Поне три щели да са вълните на заболели от коронавирус

COVID-19 – новото нормално, личната отговорност е най-важна
67
Поне три щели да са вълните на заболели от коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Очакват се минимум три вълни на заболели. Първата вълна, която имахме от епидемията, вълна на хроничните заболявания, които бяха отложени, и третата вълна е на тези заболявания, които са остри и нововъзникващи, но хората ги е страх да отидат в здравните заведения. Тези вълни са предвидими", обясни пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Нова тв.

Още по темата

Той съветва, ако се проявят симптоми на остри заболявания, незабавно да се направи консултация със специалист.

"Получаваме все повече информация за коронавируса и сме много по-наясно какво се случва. Но отхлабването на мерките прехвърля отговорността от един орган, който следи за мерките, към всеки от нас индивидуално. Всеки, който не се е срещнал с вируса и няма имунитет, ще боледува", заяви пулмологът.

Според него трябва да се свикне с т.нар ново нормално и личната отговорност трябва да стане основен компонент от нашето битие.

"Когато се разхлабят мерките централно, не бива да се разхлабват нашите мерки индивидуално. Стратегия трябва да има на няколко пласта и не само за пандемията, а и в цялото здравеопазване. Трябва да има стратегия по тестовете, които се правят, също и стратегия по изолирането на отделните случаи. Не по-малко важно е да има стратегия в здравеопазването, която не включва само COVID-19", каза още Симидчиев.

Той е на мнение, че всички планови операции, както и всички други планувани дейности, свързани със здравеопазването, които са били отложени заради коронавируса, трябва да бъдат възобновени. Това, според него, означава претоварване на системата. Заради това е необходима ясна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото наредите. Изглежда на някои хора много им допадна играта с човешки съдби.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седем. Святото число е седем.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Камелия само вълна и е в ръцете
56
1
 
2
 
! Отговори
9АА преди 3 години
До луди-ят е само 57Този,който пусна вируса, има много помощници....
55
0
 
6
 
! Отговори
Абу Халиб Ал Абди преди 3 години
Един търговец излизал от Багдат и срещнал Смърта и попитал:- Къде отиваш Смърт?- Да покося 1000 души.Срещна ли се след време пак и търговеца попитал:-Ти каза, че ще убиеш само 1000 а умряха 6000?-Аз убих 1000, другите умряха от страх ;)
54
3
 
6
 
! Отговори
ЩАС преди 3 години
Ще са толкова колкото господарите кажат на раята, а тя раята ще сведе глава и ще изпълнява :)
53
0
 
5
 
! Отговори
луди-ят е само един преди 3 години
Тоя който пусна вируса,цял свят го знае.Трябва да бъде арестуван и съден от международен трибунал за геноцид срещу човечеството
52
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До интересна статия 54Ако всеки тестиран с въпросните тестове гарантирано се заразява, остава един въпрос: същите ли тестове се ползват и тук в БГ?Между другото в буквален превод от латински тестис = свидетел!
51
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Смея се като крастав,който се чеши на тел !
50
0
 
4
 
! Отговори
интересна статия преди 3 години
ВНИМАНИЕ: The Telegraph тестовете за COVID-19 са заразени!На 31 март известният британски вестник съобщи: Възникна задръжка в тестирането за коронавирус, след като в тестовите набори бе открит Covid-19. На 30 март люксембургската посредническа фирма Eurofins, отговаряща за доставката и проверката на качеството на тестовете за Covid-19, уведоми правителствените лаборатории във Великобритания, че в пратките им Е ОТКРИТ КОРОНАВИРУС, а именно в иглите
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са три вълните а седем .
48
2
 
3
 
! Отговори
интересна статия преди 3 години
На 31 март известният британски вестник съобщи: Възникна задръжка в тестирането за коронавирус, след като в тестовите набори бе открит Covid-19. На 30 март люксембургската посредническа фирма Eurofins, отговаряща за доставката и проверката на качеството на тестовете за Covid-19, уведоми правителствените лаборатории във Великобритания, че в пратките им Е ОТКРИТ КОРОНАВИРУС, а именно в иглите
47
0
 
4
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Вълните ще бъдат 19.
46
0
 
3
 
! Отговори
Третата вълна преди 3 години
ще са пациентите на д-е Цветеслава Гълъбова/нали знаете коя е?!? ;-)
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 46 5G не влиза през кожата, както ренгена или лъчите на слънцето, за да увредят днк-то в клетките и да ти навреди на организма. Набийте си го в *** кратуни веднъж завинаги!Даже ей такива като теб във фейса тръгнаха да правят кампания да свалят антените от покривите на 5G мрежата, защото е с голяма дължина на вълната и се изисква на по- малко разстояние да се монтират антени. Ама веднага го определиха като облъчване това някои радиофоби.
44
2
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
ще разхлабят мерките и ще видят дали умират повече хора...ако умират, пак ще затегнат...проста логика...
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако допуснем 5G да е в България, Корона вируса ще е завинаги тук!!
42
4
 
2
 
! Отговори
Танзаниец преди 3 години
Наш Президент много умно,учило в *** на гяволък и хамерикаци ни мой излъга
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако направят едно проучване ще се окаже, че много хора са боледували от Ковид 19 през декември, януари и февруари. В тези месеци и много възрастни са починали от този вирус. Тогава ни будалкаха,че било грип А, после грип Б. Дрън-дрън!Началото на извънредното положение хвана отшумяването на епидемията. Сега зорлем поддържат огъня разчитайки на влизащи отвън заразени и ромейските гета.
40
5
 
20
 
! Отговори
ГЕНОЦИД преди 3 години
В България на ден умират по около 350 души. България е на първо място по смъртност в ЕС на глава население.България е най-бедната членка на ЕС. България е на последните места по продължителност на живота в ЕС. Какъв КОРОНАВИРУС, какви 5 лева, какви мврки, какво затягане! ГЕНОЦИДА си върви от 30 години, коронката ни е последната грижа. Освен това действията до момента по отношение на Ковиса непоследователни, нелогичи, противоречиви и пресилени. Поне аз така мисля.