Лекари съветват: Социална дистанция и да си мием ръцете

Маските в закритите пространства помагат, категорични са от БЛС
20 май 2020 17:30,
8

"Пациентите трябва да се грижат за своето здраве и ако преценят, че е необходимо да потърсят помощ, да се обърнат към лекар. Грижа на лечебните заведения е да осигурим алгоритъма и начина, по който трябва да предпазваме и себе си, и пациентите", заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров в "България сутрин".
Още по темата

Лекарите все още очаквали да видят какво ще се случи с хората, които продължават да са в болница от 20 дни, но доброто било, че няма твърде много нови случаи и болни в лечебните заведения.

"Трябва да продължим със социалната дистанция, миенето на ръцете и маски на закрити помещения. Останалото не би могло да се прилага. Ако прилагаш мерки, които нямат общо с реалността, те са трудно изпълними и по-скоро водят до напрежение", смята д-р Маджаров.

Пред  Bulgaria ON AIR той изрази мнение, че трябва да дойде време, в което пациентите с коронавирус ще се лекуват само в инфекциозни отделения.

"Справихме се добре. Нямаше случаи, в които някъде да се изтърве положението. Имаше много критики защо има заразени колеги. Има много примерни и в чужбина, в които цели отделения бяха заразени и медиците продължаваха да работят", допълни председателят на БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо по 4 летви по 2 метра на шията за дистанция и бутилка спирт на врата. Противогаз, спасителен пояс, въже за теглене, марля, бинт, памук, ръкавици, гумени ботуши, лебедка, сигнални ракети, шише дестилирана вода от "нашта марка" и вече сте готови да отидете до магазина и да си купите хляб на вересия, защото нямате пукната стотинка.
7
7
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До внимание лъжат ниИ каква е истината според доктора ти Мангъров!? Отделно - ти, какъв капацитет и опит имаш за да прецениш кое е истина и кое лъжа?
6
4
 
8
 
! Отговори
внимание лъжат ни преди 3 години
Единствения на който вярвам бг докторе е проф Мангъров ! Само той има куража да каже истината
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно" шведите" / за съжаление и голяма част от бг/ -изобщо не спазват нищо:(
4
0
 
4
 
! Отговори
Ken преди 3 години
Явно и за влизане в социалните мрежи ще искат да глобяват.
3
1
 
4
 
! Отговори
. преди 3 години
Тоз лекар като го гледам колко е болнав, баш пък ще му слушам съветите! Та той за собственото си здраве не може да се погрижи за Бога!
2
1
 
12
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Джурналята,правите ли разлика между социална и физическа дистанция?!?Или СЕ тая КВА е,м?!?Защото ако е така,лошо,много лошо!В същност,въпросът е ритотичен
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нито един коментар, особено за маските, понеже ни затворихте с тях устата.