39 нови болни от коронавирус, четирима са починали вчера

Излекуваните обаче са 43, за трети ден броят им по-голям от заразените
Обновена: 21 май 2020 08:39 | 21 май 2020 08:09, Камелия Цветанова
235
39 нови болни от коронавирус, четирима са починали вчера
Снимка: МС

За 39 нови случаи на коронавирус съобщи тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Четирима са починали. Това са мъже на 79 години, двама на по 75 години и един на 45 години.  

За последното денонощие са направени 1912 теста за COVID-19. От новите болни 15  са настанени в лечебни заведения.

Общият брой на заразените у нас е 2331.

Има две нови заразени деца в София на 4 години и на 17 години в Разград.

Лекар и медицинска сестра в София са дали положителни проби за коронавирус вчера. Общият брой на болните от медицинския персонал е 248. 

Излекуваните вчера са 43.

Трети ден вече излекуваните са повече от заразените, надяваме се това да продължи, каза Мутафчийски.

5,1% са починалите от общия брой на заразените.

В момента 49% от болните са мъже, а 51 на сто са жени. Тендецията повечето болни да са мъже се е сменила преди едва седмица.

„Много ме впечатли и разчувства една пациентка. Казва се  Елена Николова от София, която е на месечна социална помощ и получава 54 лева, вчера дари 25 лева на ВМА за персонала. Тя е дългогодишен наш пациент“, призна Мутафчийски.

„Върви се към масово освобождаване на мерки в определен график и се следи как това се отразява на обстановката. Ние знаем, че този вирус е сред нас, знаем как се разпространява и знаем, че най-сигурният начин да се предпазим това е физическото дистанциране, поддържането на лична хигиена, дезинфектирането на помещенията. Нека да видим какво ще се случи“, коментира той.

"Да не бързаме с разрешаването на тренировките на открито. И това ще стане. Светът е много внимателен и ние трябва да бъдем такива", каза ген. Мутафчийски.

Според него няма хаос в отпускането на мерките.

"Щамът, който беше в Китай вече е мутирал и въобще не се проявавя в Европа. Трети е в САЩ", обясни проф. Тодор Кантранджиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 137Ей, вече нямам сили да Ви наливаме акъл. Бегай с целата рода да дишате от респиратора. Две болници останаха без доктори!!!! Във Видин и Ямбол. Устойчив и се разпространява по-бързо!! След него белите дробове са с намален капацитет. Не гледахте ли интервюта и по бТв дори с наши лекари и санитари работещи в Италия, Испания, Франция, Англия и САЩ? На ръба са! А мислим, че техните здравни системи са далеч над нашата. Неее, лапайте мухите за Бил Гейтс и 4G. И слушайте Мангъров.
137
15
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Радев, постарай се да се срещнеш с Генерал доктор Мутафчийски, дай му подкрепа, благодари му за усилията и резултатите, награди го! Човека е съвестен! Бъди малко дипломатичен, стига си се въсил, въпреки и основателно. Не виждаш ли, че тиквите го използваха и натириха. В началото, когато никой не знаеше какво става, нормално е да се стресне стадото, защото има една партида, само с плашене можеш да ги накараш да се дистанцират! Сега е лесно да правим отчети при налична информация!
136
12
 
3
 
! Отговори
Кон Спиратор преди 3 години
Сигурен съм че Бойко Борисов пусна вирОса за да събори рейтингите на президента и БСП.
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на къжливото овчарче
134
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, няма да ви затворят и по 500 на ден да има нови. Щото нема повече пари за крадене. Виж, появи ли се милиард-два излишни, неусвоени - почвайте да се тревожите, даже при 20 на ден ще ни изпозаключат, за да крадат на спокойствие. ГЕРБ, дами и господа...
133
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рахлабвайте мерките че хората ще започнат за затягат колана от недохранване.
132
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗориЗорче бе! Сутринта човека бе с елегантен цивилен костюм! Това, че тук не слагат актуални снимки не е негов недъг. Ей, и за носната му къпички ще го наплюете! Президенту каа да мрънкаме и да се ожалваме.
131
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако 80% не усещат,че дори са се заразили,то за оставащите 20% фаталният край не е сигурен,някои оздравяват.Следователно това е просто още един вирус.Ако погледнем обаче финансовата част,потекоха милиарди,реки от пари заради този вирус.Остава да се разбере не дали,а кой го пусна?Целта е пред очите ни-много държави да влезнат в дълг и да бъдат подчинени години наред да връщат пари.
130
7
 
11
 
! Отговори
Зори преди 3 години
Този защо не махне тези грозни зелени дрехи . Вече като го видя или чуя гласа му и почва да ми се гади.
129
4
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ами, свали униформата и се облече като човек! Второ - много бързо излекуваните надхвърлиха бройката на заразените! Трето - не броя на заразените определя мерките, а целите на управляващата мафия определят броя на заразените, чрез стъкмистика! Гърция обяви под 10 заразени на денонощие, от 1 юни отваря туризма и нашите да не останат назад! Четвърто - видимо, Мутафчийски не *** като Толупян и за 2 месеца показва психически проблеми и съвест! Едни ръкомахания, мимики! Не е справедливо!
128
5
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Този трябва да бъде съден за насаждане на страх и масова психоза.Но едва ли ще се случи.Тогава просто пр.оклет да е!
127
3
 
6
 
! Отговори
ТАШУНКО преди 3 години
Тия *** пак объркаха сметките - 40 ?!? заразени, 4 ЯКО умрели. Т.е. 10% смъртност ?!? / в света е 0.1%/На всичко отгоре при 40 заразени човека имаме 20 /ако не са и 200/ щабни същества.
126
5
 
12
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 122 преди 3 години
...... А ти виждал ли си ДРОБОВЕТЕ НА ЧОВЕК , БОЛЕН ОТ ОНКОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ , а ?!?! Или виждал ли си човек , прекарал ТЕЖЪК ИНСУЛТ , а?!?! Вземи се скрий в дупката от която си изскочил , *** !!! Хората в България особено измират наистина здраво за най - голямо съжаление ... Но НЕ от Корона ..... "ПАНДЕМИЯТА" е съвсем друга... Обаче с изключение на някои ЧЕСТНИ И ДОБЛЕСТНИ ЛЕКАРИ , които казват ИСТИНАТА В ОЧИТЕ ... Всички други прибират яко кинти от ... "КОРОНАТА" И МЪЛЧАТ
125
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре имаме напредък. Голяма част от хората се научиха да си мият ръцете, сега остава да почнат да мият и под мишниците и пътуването с градски транспорт може и да стане по-поносимо.
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко измреха !
123
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гигантски биотерористичен експеримент (понеже точно за това говорим) без дори да се знае дали това ще има някакъв ефект. И да напомним - стратегията на "стаден имунитет" преведена на нормален език означава "няма да правим нищо да спрем вируса, колкото умрат, умрат, който оцелее, оцелее". Въобще не е сигурно, че дори ще се изгради изобщо някакъв имунитет.
122
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама толкова ли не можахте да го снимата цивилен, смех.И какви са тия коментари - някакъв си не вярвал на щаба, пардон, много не вярвали.Ами ако искат да вярват, то необразованите са така. Не вярвате на Световната здравна организация, на Русия не вярвате, на Китай не вярвате, на САЩ не вярвате, на ЕС не вярвате. Изводът е, че имате ментални проблеми или сте под натрапчивости.
121
7
 
19
 
! Отговори
ПОЗДРАВИ ОТ БЕЛАРУС преди 3 години
Дежурните платени *** на ГЕРБ са на линия.Сърдечни поздрави от Лукашенко !Там нямаше извънредно положение и даже парад на победата направиха.
120
4
 
12
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 118 преди 3 години
Ей , "умник"... 1. Ти си стопроцентов платен *** на управляващите. 2. Чували за трупове? Колко трупа си виждал НАЖИВО... И в Италия? И в САЩ? И в Испания? КОЛКО??? Виждал си това , което ти казват ПОРЪЧКОВИТЕ МЕДИИ - СОБСТВЕНОСТ НА ТИЯ С ... ВАКСИНИТЕ. Виждал си - размазани снимки и клипчета по социалните мрежи. В които НИЩО не се разбира. КОЛКО ТРУПА СИ ВИЖДАЛ , ***?!?! А защо едни други клипчета и фотографии , които показват че положението НЕ Е толкова страшно ги трият веднага , а?!?! ***
119
10
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Една лъжа повторена 100 пъти искат да я направят истина.