Турция се готви сериозно за туристическия сезон, чака 58 млн. души

Нахиде Дениз: Турция има свой модел за справяне с кризата
Обновена: 15 май 2020 10:13 | 15 май 2020 10:10, Ния Христова
39

В Турция до момента 144 000 са дадените положителни проби за коронавирус, а починалите са 4000. Съседката ни бавно започва да отслабва ограниченията. На 1 юни най-вероятно ще бъдат отворени границите на Турция с България и Гърция, в зависимост от развитието на епидемичната обстановка. 

"Властите тук продължават да отчитат намаляване на леталните случаи, според тях заразата е под контрол. Турция прилага свой модел за справяне, който е комбиниран. Разхлабването на мерките става поетапно", каза в ефира на Bulgaria ON AIR журналистът Нахиде Дениз.
 
На гражданите над 65 г. вече се позволява да излизат в определени дни, както и на децата до 14 години. Моловете работят, но ресторантите и кафенетата все още са затворени. 
 
"Около 85% от турците одобряват мерките, 40% казват, че не са излизали заради коронавируса. Джамиите ще останат затворени до 12 юни", допълни журналистът.
 
Нахиде Дениз каза, че националният празник на Турция, който е на 19 май, ще се проведе онлайн. Венци и цветя в музея на Ататюрк ще могат да се поднасят при строго спазване на дистанция, а носенето на маски ще е задължително.
 
По предварителни прогнози в Турция тази година се очакваха 53 млн. туристи. Как страната се готви за новия сезон?
 
"В Турция се подготвят много сериозно за новия туристически сезон, това е важно перо за икономиката на страната. Отварянето на новия сезон ще се прави контролирано и поетапно", обясни Нахиде Дениз
 
Тя изтъкна, че Турция на първо време ще разчита на вътрешния си туризъм, а за външните туристи вероятно ще има отлагане ъв времето. Мотото на страната за тази година било "почивката ще е на разстояние". 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция се готви сериозно за туристическия сезон, чака 58 млн. души-----------Е, па нема лошо!"Чакането" е безплатно!-))))))
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масова безработица навсякъде, използвани отпуски, ПАНДЕМИЯ...С пилешки мозък да е човек, пак ще му стане ясно, че ТУРИЗЪМ не може да има тази година.
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция, ако има 58 000 туристи тази година ще трябва да са предоволни...Този вирус още не си е казал мнението по казуса ТУРИЗЪМ...
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Турция си заслужава да отиваш на почивка. Те са номер едно в туризма.
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До минаващи за Русия и руснаците грижа не бери.Те ще се справят, особено след като се разбра, че това е една игра. Как мислиш че Турция ще очаква милиони туристи ако има опасност няма а руснаците ще отидат в съседите понеже ние сме лъжци и неблагодарници.
26
5
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Посмали малко. Свестен човек за мен е добре платен, с добър социален статус. Над 2 милиона души у нас са такива и ще ходят 90% в Гърция. Мерси.
25
5
 
18
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
До Анонимен18; и за Турция и турците грижа не бери.Те ще се справят някък, но държавата с най-много туристи в България-Русия пламна.Едва ли ще се справи до юли месец.Значи остават 1 месец летуване за руснаците. Европейците ще ходят в Гърция, Хърватия и Турция.България е 6.500.000 народ,от които 3мил. селяни и ц?+ни, останаха 3,5 мил свястни от които само 25%могат да си позволят почивка на Черно мора,демек 875.000 българи ще почиват на Черно море.Умряхте.Докато 25% от 83.000.000 са 20 милиона. .
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен3; Човешката злоба и завист нямат край,особенно българската.Как може един ЧОВЕК да напише такава глупост,да пожелае смъртта на ближния си?А Турция през виденовата зима дари на Б-я хиляди тонове жито и брашно за да не умрат от глад. При пандамимата дари предпазни средства за над 1 мил. лева.Никой от ЕС НЕ ДАДЕ на България даром нищо.Как може ЧОВЕК да напише такъв злобен коментар?Нека Всевишният ти даде с хиляди пъти това което си пожелал за ближния си.Проклет да си, проклед да си...
23
2
 
9
 
! Отговори
Без туризъм преди 3 години
Умира половин българия. Също многото хора които се върнаха поради страх породен медийната пропаганда за корона ГРИПа сега какво ще работят?Сега тези хора като дойдоха обратно, тези които не са се изнасяли, обикновенните хора - те какво ще работят ако няма туристи?! Как ще се изхранват? Държавната помощ се вижда че не стига и в голяма степен се краде от определени обкръжения.Без сезон по черноморието, ще очаквам бунтове през студения Януари!
22
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До:18. А бре сус,чети внимателно,имат сключени договори и от други планети)))
21
11
 
4
 
! Отговори
ТТ-и преди 3 години
Направо ще ги пускат спарашути от самолетите по плажовете! Чакали .... една *** чакала чакала и накрая ... умряла! Глупости глупости и отново глупости!
20
15
 
13
 
! Отговори
8 преди 3 години
Чакат да, падишаха пак е пушил нещо. Няма да дойдат никакви туристи даже и да няма корона, отде пари? Те заводите спират, че никой не купува нищо, те туристи чакат. Ще има да, ще ги докара Томас Кук
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки здравомислещ ще пропусне това лято, дали си заслужава да рискуваш своя живот и този на твоите близки за 10-14 дена почивка? И каква почивка ще бъде това, всеки ден под напрежение от неизвестното?
18
8
 
17
 
! Отговори
доц.Мангъров преди 3 години
Доста уплашковци от коронарката чета тука. 150 000 заразени в 80 милионна Турция и умрели ок. 5 000. В БГ при всеки сезонен грип заразените са ок. 200 000 при 7 милиона и умрели от усложнения ок. 2 000.
17
5
 
20
 
! Отговори
А така? преди 3 години
Турция и Гърция отварят. Пък вие дръжте туристите по 14 дена карантина. Ако сте толкова глупави, то друг ще ви изде хляба!
16
12
 
33
 
! Отговори
Турагенция преди 3 години
Даже и не си представяте колко много Българи се готвят за почивка в Турция и чакат правилата за това и махането на 14 дневната карантина при връщането,бедна ви е фантазията,защото там човек истински си почива и живее.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сус бре, то нема толко народ на земята бре, ама 20 милиарда да дойдат на слънчака пак е добре хахахаха
14
11
 
7
 
! Отговори
Чочака от Слънчака преди 3 години
Ние пък чакаме 85 милиарда души тази година! Имаме сключени договори и с туроператори от други планети.
13
17
 
12
 
! Отговори
Вицове преди 3 години
Големи шегобийци са тези! Освен турски, друг език няма да чуете из турските курорти тази година. Единственият транспорт до Турция е със самолет, а вътре е достатъчно да има 1 безсимптомен носител и ще зарази десетки в тясното пространство. В хотелите пък климатичната системи засмукват и въртят един и същ въздух от всички стаи. Достатъчно е един да кихне и да се разнесе по всички стаи! А чакат гости все от държави с високо ниво на заразеност! Ай, честито!
12
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
навсякъде е по- добре отколкото при великите мутри български, защото колкото повече пари им давате толкова повече бетон чалга рушвети и мизерия ще видите