Турция ще тества всички влизащи за коронавирус

Ще се правят тестове още на ГКПП-тата
10 май 2020 20:28,
24
Турция ще тества всички влизащи за коронавирус
Снимка: БГНЕС

Всеки пристигнал в Турция ще бъде тестван за коронавирус, съобщи министърът на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой. Тестването ще започне от началото на юни.

Създаването на центрове за коронавирус тестове ще започне първоначално на летищата в Анталия и на граничните пунктове с България и Гърция „Капъкуле“ и „Ипсала“, съобщи турският министър на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой в интервю за вестник „Хюррийет“.

Още по темата

Тестовете ще се провеждат преди паспортния контрол и ще отнемат 2-3 минути. Резултатите от тях ще стават готови в рамките на 5-6 часа и пристигащите в Турция ще са длъжни да посочват адреса, на който ще се намират, за да могат да бъдат открити при нужда, пише БНР.

От Министерството на културата и туризма посочват, че програмата за сертификати за безопасен за здравето туризъм се състои от 4 стълба – здравето и безопасност на пътниците, на работещите в туризма, взетите от местата за отдих предохранителни мерки и мерките по отношение превозните средства.

Системата „ол инклузив“ не се отменя, но сервирането ще бъде по различен начин, уточни турският министър на културата и туризма.

По думите на Мехмед Нури Ерсой клиентите няма да вземат сами желаните от тях храни, а ще ги посочват на персонала в хотелите, който ще сервира поисканото. В интервю за телевизия „СиЕнЕн - Тюрк“ той подчерта, че основен критерий за сертифицирането на хотелите като безопасни ще бъде спазването на социална дистанция.

Масите и шезлонгите ще бъдат поставяни поне на 1,5 метра.

Турция се готви да постави началото на вътрешния си туризъм в края на май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ZA TURCIQ EVALA ,CHE LEKUVA I NASCHI GRAJDANI I GI SPASQVA AMA ZA TAQ BOKOVA KRADLIVA UPRAVA DET MORI GRAJDANITE SI VSEKIDNEVNO KAK DA SE RADVASCH???
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименA BE GANYU RADVAY SE 4E TURCIQ 6TE TI PRAVI BEZPLATEN TEST KOYTO V BALGARIQ DAJE V SOBSTVENNATA SI DARJAVANE TI GO PRAVQT.TI NE6TO NE RAZSAJDAVA6 DOBRE
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A pretypoto BG koga?????
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Ти направо се изумяваш.Ама при нас мерките очевидно работят.А пък във въпросните повечето страни - не работят.А кажи ми сега.
11
14
 
4
 
! Отговори
Мирилайлай преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААИнтересното е как баш бюлюкбашията на по простата част от народонаселението на Тюркието се огъзи на СЗО. Щото инак беше много ербап и дори се зъбеше на Тръмпела,но като му скръцнаха със зъби,че ще му спрят *** клекна точно както и приятелчето му Пyтя!
10
6
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
До днес, Турция е направила 1 370 000 - един милион Триста и Седемдесет Хиляди Теста,Установен брой заразени около - 138 000, излекувани 92 000, починали 3100,Турция Се Справя - Перфектно ,Тя е 83 милиона , по голяма от Германия, Италия, Испания , Франция и т.н.
9
0
 
4
 
! Отговори
Сиси преди 3 години
Знаеш ли как се правят тия тестове?
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер. Който иска да си направи тест за корона вирус, да се разходи до Одрин например. Султан Ердо плаща, а може и на далавера да останете, ако си купите дрешки на далавера. (или за каквото там ходят на тумби, не съм съвсем запознат, за което се извинявам).
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакви съвсем прости и логични мерки се вземат в повечето страни, при нас най сложните и със съмнителен резултат. Направо се изумявам
6
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всеки здрав по време на тестването ще получи бонус - я ХИВ,я Хепатит,я нещо друго.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До първия анонименТи гледай за себе си, с тоя болен мозък по-опасен си за околните бре..Виж сега Бат Бойко ще направи същото ама сметката ще излезе от твой джоб.. после няма даревеш ама..
4
15
 
16
 
! Отговори
ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО преди 3 години
Предупреждават се всички влизащи, че турският тест е малко нестандартен и малко болезнен.!
3
6
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Господарите на Бойко са на Юг от Турция.
2
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ако се окаже че тествания има антитела, ще го почерпят с рахат локум и кайве и ще му пожелаят приятен престой в държавата. После тихомълком ще му източат кръвчицата и накрая изчезна бе, просто се изпари.
1
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов да въведе веднага същото ! Покрай Байрама хилади болни турци ще влязат в България, така че проверки и на тях !А сега сериозно - знаем, че Бойко никога няма да се опълчи на Ердоган, така че пак ще си замълчим. Така е с визите за САЩ - Америка отказва да отмени визите за българи, ние вместо да отговорим с визи за американците - какво правим ? Стоим си и си траем.