Затварят кланици в Германия, тестват служителите за коронавирус

Между 17 000 и 20 000 души работят там, много от България
11 май 2020 14:09, Бойчо Попов
12
Затварят кланици в Германия, тестват служителите за коронавирус
Снимка: EPA/BGNES

Сред дълго игнорираните тайни на месната промишленост в Германия са и кампаниите за набиране на временни работници от Румъния и България, които поддържат дейността на кланиците във федералната република и които често живеят при мизерни условия, пише Investor.bg.

Забележима експлозия от случаи на коронавируса може да бъде причислена към тази "резервна армия на кланиците": например в завода на компанията Westfleisch край Кьосфелд (повече от 200 от 1200 служители са заразени), където фабриката е закрита въпреки протестите на ръководството на компанията или в кланица в Бад Брамстед (над 120 случая ).

Още по темата

След като новите изисквания за разхлабване на мерките на републиката бяха прескочени заради горещия епицентър, Северен Рейн-Вестфалия и Шлезвих-Холщайн започнаха да тестват всички кланици. Вероятно някой от бранша скоро ще изиска мерки като тези в САЩ: там, въпреки коронаворуса, на месната промишленост бе разрешено да продължи да работи според постановление на Доналд Тръмп - като „основен икономически сектор“. Ето и подробностите по случая:

Северен Рейн-Вестфалия отложи облекчаването на мерките в област Кьосфелд от 11 май на 18 май, съобщи министърът на здравеопазването на провинцията Карл-Йозеф Лауман в Дюселдорф в петък, след като множество служители на кланица в района се заразиха с новия коронавирус.

Вирусът е открит при 151 от приблизително 1200 служители. По този начин районът е над ограничението, одобрено от федералните и местните правителства за над 50 нови инфекции на 100 000 жители. „Ще затворим кланицата в Кьосфелд. Всички служители ще бъдат тествани", каза Лауман.

Премиерът Армин Лашет (ХДС) също подчерта, че не трябва да има компромиси, когато става въпрос за защита на хората. „Правилата са ясни: ако, както в Кьосфелд, даден окръг надхвърли ограничението, определено за броя на инфекциите, предприемаме бързи, целенасочени и последователни действия срещу него", каза Лашет пред Rheinische Post. Този договорен авариен механизъм е централен компонент за пътя към отговорната нормалност, пояснява ръководителят на правителството на провинцията. Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан нарече процедурата „като за пример".

Министърът на земеделието Урсула Хайнен-Есер каза, че хората в цялата страна виждат, че "в кланиците се развиват горещи точки на инфекция“. Сега правителството ще тества всички служители на кланици, както и Шлезвиг-Холщайн. Такива мерки ще се предприемат и в Долна Саксония.

Целият материал вижте тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
Прави са, защото не е проблемът в кланниците, а в хората работещи там, отиват за да спастрят някой евро и затова живеят без никаква соц-дистанция , събират се на групички, за тях използването на маски е под нивото им и затова си отрязаха клона.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен, държавите, които въвеждат такива мерки трябва да поемат сметката на 100%, включително обезпечаване на всеки един бизнес и работник.
4
0
 
6
 
! Отговори
И сега? преди 3 години
Като сте ги приели, сега карантина и ги лекувайте за ваша сметка.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като се завърне новата порция от няколко хиляди заразени хиндита ,отиде на кино платото и пика на Мутафчийски!
2
6
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Сега Кауфланд ще се напълни с вурстчета ! Плюскай,***...
1
3
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Да не забравите и да ни ги върнете заразени, тези само на документ "българи"!!!