Twitter сигнализира за фалшиви новини за COVID-19

Публикациите ще бъдат маркирани със специална отметка
Обновена: 12 май 2020 08:18 | 12 май 2020 08:17, Ния Христова
10
Twitter сигнализира за фалшиви новини за COVID-19
Снимка: Pixabay
Социалната мрежа Twitter ще предупреждава за публикации, които съдържат подвеждаща информация за коронавирус, предадоха информационните агенции.
 
Подобни публикации ще бъдат маркирани със специална отметка, която ще пренасочва потребителя към подготвена от Twitter страница или друг достоверен външен източник.
 
Ще има и предупреждения, че конкретна публикация влиза в противоречие с насоките на здравните власти. Новата политика ще обхване и по-стари публикации.
 
Платформите Facebook и YouTube също взеха мерки срещу фалшивите новини на техните страници, отбелязва ДПА.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, с други думи twatter ще ни казва кое е истинско и кое не. Родихме се най-после, либерастичните създания да ни бъдат морален компас. Само душевно пропаднали индивиди могат да им се хванат в мрежите.
8
1
 
7
 
! Отговори
haha преди 3 години
Това е типична цензура и няма нищо общо с истината. Истината няма как да съвпада само с официалната версия, а всичко друго да е фалшиво. Това обезсмисля всяко журналистически разследване например. Уикилийкс щеше да бъде обявено за фалшива информация и т.н.
7
1
 
7
 
! Отговори
jason brody преди 3 години
facebook бяха блокирали новина която в последствие се оказа вярна
6
1
 
4
 
! Отговори
jason brody преди 3 години
интересно и как ще се разбере коя новина е фалшива?
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха нашите червени експерти нещо са много сърдити че ще спират фалшивите новини. Най им беше хубаво по времето на Правда и Работническо дело а сега тежки времена били настанали за хората с различно мислене хахахахааха
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшивите новини за COVID-19 не са от вчера. Една от първите фалшиви новини за COVID-19 е, че е китайски.
3
2
 
11
 
! Отговори
фурмата преди 3 години
А кой решава кои новини са истински и кои не?Или нека да има масово зомбиране на всички хора,на мисирките, за да могат да си ни управляват какт си искат?
2
3
 
10
 
! Отговори
R преди 3 години
,Времето на социалните медии завърши. Ако имаш различно мнение си изхвърлен дори без право на научно доказателство или факти. Определено ще изхвърлят хора като Коперник или Галилео Галилей , нищо ново под слънцето , живеем във време на съвременна инквизиция, където единствено прави са тези които са на власт
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. ще жигосват фалшивите новини, за да останат само истинските фалшиви новини. Интернет бавно се превръща в това, което беше/и продължава да е/ телевизията.