако има начин да се ползва бърз доказан тест на летището и само който е отрицателен се качва.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе, значи заразен с короната и 37.9 може. Смях.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те наште роми им намериха цаката на такива термометри. Пият по 3-4 нурофена или нещо подобно и температурата пада. Последните дето хванаха на летище София толкова се бяха престарали, че температурата им била малко около 35 !! Това усъмнило митничарите и те ги вкарали някъде да поседят 1 час и тогава лъснала работата...
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото решение (и то далеч от ефективно) е еднократна маска pp3 за всеки един пасежер и дезинфекция в ръкава преди самолета,като пътниците се качват един по един под строй и ред.
2
0
 
9
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
Каквото и да мерят, всички дишат един и същи въздух в самолета. Филтрите не помагат. Ако някой от предните е заразен, този на последната седалка също ще бъде заразен.
1
2
 
7
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
тея мизерници останаха ли им пътници бе....