1955 са заразените с коронавирус у нас

Благоевградско село е огнище на заболяването
Обновена: 10 май 2020 08:23 | 10 май 2020 08:17,
211
1955 са заразените с коронавирус у нас
Снимка: БГНЕС

1955 са регистрираните случаи на коронавирус в страната. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Още по темата

44 са последните положителни проби. Те са констатирани в областите София (7 случая), Благоевград (15 случая), Пазарджик (5 случая), Видин (4 случая), Кюстендил (4 случая), Ямбол (3 случая), Плевен (2 случая), Кърджали (1 случай), Монтана (1 случай), Враца (1 случай) и Сливен (1 случай).

По думите на доц. Димов причината за увеличението на броя на заразените в благоевградска област е регистрирано огнище на заболяването в село в община Сатовча.

Най-много заразени до момента има в София
– 830 души. От всички 1955 констатирани с COVID-19 – 955 са мъже и 1000 са жени.

389 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 56 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 209 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
1
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Да се наложи блокада на - софия наи много заразени има тук , за да не се разпространява по цяла бьлгария
168
4
 
2
 
! Отговори
АнатемаНаСашоНереза преди 3 години
А СДС-Чумата зарази милиони,които докато скачаха и припяваха като ***:"Кой не скача е червен",СДС-Бацилите ги окрадоха и изкормиха държавицата им.
167
5
 
13
 
! Отговори
seira преди 3 години
"КОРОНАКРИЗАТА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ни занимават с такива смешни номера
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** са на припек сега и активността им слаба сега...
164
3
 
4
 
! Отговори
Ранен Капитализъм преди 3 години
В България взе има няма 2 милиона жертви.То има ли друг подобен периода историята на страната. По логиката на Мутафчийски, тези хора щяха да си живеят и досега при по-справедлува социална система. Налага се експроприация на експроприаторите.
163
2
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
Ако се преустановят тестовете няма да има нови инфектирани!Тъй, че съдете сами доколко понятия като средно аритметично, медиана, средно квадратично отклонение и.т.н. са ви ясни каква информация се поднася!
162
10
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Защо се трие и блокира? Отново ли разпъват чадър над кроуна радев и червените?
161
7
 
2
 
! Отговори
Петко преди 3 години
До Анонимен 160.Ами ставай виетнамски комунист и заминавай.Ей къде е Ханой.
160
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази бройка е само частица от останалите заразени които са без симптоми но сеят заразата. По колко теста правят на ден и къде ги правят. Ако тръгнат да правят тестове както правят в белите държави ще се окаже че сме задминали доста държави по заразени. Но няма да тръгнат няма да останат милиони за делкане. Тук се тестират само хора в последен стадии пред умирачка. Които дишат не ги поглеждат така направиха тук в чепинци. Казаха на човека че щом още диша защо вика бърза помощ. Като спре тогава.
159
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказва се, че само комунистите са за реални мерки за спасяването на хората. Вижте какво стана в Китай, Северна Корея, Виетнам и вижте какво става при демократите в България, Италия, Испания, САЩ,... и техните псевдомерки.
158
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко ще е, ако 95 годишния почине. Така ще имаме един глас по-малко срещу мутромафията.
157
0
 
7
 
! Отговори
777:::%%% преди 3 години
До Анонимен152 - - - просто няма изследвани - няма и позитивни . . . . . . . освен някой да си покаже теста от чужбина ! ! ! ! !
156
19
 
2
 
! Отговори
Захарин Василев преди 3 години
Тоя 95 годишния го пиши бегал! Тъкмо един гласоподавател на БСП по-малко!
155
16
 
4
 
! Отговори
За ранния комунизъм преди 3 години
За ранния комунизъм нито си чел история нито си живял по това време нали?Да сравняваш ранния комунизъм с избиването на хора без съд и присъда с положението сега е подигравка.Само вижте както стана вчера в Беларусия където един диктатор изкара народа си на парад по собствената си прищявка.Добре че народа е приел негласна съпротива и е наложил НАРОДНА КАРАНТИНА за да се пази.Гледам днес Таско Ерменков забулил се с маска да се пази но иначе всички комунисти са против спасяването на хората и мерките
154
5
 
8
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 3 години
Няма ваксина, а има излекувани, как става този номер, явно силен антибиотик, системи, и т.н Или май скоро, няма болни.
153
2
 
17
 
! Отговори
отдавна казано преди 3 години
за ПРЕЧУПВАНЕТОНародът въобще не разбира от добродетели; той величае винаги долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, лъжците, изнудвачите и на такива той поверява своята съдба. Такива избира той за Народното събрание, а на умните, почтените народът се присмива и ги забравя. Народът е като едно добиче: колкото повече го удряш, толкоз по-бърже върви към целта, която ти си определил.
152
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Само докато минавате до сините светофари на БДЖ и малко се лекувате, истински синя светлина, с нагъната на зиг заг волфрамова жичка да свети синьо, но истински волфрам, да е истинска светлината, и истински цвят, и от всичко ще се излекувате, трябва малко и да изчакате.. Синята светлина ходи слабо по въздух..
151
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не вярвам в Търговище да няма нито един случай понеже съм от него край и знам колко гурбетчии имаме.
150
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вижда ми се, че от някои неща човек може да се предпази, от други не може или поне може да се намали смъртността. От Ковид-19 може да се предпазим и не виждам защо някои искат непременно да мрем и от него"---Така е, така е.Но ние и от много от другите болести можем да се предпазим, да ги избегнем. С това катастрофално здравеопазване и ниско качество на живот си отиват бадева толкоз хора-инфаркти, инсулти, рак...умират ДЕЦА поради отказ от лечение. Ама ние с Ковид19 лягаме и с Ковид19 ставаме